Beauty

How to | Tips tegen statisch haar

4 februari 2019

tips tegen statisch haar
Hoe frustrerend kan het zijn?! Heb je net je haar leuk in model gebracht en voor je het weet kijk je ergens in een spiegel en staat je haar alle kanten op. Té ergerlijk, maar in de wintermaanden helaas iets wat veel voor komt. In dit artikel deel ik enkele tips tegen statisch haar met je. Op naar weer die fijne good hair days

Tips tegen statisch haar

Statisch haar ontstaat vaak als het buiten een stukje kouder wordt en binnen de verwarming hoger aan gaat. Voor je het weet knetter je van de bank af en je haren trekken óf juist naar je gezicht toe óf gaan alle kanten opstaan.. Die wrijving tussen positief en negatief geladen deeltjes in de lucht zorgt voor een lagere luchtvochtigheid met als bijkomstigheid die springerige haren. Maar gelukkig kan je er zelf wat aan doen!

Wees lief voor je haar (en hoofdhuid)
Door net even wat extra aandacht aan je haar te besteden met zachte producten zal je merken dat het al snel minder wordt. Je hebt het dus voor een groot deel zelf in de hand! Door te kiezen voor een shampoo en conditioner zonder SLS/SLES bijvoorbeeld. Deze ingrediënten (sodium lauryl sulfaat en sodium laureth sulfaat) maken namelijk wel je haar goed schoon én zorgen voor een flinke dot schuim tijdens de wasbeurt, maar deze ‘harde reinigers’ strippen ook je haar én hoofdhuid van het natuurlijke beschermlaagje. Gelukkig bestaan er tegenwoordig een heleboel milde haarproducten zonder SLS, voor ieder haartype en voor elke portemonnee.

Geen plastic!
Plastic of kunststof kan je haar juist flink statisch maken. Gebruik dus liever geen plastic kam of haarborstel, maar eentje van hout/bamboe met houten of echte dierenharen. Draag je in de winter graag een muts, kies ook hierbij dan voor een model van natuurlijk materiaal zoals katoen. Spray deze aan de binnenkant in met een beetje haarlak en je haar gaat niet meer omhoog staan als je hem af doet.

Gebruik een haarserum of haarolie
Doordat in deze tijd van het jaar je haar vaak wat droger is, zal dit sneller statisch reageren. Om nu gelijk je hele haarroutine om te gooien is onnodig. Een goed haarserum bij een vettiger tot normaal haartype of een wat meer voedende haarolie bij normaal tot droog haar kan wonderen verrichten. Gewoon je haar wassen en verzorgen onder de douche met shampoo en conditioner zoals je gewend bent, je haren handdoekdroog maken, een kleine hoeveelheid serum of olie in de puntjes en lengtes van je haar aanbrengen en laten drogen.

Geef hardnekkige haartjes geen kans
Heb je na bovenstaande tips nog steeds last van statisch haar? Wees het dan voor door die kleine opstandige haartjes rondom je gezicht met een klein beetje wax in bedwang te houden. Of draag – als je langer haar hebt – een staart of knot en spray het hoofddeel in met haarlak. Bij kort haar kan een wetlook met lekker wat gel en een goede zijscheiding ook heel tof staan. Door het gebruik van stylingproducten kan je heel eenvoudig statische lokken voor zijn!

Lees ook:
Mijn favoriete haarproducten (veel ervan gebruik ik nog steeds!)
Ken je klassiekers | Moroccanoil haarolie (uitgebreide review)

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Rachel Kromdijk
  Reply Rachel Kromdijk 4 februari 2019 at 23:52

  Wat een handige tips, ik gebruik altijd een beetje haar olie!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 4 februari 2019 at 09:40

  Zulke goede en zeer fijne tips 👌🏼
  Ik had ook altijd een statisch kapsel tot dat ik mijn kapsel ging borstelen…..
  Nu niet meer….

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 februari 2019 at 16:19

   Grappig hoe het soms werkt dat er zo min mogelijk aan doen, juist goed kan zijn! Dankjewel voor je compliment over de tips in het artikel :)

 • Avatar van Femke | LaFemmeFem.nl
  Reply Femke | LaFemmeFem.nl 4 februari 2019 at 07:12

  Haarolie to the rescue! Zonder, zou ik altijd met statisch haarlopen. Fijne tips :-)!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 februari 2019 at 16:20

   Dankjewel! Welke haarolie is jouw ultieme favoriet?

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.