Lifestyle

Health | Yoga voor beginners

28 februari 2019

yoga voor beginners
Zoals ik in het artikel met mijn persoonlijke doelen voor dit jaar aanhaalde, wil ik vooral beter voor mijzelf gaan zorgen. Want hoe beter ik voor mijzelf zorg – zowel fysiek als mentaal – hoe beter ik ook voor bijvoorbeeld mijn gezin kan zorgen. Eén van de dingen die ik voorgenomen heb om mee aan de slag te gaan is yoga. Eerst nog even herstellen van de bevalling en dan langzaam aan gaan beginnen! Volgens mij is het namelijk iets wat goed bij mij past en alleen al van wat voorwerk doen krijg ik er al helemaal zin in. Yoga voor beginners dus :) 

‘Lees ook: Mijn persoonlijke doelen voor 2019.’

Yoga voor beginners

Thuis of naar een yogaschool?
Ik weet nog niet echt of ik yoga zal gaan opbouwen vanuit huis met bijvoorbeeld boeken, blogs over dit onderwerp en filmpjes van complete routines zoals ze op YouTube te vinden zijn. Of misschien is het beter om lessen te gaan volgen bij een yogaschool? Dan wordt er in ieder geval goed naar mijn houding meegekeken en op mijn persoonlijke situatie gelet. Want ik kan me zo voorstellen dat je niet zomaar alle bewegingen mag en kan doen zo als je het bewegen na een bevalling weer op gaat pakken. Maarja, eerlijk is eerlijk: ik ben niet echt een ‘groepsmens’ als het op sporten aankomt en zou voor mijn innerlijke rust liever privé hiermee aan de slag gaan..

Benodigdheden
Iets om mijzelf lekker mee te kunnen motiveren is door het aanschaffen van leuke, functionele, fijne en goede benodigdheden. Bij yoga hoeft dat helemaal niet zoveel te zijn; een goede sportbeha zodat met alle bewegingen de borsten op hun plek en binnenboord blijven, een goede yoga mat en soepele en comfortabele kleding dat goed mee rekt en niet knelt. Ik zie bij verschillende sportzaken en webwinkels zoals Decathlon, Intersport, Betersport, Wehkamp en dergelijke veel keuze dus dat wordt nog even goed uitzoeken. Dat rondsnuffelen vind ik trouwens heerlijk om te doen en kan er echt uren mee bezig zijn om merken en producten uit te pluizen en op m’n wishlist te zetten zodat het klaar-voor-aanschaf is als ik eenmaal op het punt sta er echt mee te gaan beginnen :)

Maar.. aangezien ik zelf ook nog echt een beginner ben, ben ik op zoek naar tips! Of het nu voor de houding, fijne filmpjes om thuis mee aan de slag te kunnen gaan, een goede yogamat, toffe en vooral comfortabele yogakleding is: ik zie je tips graag tegemoet in de comments onder dit artikel.

–> Doe jij aan yoga? Welke vorm, hoe lang al en wat is volgens jou écht een aanrader om rekening mee te houden of eens naar uit te kijken?

Liefs,
Desirée

* Af en toe maak ik gebruik van affiliate danwel gesponsorde links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk van mijn passie mijn werk te kunnen maken en de website draaiende te kunnen houden. Dankjewel!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van suzan
  Reply suzan 3 maart 2019 at 08:54

  Heel wat jaren geleden al weer heb ik een paar yoga cursussen gevolgd bij een wat oudere zeer goede lerares. Toen was yoga nog niet zo ingeburgerd als nu het geval is. Vooral de ademhalingsoefeningen en sommige eenvoudige lichaamshoudingen doe ik nog dagelijks en heb hier veel aan. Ik raad je aan om een goede leraar te zoeken. Yoga is erg individueel dus van een groepsgevoel is naar mijn mening geen sprake. Wat ik ook fijn vond is dat het er absoluut niet toe doet of je beter bent dan je buurvrouw en of de juiste hippe yogakleding aan hebt.

 • Avatar van Jessica J.
  Reply Jessica J. 1 maart 2019 at 09:49

  Ik denk dat ik binnenkort maar eens een paar lessen ga boeken, want eerlijk … Ik heb thuis weleens yoga geprobeerd met Adriene via YouTube, maar dan weet je natuurlijk niet of je houding juist is. Een instructrice kan je houding corrigeren en als je het dan onder de knie hebt, kan je thuis verder. Yoga With Adriene is in ieder geval een aanrader!

 • Avatar van Willemse
  Reply Willemse 28 februari 2019 at 12:37

  Omdat ik bijna doof ben is yoga in groepsverband ook niet echt handig.
  Ik weet dat er ook veel prive lessen gegeven worden dus.
  Voor mij is het meest ideale om de basis uitgelegd te krijgen (prive) zodat er je weet waar je op moet letten wat betreft je houding en ademhaling.
  Als je thuis een grote spiegel hebt (vanaf de grond) dan kun je jezelf prima corrigeren.
  Langzaam opbouwen en pas verder gaan als je de eerste oefeningen helemaal onder de knie hebt.
  Als iets belangrijk is met yoga dan is het nml niet te snel willen gaan en zorgen dat je je er echt comfortabel bij voelt.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 28 februari 2019 at 11:59

  Fijn dat jij aan yoga wilt gaan doen.
  Heb er vaak over nagedacht maar als ik dit die dan eerst onder begeleiding.
  Kijk eens op sportbay.nl voor sportkleding….
  Zeer betaalbaar en zoveel keuze…

  Veel succes 😉

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.