Beauty Mama & Kind

Momtalk | Mijn favoriete verzorgingsproducten van Drs. Leenarts

25 maart 2019

drs leenarts producten review / ervaring
Een no nonsense verzorgingsmerk van Nederlandse bodem met producten die doen wat ze beloven. Zo kan je de verzorgingslijn van dermatoloog Drs. Leenarts misschien wel het beste omschrijven. Als je mij al langer volgt dan heb je enkele producten al eerder voorbij zien komen aangezien ik voor Shae bijvoorbeeld de billenzalf graag gebruikte. In dit artikel vertel ik je iets meer over de achtergrond van het merk, de nieuwste producten in het assortiment én mag ik een aantal pakketten met daarin mijn persoonlijke favorieten weggeven. Fijn voor jouw huid én die van je kind(eren)! 

‘Lees ook: Een kijkje in de commode op de babykamer.’

drs leenarts producten review / ervaring

Verzorgingsproducten voor het hele gezin van Drs. Leenarts

Steeds meer mensen hebben een huidallergie en/of een huid die snel reageert op bepaalde ingrediënten in verzorgingsproducten. Hierdoor is er een hele markt ontstaan vanuit cosmeticamerken die zich op deze doelgroep richten met producten waarop claims als ‘natuurlijk parfum’ of ‘hypoallergeen’ staan. Dat klinkt natuurlijk heel mooi, maar dit zegt niks over de kwaliteit van een product of het gevaar op een allergische reactie. Met dit in het achterhoofd besloot Drs. Marjolein Leenarts, werkzaam als dermatoloog in het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk, een eigen productlijn te ontwikkelen. Inmiddels bevat het merk producten voor het hele gezin, van baby’s en kinderen tot aan volwassenen, en ontving het merk het internationale ‘Allergy Certified’ keurmerk.

De producten van Drs. Leenarts bevatten geen ingrediënten waar over het algemeen allergisch op gereageerd kan worden zoals parfum, parabenen of conserveringsmiddelen. Het assortiment bestaat uit verzorgingsproducten voor baby’s, kinderen en volwassenen waaronder een paar ‘probleemoplossers’ zoals een verkoelende lotion tegen waterpokken en een berg zalf.

drs leenarts producten review / ervaring

Nieuw | Dag & Nachtcrème en Dagcrème SPF25
Het assortiment is recent uitgebreid met twee producten voor de gezichtshuid van mannen en vrouwen. Zo is er een verzorgende, verzachtende en herstellende Dag & Nachtcrème (50ml, €13,95) waar onder andere glycerine, kokosolie, niacinamide, shea boter en vitamine E in zit. Het andere nieuwe product is de Dagcrème SPF25 (50ml, €15,95) om je huid tegen de schadelijke effecten van de zon te beschermen en huidveroudering te voorkomen. Beide komen in een hygiënische tube met een pompje, zijn zo goed als geurloos te noemen, bevatten geen parfum en allergenen en smeren heel fijn uit. Good to know: de dagcrème met zonbeschermingsfactor is niét plakkerig en laat geen witte waas achter. De skincarejunkie in mij kan oprecht heel blij worden van zulke goede én ook nog eens betaalbare basis huidverzorgingsproducten!

–> Tip: op dit moment zijn de producten van Dr. Leenarts met korting bij Etos verkrijgbaar.

drs leenarts producten review / ervaring

Winactie | Maak kans op 1 van de 2 Drs. Leenarts pakketten
Inmiddels heb ik in het verleden voor onze dochter Shae en nu voor onze pasgeboren dochter Cate en mijzelf met een aantal producten kennis gemaakt. Enkele producten zijn duidelijk mijn favorieten en ik vind het leuk om twee keer een mooi pakket weg te mogen geven waar deze in zitten. Ze bevatten producten voor zowel jouw kind(eren) als jezelf:

– de nieuwe Dag & Nachtcrème
– herstellende bodycrème ( heerlijk hydraterend, kalmerend en verzachtend)
– babybillen zalf (een hoog percentage zink en tóch goed smeerbaar)
– lip care lippenbalsem met SPF25 om je lippen te verzachten en soepel te maken/houden.

Het enige wat je hoeft te doen om kans te maken is een leuke reactie achter te laten onder dit artikel. Misschien leuk om aan te geven naar welk product van dit merk je het meest benieuwd bent? Natuurlijk zou ik het ook leuk vinden als je zowel Drs. Leenarts als mij(n website) op Facebook wil volgen en het bijpassende berichtje over deze winactie wil liken en/of delen :)

–> Ken jij dit merk van eigen bodem al? Naar welk product ben je het meest benieuwd?

Liefs,
Desirée

* Meedoen met deze winactie kan tot en met zondag 31 maart 2019, 23.59 uur. De winnaars krijgen na afloop persoonlijk bericht. Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd voor redactionele doeleinden.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Jose Looijs
  Reply Jose Looijs 31 maart 2019 at 21:43

  Dit lijken me heerlijke producten! Ik heb een erg moeilijke huid, droog… schraal… en ik reageer erg op allerlei (chemische) toevoegingen in lichaamsverzorgingsproducten… daarom doe ik heel graag mee.

 • Avatar van Helaine
  Reply Helaine 31 maart 2019 at 21:20

  Ik ken de producten alleen van de bergzalf voor mijn baby. Ik ben erg benieuwd ook naar de andere producten en dan specifiek naar de baby zalf . Ik wist ook niet dat deze bestond. Omdat ze best wel een gevoelige huid heeft met eczeem lijkt me dit wel een fijn product.

 • Avatar van Renate
  Reply Renate 31 maart 2019 at 21:09

  Ow ik zou graag willen winnen. Ben vooral benieuwd naar de bodylotion. Nu aan ’t einde van de winter zijn mijn benen kurkdroog dat het gewoon pijn doet. Ik ben benieuwd of deze bodylotion wel doet wat ie belooft.

 • Avatar van Simone
  Reply Simone 31 maart 2019 at 21:01

  Lijkt mij heerlijk… Een gouden randje aan iedere dag..

 • Avatar van Randi Slagt
  Reply Randi Slagt 31 maart 2019 at 16:22

  Hoi lijkt mee heerlijk dit! Ik doe graag mee!

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 31 maart 2019 at 15:00

  Mijn dochtertje en ik hebben beiden een gevoelige huid. Dit merk hebben we nog niet geprobeerd en zou mogelijk uitkomst kunnen bieden.

 • Avatar van Betsie Beldman
  Reply Betsie Beldman 31 maart 2019 at 14:36

  Ik doe graag mee met deze actie. Het lijkt mij heerlijk spul! Voor de billencréme ken ik nog wel een liefhebber.

 • Avatar van Ineke Twigt
  Reply Ineke Twigt 31 maart 2019 at 13:27

  Lijkt mij super voor mijn gevoelige huid. De kleinkinderen hebben ook een gevoelige huid en deze producten zouden heel handig zijn als ze bij oma zijn 😉. Ik doe graag mee 😀

 • Avatar van Cindy Framke
  Reply Cindy Framke 31 maart 2019 at 13:11

  Met een dochtertje van 4 maanden oud ben ik natuurlijk heel erg benieuwd naar de babybillen zalf 😊 ik doe heel graag mee

 • Avatar van Clau-dya
  Reply Clau-dya 31 maart 2019 at 11:17

  Benieuwd naar de babybillen zalf, vaak multifunctioneel en mijn kids heerlijk zacht en verzorgd

 • Avatar van Anneliese de Waal
  Reply Anneliese de Waal 31 maart 2019 at 09:41

  Ik ken de producten van dit merk nog niet, ben erg benieuwd naar de dag-en nachtcremé, doe ik erg graag voor mee, ben er erg benieuwd naar.

  Groetjes Anneliese

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 30 maart 2019 at 21:40

  Dit klinkt als een interessant merk! Moet ik zeker eens bekijken.
  Ik ben voornamelijk benieuwd naar de billenzalf.

 • Avatar van Jessica Ooms
  Reply Jessica Ooms 30 maart 2019 at 20:03

  Ook ik ken het nog niet, had er tot dit stukje nog nooit van gehoord. Ben vooral benieuwd naar de lippenbalsem!

 • Avatar van Romy
  Reply Romy 30 maart 2019 at 16:01

  Hoi hoi, wat een leuke winactie! Ik zou het ook erg leuk vinden om dit uit te proberen, ik ben er namelijk wel erg nieuwsgierig naar. Heb je meteen op FB gevolgd, wil hier zeker van op de hoogte blijven!
  Groetjess

 • Avatar van Yvonne
  Reply Yvonne 29 maart 2019 at 20:30

  Ik ken het merk nog niet, ben het meest nieuwsgierig naar de gezichtscreme (mijn man overigens ook, hij heeft enorm last van schilfers op zijn voorhoofd)

 • Avatar van Marian B
  Reply Marian B 29 maart 2019 at 15:15

  Dat merk heeft zulke fijne producten voor volwassenen en kinderen. Ik ken nog niet alles dus ik doe een poging. De herstellende bodycrème maakt mij erg nieuwsgierig want mijn huid is niet bepaald gemakkelijk.

 • Avatar van Paula
  Reply Paula 28 maart 2019 at 18:47

  Ik ken het niet, maar wil het graag uitproberen.

 • Avatar van sunny
  Reply sunny 28 maart 2019 at 17:17

  Je bent erg enthousiast over deze producten. Ik zou ze graag producten, met in het bijzonder de bodycreme. Mijn onderbeen heeft 9 weken in het gips gezeten en mijn huid is uitgedroogd en rood. Door mijn enkelbreuk zijn er steeds weer zwellingen en dan zet de huid op en wordt jeukerig. Ik heb daar ook aan beide zijden operatie littekens zitten die verzorging nodig hebben. Ik ben dus erg geinteresseerd in de producten van dr. Leenarts !

 • Avatar van Chrisje
  Reply Chrisje 28 maart 2019 at 12:29

  Ik ben als echte crème-liefhebber heel erg benieuwd naar deze producten van dit merk. Wat kunnen ze doen voor mijn huid. Ik doe graag mee aan deze actie!

 • Avatar van Pascale
  Reply Pascale 28 maart 2019 at 11:40

  Oh wat een Super actie!!! Ben heel benieuwd naar dit merk. Ik heb een gevoelige huid en ben op zoek naar een fijn merk dat echt goed is voor mijn huid! Doe dus heel graag mee!!!

1 2 3 4

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Beauty, Mama & Kind
Bourjois foundcealer review
Bourjois Foundcealer

Een betaalbare foundation en concealer in één in een handige stickvorm die een goede dekking in een longlasting, waterproof en...

Sluiten