Eten & drinken

Recept | Cake met skyr en blauwe bessen

28 april 2019

cake met skyr en blauwe bessen recept
Ohhh, wat kan ik er toch van genieten als er een verse bos bloemen en een homemade baksel op tafel staan ♥ Nu Cate alweer drie maandjes is begin ik weer wat rust in m’n donder te krijgen en merk ik dat ook het koken en bakken me weer plezier brengt. Voor het weekend had ik zin in een cake, maar dan wel net even anders. Het resultaat? Een cake met vanille-skyr, verse blauwe bessen en amandelschaafsel. Yum! 

‘Lees ook: Recept voor heerlijk noten- en vruchtenbrood.’

cake met skyr en blauwe bessen recept

Cake met skyr en blauwe bessen

In plaats van skyr kan je natuurlijk ook voor kwark kiezen, maar ik vind skyr persoonlijk net even wat lekkerder van smaak en mondgevoel. Er zit ook nog eens geen vet in en lekker wat eiwitten, dus naast dat je jezelf met deze cake een lekkere traktatie geeft haal je er ook nog wat voedingswaarde uit. Ik koos voor skyr in vanillesmaak, maar een naturel variant of eentje in een andere smaak kan je ook gerust gebruiken.

Ingrediënten
– 225 gram patentbloem
– 150 gram skyr
– 100 gram ongezouten roomboter
– 100 gram suiker
– 100 gram blauwe bessen
– 2 eieren
– 20 gram amandelschaafsel
– 1 theelepel baking soda
– een flinke snuf zout.

cake met skyr en blauwe bessen recept

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 160C en vet een cakeblik in, of gebruik een siliconen bakvorm waardoor invetten niet nodig is
2. Meng de roomboter samen met de eieren en skyr tot een glad geheel
3. Voeg hierna de gezeefde bloem, suiker, baking soda en zout toe tot een gladde massa
4. Schep als laatste de verse blauwe bessen erdoor
5. Verdeel het mengsel over het cakeblik, strijk het glad en verdeel het amandelschaafsel erover
6. Bak de cake in zo’n 45 minuten totdat hij gaar is. Dit controleer je gemakkelijk door er een satéprikker in te steken, een paar tellen te wachten en deze er weer uit te halen. Zit er geen deeg aan je prikker dan is de cake gaar.

Laat de cake een half uurtje in de bakvorm afkoelen en daarna op een afkoelrek totdat hij volledig afgekoeld is. De cake is lekker vast van vorm maar heeft het mondgevoel van een goede ‘natte’ roombotercake. De volle smaak van de cake gecombineerd met het friszure van de blauwe bessen maakt een heerlijke combinatie. Genieten maar!

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Sam
    Reply Sam 21 oktober 2022 at 12:51

    Mijn “gladde mengsel” leek eerder op brood deeg, geen idee wat ik verkeerd heb gedaan hahaha

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 29 april 2019 at 06:22

    Het ziet er heerlijk uit.
    Zulke prachtige foto´s.

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.