Huis & interieur

Love it! | Geurwolkje

22 maart 2019

geurwolkje review ervaring
Inmiddels heb ik mijn Geurwolkje alweer een tijdje in gebruik en telkens weer word ik er enthousiast van. Het is een combinatie tussen een luchtbevochtiger en een aroma diffuser en dat brengt een paar heel fijne voordelen met zich mee. Maar het ziet er vooral ook nog eens heel leuk uit in je interieur. Ik ben zo enthousiast over de aanschaf ervan dat ik het graag met je deel! 

‘Lees ook: Interieurtip | Fine Forest muurstickers.’

geurwolkje review ervaring

De voordelen van een luchtbevochtiger
Als de lucht in huis niet schoon is en het niet de juiste luchtvochtigheidsgraad heeft, merk je dat direct. En met de goed geïsoleerde woningen van tegenwoordig en het feit dat we vaak niet voldoende ventileren zullen klachten als een droge huid, geïrriteerde luchtwegen, statisch geladen zijn en een droge neus je vast bekend voorkomen. Je kan hier zelf al een boel aan veranderen door regelmatig de ramen open te zetten, de ventilatieroosters goed te gebruiken, planten in huis te houden en bijvoorbeeld waterbakjes aan de radiatoren te hangen. Merk je nog te weinig verschil, dan is een luchtbevochtiger een idee voor je en dat is één van de twee functies van het Geurwolkje.

Zodra je het apparaat aanzet zal direct de verdamping van het water beginnen, zonder dat er warmte bij vrij komt. En dat is dan weer fijn voor eventuele huisdieren en/of kinderen die rondlopen. Eigenlijk begin je al best wel snel iets van dat extra vocht in huis te merken. Ik ervaar dat zelf als een soort frisse wind door mijn hoofd. Niet dat het er echt kouder van wordt in huis ofzo, maar mijn ogen en luchtwegen zijn minder droog en dat geeft al snel een meer helder gevoel. Superfijn! En als ik het Geurwolkje dagelijks meerdere uren aan heb staan merk ik ook dat ik minder statisch geladen ben. Scheelt weer elektrische schokjes tussen mij en manlief, kids of de poezen.

De voordelen van een aromadiffuser
De andere functie van het Geurwolkje is dat je – door een paar druppels etherische olie aan het water toe te voegen – het kan inzetten als een geurverspreider. Een stukje aromatherapie dus. Natuurlijk heel erg fijn om je huis te kunnen hullen in een fijne geur, maar je kan het ook inzetten als hulpmiddel om je bijvoorbeeld rustiger, kalmer, energieker of meer gefocust te laten voelen. De keuze voor een bepaalde geurolie kan dus zeker meer doen dan enkel ‘een lekkere geur brengen’ maar een therapeutische werking hebben.

Geurwolkje
Het geurwolkje is echt heel erg eenvoudig in gebruik. Je schenkt in het bakje in de diffuser water tot aan de max-streep, voegt daar een paar druppels olie naar wens aan toe en je bent klaar voor gebruik. Zelf kocht ik de Unity variant met een inhoud van 300ml zodat je niet steeds aan het bijvullen hoeft, een automatische timer die op verschillende tijden in te stellen is én een ingebouwde lichtring heeft die in verschillende kleurtjes te zetten is. Echt wel een mooi item voor in het interieur ook gelijk, naast de fijne functies die het biedt.

Ik schafte het Geurwolkje via deze Nederlandse webwinkel aan voor €35,95, maar er zijn ook kleinere en daarmee goedkopere modellen verkrijgbaar. Good to know: ze hebben ook fijne geuroliën in het assortiment waardoor je ook daarvoor bij deze webshop terecht kan. Ik kan de geurenmix ‘Wintersprookje’ in ieder geval aanraden. Dit is een lekkere warme en tegelijkertijd kalmerende geur ♥

–> Ken jij het principe van zo’n product als deze al? Welke geur heb jij graag in huis?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van carola donkelaar
  Reply carola donkelaar 4 november 2019 at 07:37

  Ooh wat leuk om te lezen!
  Ik zit hier steeds naar te kijken
  Leuk cadeau voor de december maand, nog even geduld dus hihi :)

 • Avatar van Michelle
  Reply Michelle 31 maart 2019 at 20:03

  Wat een leuk ding! En ideaal dat het gelijk een luchtbevochtiger is, ik zal er binnenkort eens meer onderzoek naar doen want voor hier lijkt het mij ook wel wat!

 • Avatar van Kirsten
  Reply Kirsten 25 maart 2019 at 13:45

  Hier ben ik wel echt benieuwd naar! Ik merk dat ik de laatste tijd inderdaad ook wel een droge neus heb.. ventilatie hier in huis kan ook wel wat beter om eerlijk te zijn. Hij ziet er qua design ook leuk uit.

 • Avatar van Mamappeltaart
  Reply Mamappeltaart 24 maart 2019 at 07:30

  Ik vind deze zo gaaf en heb ‘m ook al maanden op m’n verlanglijstje staan! Hopelijk krijg ik ‘m voor mijn verjaardag cadeau, haha.
  Welke geuren raad jij nog meer aan naast wintersprookje?

 • Avatar van Debbie
  Reply Debbie 22 maart 2019 at 17:10

  Leuke naam ervoor. Ik ben me net aan het verdiepen in Dottera etherische oliën, waar ze ook Difusers verkopen. Denkt er nog over na om er eentje te kopen, maar met de olie ben ik wel begonnen.

 • Avatar van Jessica J.
  Reply Jessica J. 22 maart 2019 at 09:52

  Wat een mooi apparaat! Ik vind Geurwolkje ook echt een superschattige naam, net zoals het Wintersprookje dat je aanraadt. Ik denk dat ik me maar eens ga verdiepen in aromatherapie. Vroegâh brandde ik weleens oliën in een brandertje, maar ik ben al geruime tijd overgeschakeld op geurkaarsen en waxjes.

 • Avatar van Edith-Sofia
  Reply Edith-Sofia 22 maart 2019 at 07:24

  Ik had me hier nooit echt in verdiept, maar het klinkt erg fijn! Ik hou van dit soort gadgets en hij ziet er ook nog eens mooi gedesignd uit!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 22 maart 2019 at 06:07

  Mooi en heel handig!
  Ik ga meteen in de webshop kijken….

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.