Beauty

SPF voor je gezicht (inclusief tips voor de gevoelige huid)

29 maart 2019

spf voor je gezicht
We krijgen regelmatig te horen dat het belangrijk is om je huid goed te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. Maar hoe zit het nu precies met die straling, wat doet dit met de huid en wat kan je dan het beste smeren? Vooral voor je gezicht kan dit een uitdaging zijn, aangezien lang niet alle crèmes met SPF het goed doen onder make-up, een witte waas achterlaten of juist de huid teveel laten glanzen. In dit artikel deel ik enkele fijne producttips met je, waar ook de gevoelige huidjes blij van worden! 

‘Lees ook: Bourjois Foundcealer review.’

Wat doet de zon met je huid?
De meeste straling die de aarde bereikt bestaat uit infraroodstraling wat kan doordringen tot de diepste lagen van de huid en zo schade aan kan brengen. Dit herken je na een dagje zon duidelijk aangezien je huid dan warm en gloeiend aan kan voelen. Waar veel zonebrandcrèmes zich richten op UVA en UVB straling, zijn er gelukkig ook steeds meer producten die je huid ook tegen de infrarood (IR) straling voor een zo compleet mogelijke bescherming.

– UVA straling kan door glas en kleding heen en zorgt voor een versnelde huidveroudering zoals rimpels, zonneallergie en een grotere kans op huidkanker
– UVB straling is nodig voor de aanmaak van vitamine D maar zorgt ook voor het rood worden van de huid, kan schade tot in het DNA veroorzaken en zorgt voor de – door velen zo geliefde – bruine tint. Maar wist je dat die bruine tint juist een beschermingsmechanisme van de huid is als schrikreactie op een teveel aan zon?

spf voor je gezicht

Vijf fijne crèmes met SPF voor je gezicht (óók voor de gevoelige huid!)
Natuurlijk kan je proberen zoveel mogelijk direct zonlicht te vermijden, maar zoals je inmiddels weet gaat UVA straling gewoon door glas en kleding heen. Smeren is dus eigenlijk het enige wat je kan doen om je huid te beschermen.

Het kan nog best een opgave zijn om juist voor het gezicht een fijne zonnebrandcrème te vinden. Hebben ze een wat hogere beschermingsfactor dan laten ze namelijk vaak een witte waas achter, voelen ze redelijk vet aan en/of doen ze het niet fijn onder make-up waardoor deze gaat glijden. Ik krijg voor mijn werk heel wat beautyproducten in mijn handen en kan hierdoor een groot aantal crèmes testen. Hierdoor kan ik onderstaande crèmes met SPF voor je gezicht zeker aanraden om eens naar uit te kijken:

Louis Widmer sun protection face SPF30 (50ml, €20,20) ruikt subtiel, heeft een anti-age werking en zit bomvol verzorgende ingrediënten.
Neogen Dermalogy day-light protection sunscreen SPF50 (50ml, €23,95) een luxe geur, doet het heel goed onder make-up en ik reviewde hem al eens uitgebreid in dit artikel 
NIVEA SUN UV gezicht voor de gevoelige huid SPF50 (50ml, €14,99) ruikt heel subtiel, trekt snel in en is de meest matte (zonder uit te drogen) variant van deze vijf crèmes
Lancaster Sun Sensitive delicate fresh BB cream SPF50 (50ml, €27,95) ruikt naar de bekende o-zo-heerlijke Lancastergeur, geeft direct een zonnig  tintje aan de huid en hydrateert heel goed
Australian Gold botanical sunscreen face SPF50 (88ml, €19,95) ruikt subtiel, zit bomvol verzorgende ingrediënten en geeft een heel licht tintje en een bijna poederachtige finish.

Tot slot
Natuurlijk is het heel belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon, maar vergeet niet dat vitamine D heel belangrijk is. Af en toe een kwartiertje onbeschermd de zon in is dus zeker goed om te doen, maar daarna weer lekker smeren! Mocht je nou geen make-up dragen dan kan je gedurende de dag gemakkelijk nog een laagje crème smeren, maar draag je make-up dan is dat nogal lastig. Dan kan je uitwijken naar de sprays met SPF zoals ze van bijvoorbeeld La Roche-Posay en Bioderma verkrijgbaar zijn. Wel tijdens het sprayen even je adem inhouden en je ogen sluiten :)

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Michelle
  Reply Michelle 31 maart 2019 at 19:44

  Goede tips! Een goede zonnebrand is belangrijk, zeker voor mensen (zoals ik) met een gevoelige lichte huid. Als ik niet op pad verband ik zo. Die van Australian Gold lijkt mij wel wat, bedankt voor het delen!

 • Avatar van Jessica J.
  Reply Jessica J. 29 maart 2019 at 10:12

  Eerlijk is eerlijk: ik gebruik zelden zonnebescherming. Vorige zomer kochten we wel een spray van Lovea, maar dat was vooral omdat m’n vriend toen verbrand was en we het niet erger wilden maken. Ik smeer mezelf eigenlijk enkel in als ik echt een volledige dag in de zon loop en je ze echt voelt branden. Niet goed, I know …

 • Avatar van Fred En Josee
  Reply Fred En Josee 29 maart 2019 at 09:33

  Altijd fijn jou tips 👍top.
  Die van Louis Widmer ken ik, kan ik die andere ook eens proberen.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 29 maart 2019 at 06:16

  Fijne en goed tips!
  Ben er zo benieuwd naar en wil, dit jaar eens andere merken kopen en testen…..

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.