Beauty

HEMA B.A.E. master prime oil & kwasten

9 maart 2019

hema bae make up review 1 - HEMA B.A.E. master prime oil & kwasten
Het was groot nieuws: de lancering van de HEMA B.A.E. make-up lijn. Een nieuw beautylabel dat uit bijna 140 producten bestaat, de trends nauwlettend opvolgt en 100% vegan is. Dat plús de gelikte frisroze met witte verpakkingen en productstyling die me gelijk lieten denken aan het merk Glossier was mijn aandacht gelijk getrokken. Eenmaal voor het schap staande kon ik eigenlijk niet echt een keuze maken en trokken maar weinig producten écht mijn aandacht. Ik besloot de master prime oil en twee make-upkwasten mee te nemen voor een eerste review. 

‘Lees ook: Max Factor Miracle Glow pro illuminator.’

hema bae make up review 4 - HEMA B.A.E. master prime oil & kwasten

HEMA BAE Make-up

HEMA BAE master prime oil €7,00
Volgens de verpakking is dit een primer met hyaluronzuur en vitamine E en geschikt voor de vette huid. In de winkel kon ik verder geen ingrediëntenlijstje vinden, maar vanwege mijn liefde voor huidoliën besloot ik hem op de gok mee te nemen.

Zelf heb ik namelijk een droge huid en gebruik ik dagelijks wel een huidolie, gezichtsolie en/of oliereiniger. Zeker in de winter kan ik gewoon niet zonder! En gelukkig kon ik online wel een ingrediëntenlijstje vinden waardoor ik al snel dacht dat mijn huid dit wel eens heel fijn zou kunnen vinden. Zo zit er onder andere vitamine E, arganolie, zonnebloemolie, rozenbottelolie, hyaluronzuur en konjacextract in. Een nogal voedende en hydraterende combinatie aan ingrediënten waarvan ik eerlijk gezegd niet zou weten hoe het voor een vettige huid zou kunnen werken onder make-up, maar mijn droge huid vaart er goed bij.

Deze olie is zuinig in gebruik en door het pipetje goed te doseren waardoor je niet snel teveel pakt. Ik warm hem op tussen mijn vingertoppen en ‘druk’ hem dan zachtjes al deppend in de huid waarbij ik me vooral concentreer op de droge delen zoals mijn kaken, voorhoofd en wangen. Even in laten trekken en hij trekt bijna satijnmat weg. Een beetje het effect van een droge olie, zonder al te glanzend of plakkerig laagje achter te laten.

Voor een wat meer hydraterende foundation vind ik de olie minder geschikt, aangezien ik dan merk dat de foundation gaat glijden en niet lang mooi blijft zitten. Maar in combinatie met een wat meer ‘droge’ (matte) foundation zoals de Estée Lauder Double Wear foundation vind ik hem ideaal! Ik kan deze foundation namelijk in de winter met m’n droge huid niet zo goed hebben omdat hij dan teveel in lijntjes ophoopt en velletjes accentueert. Maar met deze primer olie eronder kan ik hem gewoon dragen en oogt hij juist lekker fris, bijna dewy, en toch blijft het langhoudende effect behouden. Heel erg fijn om zo mijn favoriete foundation het hele jaar door te kunnen dragen!

hema bae make up review 3 - HEMA B.A.E. master prime oil & kwasten

HEMA BAE kwasten
Ik zag dit type kwasten in het schap staan en was er al langere tijd nieuwsgierig naar. Ik vond de foundationvariant wel erg groot en de concealervariant best klein, dus besloot de highlightervariant (€6,00) mee te nemen om foundation mee op te gaan brengen en de contourvariant (€5,00) voor concealer. Qua formaat zijn deze hier in ieder geval heel erg fijn voor. Ook heel erg fijn: de haartjes zijn superzacht, vallen tijdens het gebruik niet uit én het voelt heerlijk aan op de huid. Foundation en concealer kan je er in no time mooi mee blenden. Ik ben er dus zeker tevreden over en gebruik ze inmiddels elke dag. Maar (!) gebruik wel een zachte hand met het blenden, want bij iets teveel druk veeg je de foundation en concealer meer uit dan dat je hem daadwerkelijk in de huid blendt. En dat maakt het verschil tussen een streperig-bijna-masker-effect of juist een mooi geëgaliseerd huidje ♥

HEMA BAE make-up is verkrijgbaar in de HEMA winkels en via de HEMA webwinkel.

–> Heb jij al iets uit deze nieuwe lijn geprobeerd? Of ben je juist ergens benieuwd naar? Als je een review van een bepaald product wil zien, laat het me dan weten zodat ik ermee aan de slag kan gaan :)

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van jackie
  Reply jackie 23 september 2022 at 18:23

  het werkt heel goed

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 10 maart 2019 at 10:50

  Wat een leuke nieuwe lijn van hema. Lekker fris en vernieuwend. De producten zelf trekken mij echter niet zo. Ik weet niet zo goed waarom, maar het is niet helemaal mijn ding denk ik. Maar goed misschien moet ik eens wat proberen en verander ik dan van gedachten.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 9 maart 2019 at 18:43

  Prachtige nieuwe producten…
  Heb er nog niets van geshopt…
  Komt wel.
  Mooie foto’s 👌🏼

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 maart 2019 at 11:17

   Dankjewel voor je compliment over de foto’s!

 • Avatar van Michelle
  Reply Michelle 9 maart 2019 at 16:38

  Wat een mooie, nieuwe collectie hebben ze gekregen! Althans, ik heb ze voor nu alleen nog online gezien ik moet nog daadwerkelijk eens in de winkel er naar gaan kijken maar het ziet er echt goed uit!

 • Avatar van Daenelia
  Reply Daenelia 9 maart 2019 at 11:59

  Vroeger kocht ik vooral vaak nagellak bij de hema en ik was daar beste tevreden over. Nu weer geprobeerd (want lekker goedkoop en vooral: zoveel keus in kleuren!) maar het blijft niet zo lang meer zitten. Zelfs niet met een toplaag. En dat is jammer. Maar! Ik gebruik nu een laagje nagellak over betere nagellak en dan een sterker houdende toplaag er overheen. Zo kan ik toch meer kleuren gebruiken.
  En dat is nou ook de reden dat ik geen gezicht make up bij de hema koop. Ben tevreden met de palets die ik heb en die blijven prima zitten. Foundation is sowieso niks voor mij, ik breng het vast niet goed aan, want oh, ik zie er veel ouder uit met make up op :S

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 9 maart 2019 at 07:28

  Ohh die olie had ik eigenlijk gewoon genegeerd, maar hij klinkt helemaal niet zo gek! Ik vind zelf de crème oogschaduws erg fijn, ze blijven lekker lang zitten :).

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.