Beauty

Getest | Eucerin Anti-Pigment #1

15 april 2019

Eucerin Anti-Pigment review/ervaring
Het is één van de huidproblemen waar ik best wel onzeker over ben: de pigmentvlekken in mijn gezicht. Zeker na de zwangerschap merk ik dat de vlekken duidelijker aanwezig zijn en er wat nieuwe spots bij gekomen zijn. Iets dat me best onzeker kan maken.. In dit artikel vertel ik je wat meer over pigmentvlekken, het zwangerschapsmasker, hoe je die vervelende vlekjes zoveel mogelijk kan voorkomen én hoe je ze kan behandelen als je er eenmaal last van hebt. Ook vertel ik je alles over de test die ik met de Eucerin Anti-Pigment producten aan zal gaan!

Eucerin Anti-Pigment review/ervaring

Alles dat je moet weten over pigmentvlekken

Wat zijn pigmentvlekken?
Hyperpigmentatie is een aandoening waarbij overproductie van melanine plaatsvindt. Hierdoor kunnen donkere vlekken en een ongelijkmatige teint ontstaan. Deze ontsierende vlekjes kunnen een grote emotionele impact hebben omdat ze vaak in het zicht zijn en hierdoor het zelfvertrouwen aantasten.

Officieel is de benaming voor pigmentvlekken hyperpigmentatie en bijna iedereen krijgt er in minder of meer mate mee te maken. Ze kunnen bijvoorbeeld ontstaan door veroudering, hormonale schommelingen zoals tijdens een zwangerschap, uit erfelijke belasting en UV-schade waardoor cellen in de onderste laag van de huid gestimuleerd worden om pigment (de bekende bruine kleur) aan te maken. Dit zorgt voor ophopingen die als bruine vlekjes, sproeten, ouderdomsvlekken en moedervlekken op de huid zichtbaar worden.

Die zongebruinde tint die zoveel mensen in de zomermaanden graag krijgen is dus eigenlijk een beschermingsmechanisme vanuit de huid en kan je dus zeker als waarschuwing zien dat je eigenlijk meer in de schaduw moet zijn en je beter moet insmeren. Stimuleer je de pigmentcellen namelijk te vaak dan raakt het pigmentatieproces verstoord en krijg je ophopingen van pigment die niet meer zo gemakkelijk weg zullen gaan..

Eucerin Anti-Pigment review/ervaring

Wat is een zwangerschapsmasker?
Het zwangerschapsmasker, ook wel melasma genoemd, is de specifieke benaming van de hyperpigmentatie die ontstaat tijdens de zwangerschap. Door de verandering in je hormoonhuishouding kan je huid namelijk gevoeliger reageren op zonlicht waardoor de cellen meer pigment aanmaken en er (donker)bruine pigmentvlekken in je gezicht ontstaan. Dit zie je terug rondom de oogkassen, rond de mond en neus en op het voorhoofd en uit zich vaak in het tweede en derde trimester van de zwangerschap.

Hoe voorkom je pigmentvlekken?
Ben je erfelijk belast met een gevoeligheid voor hyperpigmentatie dan is het helaas wat lastiger, maar verder zijn er zeker een aantal dingen die je kan doen om pigmentvlekken preventief te voorkomen. Zorg voor een goede huidverzorging waarbij je bepaalde harde ingrediënten zoals uitdrogende alcoholen en parfum vermijdt en exfolieer je huid regelmatig om de celvernieuwing te stimuleren. Krab niet aan puistjes en dergelijke omdat littekens sneller verkleuren tot pigmentvlekken en vermijdt direct zonlicht en het onder de zonnebank gaan zoveel mogelijk. Maar vooral: smeer je gezicht iedere dag trouw in met een zonbeschermingsproduct met minimaal factor 30. Als je deze leefregels doorvoert houd je de kans op pigmentvlekken in ieder geval zo laag mogelijk.

Heb je al last van pigmentvlekken, dan is een goede huidverzorging waarbij je lief bent voor je huid extra belangrijk. Zo zorg je dat er in ieder geval geen nieuwe vlekjes bij komen én kan je – zeker als je er op tijd mee begint – bestaande vlekjes minder zichtbaar laten worden. Heb je er echt heel erg veel last van dan zou je een goede kliniek op kunnen zoeken om te kijken naar de mogelijkheden om met lasertherapie je pigmentvlekken te verminderen. Maar er zijn ook huidverzorgingsproducten gericht op het verminderen van pigmentvlekken verkrijgbaar.

Eucerin Anti-Pigment review/ervaring Eucerin Anti-Pigment review/ervaring Eucerin Anti-Pigment review/ervaring Eucerin Anti-Pigment review/ervaring

In de test | Eucerin Anti-Pigment
Zoals ik al eerder vertelde heb ik tijdens de zwangerschap enkele nieuwe pigmentvlekjes over mijn gezicht gekregen én zijn de bestaande halve maantjes bij mijn oogkassen weer wat donkerder geworden. Ik ben hiermee duidelijk een goed proefpersoon om deze vernieuwde lijn te gaan testen om nieuwe pigmentvlekjes te gaan voorkomen en vooral om de bestaande vlekjes minder opvallend te gaan krijgen. Ik ga de komende tijd dan ook heel trouw met de vernieuwde Eucerin Anti-Pigment lijn, de opvolger van de Eucerin Even Brighter lijn, aan de slag!

Na 10 jaar onderzoek heeft Eucerin het gepatenteerde ingrediënt Thiamidol ontwikkeld wat heel effectief is tegen zowel bestaande als nieuwe hyperpigmentatie, waarbij de belofte is dat de eerste resultaten al na twee weken zichtbaar zullen worden. Dit ingrediënt is het paradepaardje in de vernieuwde verzorgingslijn tegen pigmentvlekken. Daarnaast zitten er onder andere fijne verzorgende en hydraterende ingrediënten en een SPF 30 in.

De complete lijn bestaat uit de volgende vier producten:

– Eucerin Anti-Pigment Serum Duo, een anti-pigment en anti-age product in één (30ml, €37,49)
– Eucerin Anti-Pigment Spot Corrector, een doelgerichte en intensieve oplichting van bestaande pigmentvlekken (5ml, €17,99)
– Eucerin Anti-Pigment Dagcrème SPF 30 (50ml, €27,99)
– Eucerin Anti-Pigment Nachtcrème voor een intensieve celvernieuwing (50ml, €28,49).

Neem een kijkje op de website van Eucerin voor meer informatie over de producten.

Mijn pigmentvlekken kunnen me best wel onzeker maken over mijn huid en het is dan ook zeker één van de hoofdredenen waarom ik dagelijks een meer dekkende foundation en concealer draag.. Ik ben dan ook heel erg benieuwd of deze Eucerin producten echt de vlekjes al zo vlot zichtbaar kunnen verminderen.

In het volgende artikel zal ik mijn ervaring met de Eucerin Anti-Pigment producten met je delen inclusief de eerste resultaten na twee weken. Natuurlijk met reviews van de losse producten en voor- en nafoto’s met hopelijk een mooi resultaat. Ik ben alvast heel benieuwd! (Edit: lees dit artikel inclusief voor- en nafoto’s hier!)

–> Heb jij last van pigmentvlekken? En herken je ook de onzekerheid die erdoor ontstaat?..

Liefs,
Desirée

* Af en toe maak ik gebruik van affiliate danwel gesponsorde links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk van mijn passie mijn werk te kunnen maken en de website draaiende te kunnen houden. Dankjewel!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van zomersmeisje
  Reply zomersmeisje 5 juli 2020 at 22:09

  Ik heb een soortgelijk vlekje op dezelfde plaats.. zonder zwangerschap ;-) Mogelijk door pilgebruik.. Ik vind het vooral vervelend omdat het een accent geeft onder mn oog alsof ik erge wallen heb, maar dan aan 1 zijde of te veel een zonnebril heb gedragen. Ik gebruik sinds een week een aantal serums van the ordinary die hyperpigmentatie tegen gaan. Denk dat ik de spf van eucerin aan toe ga voegen.

 • Avatar van Greet
  Reply Greet 27 februari 2020 at 14:57

  Hoi allemaal, heb reeds een keer eerder het Eucerin pigment serum gebruikt en dat werkte prima. Na nog een keer hetzelfde te hebben aangeschaft gaat mijn gezicht branden en word dikker. Ik dacht eerst dat het wat anders was, en om alles uit te sluiten aan de gang gegaan en steeds iets weg gelaten, de zwelling en het branden ging na een paar dagen weg. Nu weer begonnen met het serum, en mijn gezicht brandt, en is weer opgezwollen. Hier maar mee stoppen, ik heb een ontzettend gevoelige huid en dit is het dus NIET! Stoppen maar weer

 • Avatar van Maja Pfaff
  Reply Maja Pfaff 28 mei 2019 at 09:31

  Goedemorgen Desiree,het is al bijna anderhalve maand verder dat je online resultaten zou geven van deze test,wanneer kunnen we deze verwachten?

 • Avatar van Brigit
  Reply Brigit 12 mei 2019 at 13:06

  Waar kan ik het volgende artikel vinden?

 • Avatar van brenda
  Reply brenda 3 mei 2019 at 13:05

  Hi Desiree, ben zo benieuwd. Wanneer ga je volgend artikel plaatsen?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 3 mei 2019 at 13:23

   Die komt eind van de nieuwe week online! :)

 • Avatar van Heidi De Winter
  Reply Heidi De Winter 1 mei 2019 at 11:40

  Ik gebruik iedere dag een dagcrème van Paula’s Choice met een SPF 50. Jammer genoeg heb ik ook last van enkele pigmentvlekjes, maar deze zijn er gekomen na mijn zona op mijn kaaklijn. Naar deze producten ga ik zeker zien en waarschijnlijk ook proberen. Ik ben al nieuwsgierig wat het bij jou heeft gedaan ;-)

 • Avatar van Heidie
  Reply Heidie 15 april 2019 at 21:55

  Ja, van pigmentvlekken heb ik helaas ook last. Ik moet zeker nu de zon meer gaat schijnen er echt aan denken dat ik mijn gezicht met factor 50 insmeer. Als ik het een paar keer vergeet, heb ik al grote bruine vlekken vooral op mijn wangen en jukbeenderen. Ik ben benieuwd naar de resultaten om pigmentvlekken tegen te gaan met dit middel, want als je ze eenmaal hebt, zitten ze (bij mij tenminste) er tot in de winter.

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 15 april 2019 at 15:07

  Fijne tips! Ja ik heb ze al ruim 5 jaar her en der. Vooral eentje op mijn wang die nooit meer weg zal gaan. Verschillende merken geprobeerd maar het hielp niet. Was er onzeker door maar nu vind ik het niet meer ontsierend eigenlijk. Ik krijg door zonnen veel nieuwe vlekken onder mijn wenkbrauwen en op mijn neus. Die zijn helemaal weg gegaan vorig jaar na mijn zonvakantie door het serum van Rituals vd Ageless lijn. Dus die heb ik opnieuw gekocht. En ik ga voortaan minder lang en vaak zonnen (goed beschermen deed ik al). Heb nu wel een aantal zelfbruiners gekocht haha.

 • Avatar van Liset - Beautydagboek
  Reply Liset - Beautydagboek 15 april 2019 at 09:38

  Precies die vlekjes die jij ook hebt, heb ik ook ;). Na de zwangerschap en het ouder worden (iehhkkss!) is het toch wat sneller gegaan. Voorheen had ik er nooit last van, maar ik merk dat ik er nu wel gevoeliger voor ben. Ik zou deze lijn ook graag proberen om te kijken wat het voor mij kan doen. Ben heel benieuwd naar jouw resultaten!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 april 2019 at 09:57

   Ahhh, zo vervelend he die vlekjes?! De (eerste) resultaten lees en zie je over twee weken online :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 15 april 2019 at 07:57

  Fijne tips….
  Ik gebruik zelf een zonnebescherming met factor 50 SPF.
  Ik zie in dit artikel producten die ik ook zal gaan kopen.
  Heb een geteinte huid en wat zichtbare pigmentvlekken….

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 april 2019 at 10:02

   Wat enorm goed dat je zo trouw smeert met SPF 50 iedere dag. Mocht je iets uit deze lijn gaan proberen, dan ben ik ook zeker benieuwd naar jouw bevindingen :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.