Huis & interieur

Interieur | Inspiratie voor een toffe fotowand

10 april 2019

fotowand tips inspiratie
Een gallery wall is een trend die op dit moment heel erg leeft. Een complete collage aan foto’s of posters als groep bij elkaar op een muur maakt een blikvanger van een wand en is in iedere kamer toepasbaar. Maar, het kan ook al snel wat rommelig ogen.. In dit artikel deel ik wat leuke inspiratie en tips met je hoe je een project als een fotowand het mooist aan kan pakken en er een persoonlijke draai aan kan geven! 

‘Lees ook: Mijn favoriete interieurbloggers.’

fotowand tips inspiratie

Een fotowand in huis
Natuurlijk kan je gewoonweg een set posters en lijsten aanschaffen die als compleet pakket verkocht worden, maar het is natuurlijk wel zo leuk om er een persoonlijke draai aan te geven. Als de collage jouw persoonlijkheid – en die van je huisgenoten – weerspiegelt dan klopt het in het geheel met de rest van de woning. Heb je een zwak voor de zee en mooie herinneringen aan tropische stranden die je hebt bezocht? Of zijn jullie uren in de bossen te vinden voor lange wandelingen? Of wellicht

Je kan zo’n mooie posterwand in praktisch iedere ruimte in je huis toepassen. Kijk hiervoor gewoonweg naar de ruimtes en dúrf! Maar het mooiste effect krijg je natuurlijk wel als de wand verder zo leeg mogelijk is zodat je er echt een eyecatcher van maakt.

fotowand tips inspiratie fotowand tips inspiratie

7 tips voor een mooie fotowand

1. Neem posters of foto’s in verschillende formaten in een thema op stijl, kleur en/of print zodat het echt een geheel wordt

2. Leg de posters eerst op de grond neer zodat je kan schuiven met de collage totdat je een formatie hebt die het mooist uitkomt om op te gaan hangen

3. Speel met de achtergrond van je posterwand door bijvoorbeeld voor een collage in zwart-wit te gaan tegen een behang met print of een muur in een opvallendere kleur

4. Natuurlijk kan je kiezen uit bestaande posters of foto’s, maar je kan ook aan de slag gaan met zwart-wit kopieën van tekeningen of foto’s van bijvoorbeeld je kind(eren). Door alles in eenzelfde tint af te drukken en in te lijsten in eenzelfde stijl lijsten maak je er alsnog één geheel van

5. Zijn de prints of afdrukken voor je fotowand allemaal in een rustige stijl, dan zou je ervoor kunnen kiezen allemaal verschillende fotolijsten te kiezen en deze in één kleur te spuiten. Ook al heb je dan verschillende vormen als stijlen door elkaar heen, omdat er eenzelfde stijl posters in zitten en de lijsten dezelfde kleur hebben wordt het toch een passende collage maar duidelijk minder clean. En dat kan misschien net beter bij joù passen

6. Durf de hoogte in te gaan! Waar er vaak wordt gekozen voor een bredere formatie, kan je juist ook heel goed de hoogte in gaan, tot aan het plafond, om de ruimte optisch hoger te laten lijken

7. Ben je iemand van het type dat graag regelmatig wisselt met accessoires en schuift in je interieur, kies dan voor schilderijplanken aan de muur zodat je gemakkelijker van formatie kan wisselen zonder steeds gaatjes te moeten stoppen en nieuwe te moeten boren.

– webshop tip | Flinders

fotowand tips inspiratie

Webwinkeltip | Poster Store + kortingscode
Mocht je op zoek zijn naar een fijne webwinkel waar ze een heel uitgebreid assortiment aan posters en fotolijsten hebben dan kan ik je aanraden eens bij Poster Store rond te snuffelen. De webshop is heel overzichtelijk ingericht op verschillende stijlen en er zijn ook mooie inspiratie-afbeeldingen te vinden. Mooi om te weten: alle posters zijn gedrukt op papier met het FSC 100% label voor hout uit beheerde bossen en ze dragen het Nordic Swan Ecolabel, een van de meest strenge ecolabels in Europa. Daarnaast is het een galleriekwaliteit papier waardoor deze niet verkleuren door invloed van zonlicht. Met de kortingscode curvacious30! krijg je 30% korting op posters, met uitzondering van de Selection collectie. Deze code is geldig t/m 21 april 2019.

Ik heb er zelf ook enkele mooie lijsten en posters vandaan en het valt me op dat, ondanks dat de levering vanuit Zweden plaats vindt, de levering heel netjes aankomt en ook nog eens lekker vlot. De lijsten zijn mooi van kwaliteit en de posters zijn gedrukt op een mooie, zware en dikkere kwaliteit papier. Die gaan het ook mooi doen als ondergrond voor bijvoorbeeld productfotografie! ♥

–> Heb jij ook zo’n zwak voor mooie fotowanden? Is het iets dat in jouw huis past qua stijl?

Liefs,
Desirée

* Af en toe maak ik gebruik van affiliate danwel gesponsorde links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk van mijn passie mijn werk te kunnen maken en de website draaiende te kunnen houden. Dankjewel!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Romy
  Reply Romy 10 april 2019 at 07:18

  Wat een prachtige fotowanden stuk voor stuk! Ik ben ook gek op dit soort combinaties van lijsten. Maakt je muur meteen een stuk vrolijker! Ik wil zelf in mijn slaapkamer waarschijnlijk een fotoplank neerzetten met een aantal lijsten. Gaatjes boren voor elke lijst vind ik een beetje tricky ;)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 10 april 2019 at 06:36

  Leuk en zeer fijne tips ;-)

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.