Beauty

Bourjois Foundcealer

20 maart 2019

Bourjois foundcealer review
Een betaalbare foundation en concealer in één in een handige stickvorm die een goede dekking in een longlasting, waterproof en transferproof resultaat belooft? Dat klinkt als holy grail materiaal! Mijn aandacht was dan ook direct getrokken toen de Bourjois Foundcealer binnen kwam en ik ging er direct mee aan de slag. Nu ik het product een tijdje getest heb is het tijd voor een uitgebreide review!

‘Lees ook: Zelf shower melts maken.’

Bourjois foundcealer review

Bourjois Foundcealer

De nieuwe Bourjois Foundcealer komt in een handige stick met schuin afgesneden top. Hierdoor kan je hem plat kan gebruiken voor de grotere delen van je gezicht en met het schuine puntje preciezer aanbrengen onder je ogen, langs je neusvleugels en om specifieke vlekjes aan te stippen. De belofte?

“Een lichtgewicht, langhoudende formule, een crèmige, blendbare textuur, een natuurlijk ogende finish, moeiteloos in gebruik, volledig dekkend, een semi-matte finish en een transferproof en waterproof formule.”

Laat ik beginnen met de verpakking want de combinatie van het zwart met roségoud vind ik heel stijlvol en dus zeker een pluspunt. Een foundation in stickvorm vind ik daarnaast ook heel fijn, want het werkt lekker snel en zonder geknoei. Je kan er namelijk goed mee doseren in tegenstelling tot foundation met een pompje waarbij er al snel teveel product uit komt. De vorm van de stick vind ik ook nog eens heel slim bedacht en het sponsje aan de achterkant is een fijn extraatje. Het voelt zacht en bouncy aan, bijna als een vingertopje waarmee je de foundcealer mooi in de huid kan blenden. Ik zou deze niet gebruiken voor het gehele gezicht vanwege het kleine formaat, maar eerder voor de preciezere werkjes zoals onder je ogen.

Bourjois foundcealer review Bourjois foundcealer review Bourjois foundcealer review

Qua geur is het wel even wennen, want die doet mij heel erg denken aan de oldskool wasco krijtjes waarmee ik als kind graag kleurde. Aan de ene kant niet heel fijn voor een beautyproduct, maar aan de andere kant beter dit dan een te geparfumeerd product en gelukkig ruik je het niet meer zodra je de foundation eenmaal aangebracht hebt. Qua dekking ben ik aangenaam verrast en het resultaat is op bovenstaande foto (links zonder foundcealer, rechts heb ik één laagje aangebracht) goed te zien. En heel fijn: ook de kleur is licht genoeg en niet te warm/oranje van tint voor mijn lichte huid. Ik draag hier trouwens de lichtste kleur #100 Ivoire Rosé, een kleur met koele/roze ondertoon. Op deze foto op Instagram zie je het resultaat met ook verdere make-up op als totaalplaatje.

De foundation blijft bij mij de hele dag door mooi op z’n plek en er mooi uit zien, maar er is wel één maar: hij is wat aan de droge kant als hij opdroogt waardoor droge plekjes, lijntjes en velletjes wat meer geaccentueerd worden. Dit kan je wel heel gemakkelijk verminderen door je huid goed te exfoliëren, voor gebruik een goed hydraterende crème en een primer aan te brengen en in dunne laagjes te werken die je mooi in de huid blendt. Eventueel een tweede laagje op de pigmentvlekken, rode plekjes en onder de ogen, licht afpoederen en klaar. Ja, zo’n stick werkt toch wel echt heel erg prettig :)

Eerlijk? Ik ben oprecht heel positief verrast door deze Bourjois Foundcealer. Alleen al dat de lichtste kleur ook echt licht genoeg is, dat het een hoge dekking heeft zónder masker effect, lang blijft zitten en ook nog eens betaalbaar is. Jep, it’s a keeper!

De Bourjois Foundcealer stick is verkrijgbaar in 10 kleuren voor €18,99 bij onder andere Parfumerie Douglas, Bol.com (hier nu met 35% korting!) en bij Kruidvat.

–> Spreekt deze nieuwe foundation jou aan? Zo’n stickvorm en qua formule?

Liefs,
Desirée

* Af en toe maak ik gebruik van affiliate danwel gesponsorde links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk van mijn passie mijn werk te kunnen maken en de website draaiende te kunnen houden. Dankjewel!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 24 maart 2019 at 20:08

  Toen ik het zag dacht ik eerst: dat kan toch niet iets zijn, maar ik ben echt wel heel erg verbaasd over hoe goed het eruit ziet op je huid. Wat een leuk product zeg, lekker innovatief!

 • Avatar van Aranka
  Reply Aranka 20 maart 2019 at 16:13

  Wauw, wat een verschil zeg! Ziet er mooi uit! Dacht ook echt dat door zo een stick het er heel onnatuurlijk uit zal zien maar dat is zeker niet het geval.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 maart 2019 at 13:15

   Nee, inderdaad. Ik was er ook echt heel positief door verrast!

 • Avatar van Edith-Sofia
  Reply Edith-Sofia 20 maart 2019 at 11:15

  Wauw wat een gaaf product, mooi resultaat ook!

 • Avatar van WILLEMSE
  Reply WILLEMSE 20 maart 2019 at 09:35

  Fijn merk al gebruik ik het niet meer zo vaak als vroeger
  Het resultaat is echt heel mooi in ieder geval
  Toch maar weer eens een kijkje gaan nemen misschien in het Bourjois schap

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 20 maart 2019 at 07:41

  Zo mooi en natural…..
  Fijn make-up merk dat ik al jarenlang gebruik sinds ik puber was.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.