Eten & drinken

Makkelijk recept voor zachte rijstepap met zilvervliesrijst

10 maart 2019

rijstepap met zilvervliesrijst
Ik ben echt een enorme liefhebber van havermoutpap, maar een beetje afwisseling in de keuken voor m’n ontbijt of lunch is ook wel eens welkom. Het is misschien ietsjes meer tijdrovend dan een kommetje havermout maken, maar geeft me echt zo’n comfort food vibe. Perfect voor op een druilerige dag om mee op te warmen of wanneer je wel wat extra energie kan gebruiken, want deze rijstepap met zilvervliesrijst is net zo lekker alleen een stuk gezonder! 

‘Lees ook: Recept voor bananenbrood met skyr en blauwe bessen.’

rijstepap met zilvervliesrijst

Rijstepap met zilvervliesrijst

Ingrediënten
– 150 gram zilvervliesrijst (ik gebruik de biologische variant van Albert Heijn)
– 500 ml melk (ik gebruik een halfvolle variant, maar plantaardige melk kan ook)
– het vanillemerg uit een vanillestokje
– 1 eetlepel honing

Bereidingswijze
1. Spoel de rijst in een zeefje onder stromend koud water goed af
2. Breng in een steelpan de melk zacht aan de kook en voeg de honing en vanillemerg toe
3. Voeg de rijst toe aan de melk en breng dit zachtjes aan de kook
4. Laat de rijst in ongeveer een half uur lang de melk opnemen op een zacht pruttelend vuurtje en blijf er regelmatig goed doorheen roeren.

rijstepap met zilvervliesrijst

Je kan deze rijstepap met zilvervliesrijst gelijk warm eten of je laat hem een nachtje staan waardoor de rijst nog meer vocht op zal nemen en zachter zal worden. Natuurlijk nooit zó zacht als een rijstpap met dessertrijst, maar met een subtiele bite. Qua voedingswaarde zit je met deze rijstepap met zilvervliesrijst in ieder geval wel goed, want deze hoeveelheid bevat ruim 30 gram aan eiwitten en zo’n 6 gram aan vezels. Het maakt ongeveer 2 normale ontbijt/lunchporties of 4 tussendoortjes.

De rijstpap is op deze manier al smaakvol van zichzelf, maar je kan er ook lekker mee variëren. Meng hem koud met een flinke lepel kwark of skyr, voeg verse fruitmoes, (gedroogde) blauwe bessen, stroop, basterdsuiker, een fijngesneden appeltje en wat kaneel toe.. Kortom: varieer er lekker mee en geniet!

–> Wat is jouw favoriete comfort food als het op ontbijt of lunch aankomt?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Anneke
    Reply Anneke 10 maart 2019 at 09:45

    Leuk receptje, alleen “voeg de melk aan de melk toe”? 😉

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 10 maart 2019 at 11:15

      Hi Anneke, het is inmiddels aangepast. Dankjewel voor je oplettendheid! :)

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 10 maart 2019 at 06:52

    Wat ziet dit er heerlijk uit 👌🏼
    Ik zal het zeker ook eens maken….
    Ben niet zo een rijstepap eter?
    Voor dit maak ik een uitzondering.

    Xoxo

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 10 maart 2019 at 11:16

      Leuk om te horen dat je dit recept dan toch een kansje wil geven. Eet smakelijk alvast!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Eten & drinken
bananenbrood met skyr en blauwe bessen
Recept | Bananenbrood met skyr en blauwe bessen

Als ik ergens gek op ben om als tussendoortje of zelfs als ontbijt of lunch te eten, dan is het...

Sluiten