Mama & Kind Persoonlijk

Momtalk | Een betere nachtrust dankzij Fedde&Kees

6 april 2019

Fedde&Kees ervaring Bundi en Nunki
In de laatste persoonlijke update vertelde ik al dat er hier in huis een heleboel onrust is vanwege de verborgen reflux van Cate. Hierdoor is het voor haar ook heel lastig geworden om te gaan slapen, aangezien het liggen ervoor zorgt dat haar maaginhoud gemakkelijker omhoog komt. Dit resulteert in pijn, huilen, onrust, ongemak en maaiende armpjes waardoor ze niet rustig in slaap kan vallen. Ik ging op zoek naar een mogelijke oplossing en kwam uit bij Fedde&Kees met unieke producten die je kindje in bed meer geborgenheid en rust kunnen bieden. 

‘Lees ook: Hoe gaat het met Cate? (2 maanden update).’

Fedde&Kees
De producten van dit merk zijn uit noodzaak ontstaan, aangezien Frederieke (ontwikkelaar en eigenaar van het merk) zelf een baby had die heel slecht sliep. Ze is moeder van vier kinderen en de jongste was een moeilijke slaper vanwege verborgen reflux. De wanhoop, de twijfels, het gevoel dat je tekort schiet als ouder omdat je je kindje niet kan troosten en niet de regelmaat kan bieden die je zo graag zou willen..

Je wil nu eenmaal het beste voor je kindje en daar hoort een goede, geborgen én veilige nachtrust zeker bij! Ze ging op zoek naar iets wat hierbij kon helpen, vond niet wat ze in gedachten had en besloot dit zelf te gaan ontwikkelen. Die zelfgemaakte prototypes hadden een goed effect op haar zoontje waardoor ze al snel weer een fijn bedritueel kon opbouwen, de nachtrust terug kwam en het hele gezin daar van opbloeide.

Het assortiment bestaat uit de volgende producten:

Fedde&Kees ervaring Bundi en Nunki Fedde&Kees ervaring Bundi en Nunki

Nunki laken vanaf €59,95
Een lakentje zoals geen ander waarmee het – eindelijk! – heel gemakkelijk wordt om je kindje echt goed kort en strak in te kunnen stoppen. En dat het zo blijft zitten gedurende de nacht! Uit onderzoeken is gebleken dat goed strak instoppen hetzelfde rustgevende effect als inbakeren kan geven, dus dit zou een mooie oplossing kunnen zijn. Met dit lakentje heb je geen gedoe meer met losse lakentjes waar je kindje in verstrengeld kan raken en het kan niet loslaten. Je brengt hem aan om de hele matras heen en daarna is hij te sluiten door middel van een rits. Het bovenlijfje krijgt zo die gewenste druk die geborgenheid en rust biedt aan je kleintje en het onderlijfje heeft alle ruimte voor voldoende beweging van de beentjes.

Fedde&Kees ervaring Bundi en Nunki Fedde&Kees ervaring Bundi en Nunki

Bundi slaapzak vanaf €54,95
Veel slaapzakjes zijn recht van vorm waardoor ze al snel te wijd zijn en gedraaid kunnen zitten. Daarnaast heeft een onrustig kindje daarin teveel bewegingsvrijheid voor de maaiende armpjes. Deze slaapzak biedt de oplossing: een mooi slank model wat mooi om het lijfje aansluit zonder te strak te zitten en ritsjes onder de armen die je heel eenvoudig los kan maken tijdens het (nachtelijk) voeden en daarna weer dicht kan ritsen zodat je kleintje weer de rust krijgt. Geen maaiende armpjes en vuistjes in het gezichtje meer en toch nog bewegingsvrijheid voor de handjes.

Daarnaast is er nog een handig Fulu (€17,50) 1000-en-1 dingen doekje die je bijvoorbeeld kan gebruiken onder het hoofdje in bed die lang genoeg is om ook onder het matras vast te leggen waardoor het niet opfrommelt zoals een hydrofiel. Of leg hem op het aankleedkussen, gebruik hem voor wat privacy tijdens het borstvoeden, als afdroogdoek na het badderen.. Superhandig! Als laatste is er nog een bijpassend Propus (€15,00 voor 3 stuks) spuugdoekje dat net even wat groter is dan normale spuugdoekjes, lekker zacht is, vocht goed opneemt en ook als knuffeldoekje gebruikt kan worden.

–> Er is nog veel en veel meer te vertellen over de producten, maar dan wordt dit artikel wel heel erg lang. Neem zeker een kijkje op de website van Fedde&Kees voor meer informatie over de producten, de veiligheid ervan, tips, setprijzen en dergelijke.

Fedde&Kees ervaring Bundi en Nunki

Onze ervaring
In één van de vele gebroken nachten met een van onrust en huilen uitgeput meisje op me geplakt was ik weer eens op mijn telefoon aan het zoeken en lezen op internet. En ineens kwam ik daar de website van Fedde&Kees tegen. Ik begon te lezen en werd zo enthousiast dat ik besloot Frederieke een e-mail te sturen. De volgende dag hadden we een lang telefoongesprek vol herkenning, het ontstaan van haar bedrijf, deelde ze tips en wilde ze me graag kennis laten maken met de producten. Wat me in het contact met Frederieke opviel was haar enthousiasme, passie en drive om andere ouders te kunnen helpen én de realistische opmerking dat dit géén wonderproducten zijn die gelijk voor doorslaapnachten zullen zorgen, maar dat je het kan zien als hulpmiddel om meer geborgenheid te kunnen bieden die je kindje (en jou als ouder) rust kunnen bieden voor een fijner bedritueel. Met hopelijk een betere nachtrust als resultaat.

De producten kwamen binnen en direct viel me de kwaliteit op. Stevig materiaal maar toch zacht genoeg en mooi afgewerkt. Ik deed het lakentje, slaapzakje en de doek direct de was in zodat we er diezelfde dag nog mee konden gaan starten. Het lijkt op het eerste gezicht wat lastig om het lakentje om de matras heen te krijgen, maar met het instructiefilmpje erbij was het zo gedaan. En als het er eenmaal omheen zit is de dagelijkse handeling zo gepiept; Cate neerleggen zodat het lakentje net niet haar kinnetje raakt zodat ze goed over haar bovenlijfje de lichte druk van het lakentje voelt (dit geeft kleintjes een fijn geborgen gevoel), het klittenbandje dicht doen en vervolgens de rits sluiten. Geen gedoe verder met instoppen en rechttrekken, want het blijft heel goed op z’n plek zitten. Ook fijn: het lakentje is lang genoeg en groeit gemakkelijk met je kindje mee zodat je met iedere groeispurt het bedje alsnog kort op kan maken.

Tip: wij hebben een co-sleeper waarin we het lakentje hebben liggen. Hiervoor is er een passend formaat in het assortiment te vinden, maar vanwege het strakke instoppen kwam het matrasje aan de zijkanten wat omhoog. Frederieke gaf de tip om bij de bouwmarkt een plank op maat te laten zagen om die onder het matrasje te leggen en het lakentje ook hier onder door te leggen en zo aan de onderkant te sluiten. Dit werkt perfect! Mocht je een cosleeper hebben met een losse bodem dan kan je deze eenvoudig mee ‘inpakken’ en heb je geen losse plank nodig natuurlijk :)

Het slaapzakje werkt natuurlijk zoals ieder slaapzakje, maar zit dan duidelijk mooier vanwege de slankere pasvorm. Wat hem dus zo uniek maakt zijn de ritsjes onder mouwen. Cate heeft zulke drukke armpjes dat ze zichzelf wakker houdt met haar handjes en vuistjes die steeds tegen haar gezichtje aankomen. Door simpelweg de ritsjes onder mouwen te sluiten blijven haar bovenarmpjes tegen haar lijfje aan zitten en kan ze toch nog lekker met haar handjes frummelen. Geen panisch gemaai meer.

Fedde&Kees ervaring Bundi en Nunki

Het is mooi hoe deze producten volledig veilig in gebruik zijn voor je kleintje en hoe ze zoveel rust kunnen bieden. Dat dit nog niet eerder bedacht is! Het lakentje alleen al geeft heel veel rust doordat je je kleintje zo lekker strak in kan stoppen. En vooral de combinatie met het slaapzakje met ritsen onder de mouwen maakte voor ons het grootste verschil. Ze moest er duidelijk even aan wennen en ze blíjft heel beweeglijk met haar handjes maar ze mept zichzelf in ieder geval niet steeds meer en dat scheelt al heel erg veel. Nee, niet alle slaapjes gaan ineens vlekkeloos of zonder strijd, maar het heeft duidelijk wel een boel rust gebracht. Geen getroost meer waarbij je handen tekort komt omdat die maaiende armpjes je bezig houden waardoor je niet eens meer over haar hoofdje kan aaien, niet meer steeds opnieuw een lakentje recht blijven trekken vanwege haar onrustig en heel beweeglijke lijfje wat het steeds losser trekt.. Nee, gewoon lekker je kindje in een slaapzakje in bed kunnen leggen, in enkele seconden strak kunnen instoppen, haar hierdoor al tot rust te zien komen waardoor je een liedje kan zingen of verhaaltje kan vertellen en over haar bolletje of buikje kunnen aaien om te troosten ♥

We gebruiken de Bundi slaapzak eigenlijk de hele dag door bij al haar slaapjes, en ’s nachts komt ze naast me in de co-sleeper (tot ze er in past, want wat is dat ook fijn!) onder het Nunki lakentje te liggen. We hopen dan ook dat de lijn snel uitgebreid wordt met een passend lakentje voor het formaat bedje wat op haar eigen kamer staat. Het Stokke Home bedje heeft namelijk een afwijkende matrasmaat dan standaard kinderbedjes. Cate is duidelijk een buikslapertje, maar qua veiligheid vind ik dat toch minder prettig totdat ze zichzelf goed kan omrollen. Als ik erbij in de buurt ben en wakker ben doet ze wel eens een slaapje op haar buik omdat ze dan vooral overdag ook goed aan haar rust komt. Met de combinatie van het slaapzakje en het lakentje van Fedde&Kees laat ze zich gelukkig wel veilig op haar rug wegleggen om te gaan slapen. Het zou dus fijn zijn dit in haar beide bedjes te kunnen gebruiken :)

Zoals je aan de lengte van dit artikel wel kan merken kan ik er maar niet over uit hoe handig deze producten qua ontwerp zijn. Zo slim bedacht, ze zien er mooi uit en zijn ook nog eens makkelijk in gebruik. Maar vooral het positieve effect ervan voor ons meisje (en daarmee ook voor de rest van het gezin) is goud waard. Dit enthousiasme moest ik gewoon uitgebreid met jullie delen!

Liefs,
Desirée

Website Fedde&Kees

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Sander
  Reply Sander 29 april 2019 at 22:17

  Mag ik vragen wat voor hout je hebt gebruikt voor onder het matras in de co-sleeper?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 april 2019 at 22:20

   Hi! We hadden een stuk uit een mdf-plaat van een centimeter dik laten zagen met afgeronde hoeken. Werkt prima!

 • Avatar van Ilse
  Reply Ilse 15 april 2019 at 09:17

  Ik zie dit artikel nu pas, wat top!!
  Hebben net een Puckababy aangeschaft voor ons 5 weken oude dochtertje met exact hetzelfde probleem als Cate, maar ik heb veel liever deze slaapzak! 😱
  Gebruik jij het lakentje in combinatie met de slaapzak? En doe je er dan nog een dekentje overheen of alleen het lakentje? En wat doe je in de slaapzak aan? Ik ben echt bang voor warmtestuwing enzo 😅

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 april 2019 at 09:59

   Allereerst: sterkte met de klachten bij jouw kleintje, ik hoop dat er snel rust mag komen! Wij gebruiken inderdaad de combinatie en in heel erg onrustige periodes het lakentje samen met de Pacco inbakerdoek. In het slaapzakje draagt ze alleen een rompertje. Bij een echt frisse nacht leg ik een dun dekentje over het onderste deel van het lakentje (vanaf middel tot voetjes zeg maar) en anders enkel het lakentje. Zo voelt ze altijd ‘lekker warm’ aan zonder klammigheid.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 7 april 2019 at 05:35

  Dit ziet er zeer handig uit.
  Fijn dat dit goed werkt en waardoor een kind goed kan slapen…

  Xoxo

 • Avatar van Marijke
  Reply Marijke 6 april 2019 at 12:51

  Zijn de lakentjes niet te strak op de borst voor pasgeboren kindjes?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 april 2019 at 12:55

   Nee, hij heeft een fijne druk maar zeker niet beklemmend. Je zou het altijd nog iets losser vast kunnen maken om de matras heen, maar dan zou juist het rustgevende effect weg kunnen vallen.

   Fijn om te weten: het kwam als vraag van de maand op Veiligheid.nl en werd veilig bevonden :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.