Fashion Mama & Kind Persoonlijk

Outfit | De eerste wandeling met de baby

7 maart 2019

eerste wandeling met baby
Oh, wat keek ik er naar uit! Natuurlijk was ik al wel enkele kleine stukjes buiten geweest om bijvoorbeeld Shae van school te halen of een boodschapje om de hoek te halen, maar wat keek ik uit naar die eerste échte wandeling na de bevalling. Ik voelde me lichamelijk alweer snel in orde, maar er werd toch echt wat rust geadviseerd en het weer liet het ook nog niet echt toe. Tot het moment dat het een heerlijk zonnig weekend was en we eropuit gingen voor de eerste echte wandeling met de baby. Het was genieten met een hoofdletter G!

‘Lees ook: Welkom op de wereld, lieve Cate.’

eerste wandeling met baby

Ik mag best wel van geluk spreken dat ik zo’n beetje twee weekjes na mijn bevalling de zwangerschapskilo’s alweer kwijt was. Volgens mij was ik ruim tien kilo aangekomen en het is niet alsof ik er sinds de bevalling echt wat aan gedaan heb om die kilo’s zo snel mogelijk kwijt te raken. Toch was het heel fijn die zwangerschapsbroeken alweer snel de deur uit te kunnen doen en m’n oude vertrouwde jeans en andere normale kleding weer aan te kunnen trekken. Yay!

eerste wandeling met baby eerste wandeling met baby eerste wandeling met baby

De kinderwagen
Ik kreeg op Instagram al meerdere keren de vraag welke kinderwagen we nu precies hebben en hoe deze bevalt.. We hebben de Stokke Xplory kinderwagen en we zijn er enorm blij mee. Het model en de vormgeving spreekt ons erg aan, er zit een flink grote boodschappentas onder waardoor je boodschappen niet zo in het zicht liggen, hij is lekker hoog waardoor je met rechte houding erachter kan lopen, door de vormgeving loop je niet snel tegen de wielen aan met je voeten, hij is mooi afgewerkt, rijdt lekker soepel maar wel stevig.. Nu hebben we hem nog niet heel erg lang in gebruik natuurlijk en is het ook nog even afwachten hoe we over een half jaartje ermee vooruit kunnen als het zitgedeelte (buggy) erop gaat, maar tot nu toe zijn we er heel blij mee :) Laat het me weten als je er graag een uitgebreide review van zou willen lezen!

De luiertas
In het verleden schreef ik ook al eens over een rugzak als luiertas en nog steeds zijn we hier groot fan van. Er bestaan specifieke luier-rugtassen, maar met een normale rugzak met een goede vakverdeling kom je ook al een heel eind. Ter afwisseling hebben we nu deze Gaston Luga rugzak waarvan we het laptopvak gebruiken voor een verschoningsmatje en inwikkeldeken en in het grote vak stoppen we dan een schoon setje kleding, luiers, billendoekjes en mijn eigen portemonnee en een klein beautytasje. Een rugzak verdeelt het gewicht lekkerder over je rug en je hebt er echt je handen mee vrij en dat is met een kind én een baby heel fijn! Hij is verder mooi afgewerkt, stevig en stoer genoeg waardoor ook Paul hem zonder moeite draagt.

–> Leuke tip: met de code CURVACIOUSNL krijg je 15% korting op je aanschaf van een Gaston Luga rugtas.

eerste wandeling met baby eerste wandeling met baby

De outfit
Ik droeg tijdens de wandeling een combinatie van nieuwe en ‘oude’ items. Zo is de jeans er eentje van MS Mode (een winkel die ik echt aan kan raden voor jeans, wel vanaf maat 40) en ook het grijze longsleeve shirtje is een good old basic van H&M. De grijze superzachte sjaal komt trouwens ook bij H&M vandaan. Nieuw is de lange MANGO jas met een klein ruitje. Ik spotte hem alweer een hele tijd geleden, maar vond hem net even te prijzig ‘voor erbij’ en toen hij in de sale kwam hoefde ik er geen twee keer over na te denken. Hij is van een goede kwaliteit en zit alsof hij op mijn lijf gemaakt is waardoor hij mooi valt en ik me er fijn in voel.

Iets wat eerder toen ik een stuk zwaarder was best lastig was om (betaalbaar) voor te slagen, was een paar laarzen. Maar nu is dat geen probleem meer en durfde ik het zelfs aan ze online te bestellen. Normaal gesproken ben ik echt meer van de sneakers, maar een goed paar basic zwarte laarzen mistte nog in mijn kast. Ik ben er bij Sacha – zoals je kan zien – goed voor geslaagd. Volgens mij is dit echt zo’n paar laarzen wat door de tijd en het dragen nog mooier en soepeler zal gaan worden ♥

eerste wandeling met baby

Ik merk wel dat ik tijdens de zwangerschap heel erg ben gaan nadenken over mijn kledingstijl, kleuren, materialen en dergelijke en dat ik ook vanwege mijn veranderde lijf wat ‘op zoek’ ben. Gelukkig had ik tijd genoeg om online inspiratie op te doen en kan ik, doordat de zwangerschapskilo’s weg zijn, nu beginnen met een wat meer duurzame garderobe met items waar ik echt blij van kan worden. Leuk om mee bezig te zijn! Ik merk dat ik daar blijer van wordt dan een kast vol waaronder veel ‘mwah’ items. Mocht iemand nog mooie duurzamere kledingmerken weten om eens naar te kijken, dan hoor ik het graag!

Liefs,
Desirée

* Af en toe maak ik gebruik van affiliate danwel gesponsorde links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk van mijn passie mijn werk te kunnen maken en de website draaiende te kunnen houden. Dankjewel!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Michelle
  Reply Michelle 9 maart 2019 at 20:12

  Mooie foto’s en je ziet er goed uit! Ik was zelf 21 kg aangekomen tijdens mijn zwangerschap dus ik kon ook niet wachten totdat ik mijn eigen kleding weer aan kon hihi. Gelukkig bleven er na de bevalling ‘maar’ 8 kg plakken. Maar inderdaad, die eerste wandeling is echt genieten!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 8 maart 2019 at 23:00

  Prachtige foto’s 😍
  De outfit staat jou zo mooi.
  Zo lief is de grote zus 💖

  Xoxo

 • Avatar van Sima
  Reply Sima 7 maart 2019 at 12:42

  Alsnog proficiat met jullie baby dochter Cate en wat zie je er snel weer goed uit zeg 😊 grtjes Sima

 • Avatar van Natasja
  Reply Natasja 7 maart 2019 at 09:42

  Je ziet er prachtig uit!
  Ik weet ook nog hoe erg ik er naar uit keek om naar buiten te gaan na de bevalling van mijn tweede, heerlijk!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 maart 2019 at 13:01

   Haha, ja echt he? Frisse lucht!! :D

 • Avatar van Cathy Dauw
  Reply Cathy Dauw 7 maart 2019 at 09:14

  Hey
  Welk model jeans raad je aan bij M&S
  Gr

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 maart 2019 at 13:03

   Ik ben zelf heel erg fan van de Iris. Deze valt heel erg mooi, zit heerlijk en blijft mooi na tig keer wassen. Zelfde kwaliteit als de Iris, maar dan wat losser op de bovenbenen is Rose, ook een fijne! :)

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.