Lifestyle

How to | Je hoofd leeg maken in 5 stappen

11 april 2019

je hoofd leeg maken tips
Een hoofd vol met to do’s, wat je vanavond gaat eten, wat je morgen gaat doen, welke boodschappen je nog met halen, een zakelijke deadline voor volgende week, piekerende gedachten.. Kortom: alsof er altijd tig tabbladen open staan en je nooit rust in je hoofd lijkt te hebben. Dit kan zorgen voor veel onrust en stressgevoelens. Herkenbaar? In dit artikel deel ik een stappenplan om in no time je hoofd leeg te kunnen maken. 

Stappenplan om je hoofd leeg te maken

1. Ga bewegen
Ook al denk je dat je geen tijd hebt, een lekkere sportsessie kan juist heel erg goed doen. Zo krijg je flink wat afleiding, kan je tijdens het bewegen je focus op andere dingen zetten, alles even goed loslaten en ga je daarna weer met volle energie aan de slag. Ontspanning door inspanning. Je hoeft hiervoor niet eens als een malle los te gaan in de sportschool, een lekkere wandeling op een stevig tempo in de frisse lucht zal je ook al goed doen.

2. Zet alles op papier
Neem een schrijfblok en ga aan de slag. Tijd voor een braindump! Noteer al je gedachtes, dingen die je nog moet en/of wil doen en wat je moet onthouden. Verdeel dit vervolgens in verschillende lijstjes met to do’s en actiepunten in een privé en een werk/zakelijk lijstje. Begin bovenaan met de belangrijkste punten en werk verder naar de minder belangrijke taken. Alleen al door dit op te schrijven zal je merken dat je minder stress ervaart en krijg je gelijk een helder overzicht waar je mee aan de slag kan gaan.

3. Zoek afleiding
Merk je dat je hoofd echt te vol zit en je het even niet meer aan kan? Zoek dan afleiding in iets wat je écht heel erg leuk vindt. Maak die afspraak voor een fijne koffiedate met die goede vriendin die je al te lang niet meer hebt gesproken, ga spontaan op de koffie bij je moeder, nestel jezelf met een goed boek of een toffe televisieserie en wat lekkers op de bank of plan die het-is-al-veel-te-lang-geleden datenight met je lover in. Zo’n ontspannende activiteit verlaagt je stressniveau en zet je gedachtes echt even op wat anders. Dat zal je goed doen!

4. Zorg goed voor jezelf
Er zijn van die weken waarin je maar niet tot rust lijkt te komen. Waarin er zowel privé als voor je werk of bedrijf van alles moét gebeuren en er ook nog eens veel sociale verplichtingen zijn. Het goed voor jezelf zorgen schiet er dan al snel bij in, terwijl dat juist iets is dat je zelf in de hand hebt en ervoor zorgt dat je alles beter kan handelen. Kortom; neem die tijd om goed voor jezelf te zorgen met voldoende rust, ontspanning en slaap, ga een paar keer per week flink bewegen en zorg dat je zo gezond mogelijk eet. Je zal merken dat je hierdoor lekkerder in je vel zit, meer energie hebt en zo ook meer gedaan krijgt. You do you ♥

5. Ga aan de slag
Weet je nog, die braindump van punt 2? Tijd om hiermee aan de slag te gaan! Maak iedere dag een to do list waarop je bijvoorbeeld 2 zakelijke/werkgerelateerde en 2 privé actiepunten opschrijft en werk die netjes af. Zo zie je niet telkens de complete lijst met taken voor je – dat geeft teveel onrust – je zal merken dat je zo een stuk effectiever werkt. Zet tijdens het werken het geluid van je telefoon uit en check tussendoor niet je e-mail zodat je daar in ieder geval niet door afgeleid kan worden.

Succes! Ik hoop dat je met bovenstaand stappenplan je hoofd op orde krijgt en weer lekker aan de slag kan :)

Take care,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Diolifestyle.nl
  Reply Diolifestyle.nl 11 april 2019 at 12:17

  Dit moet ik echt nog leren. Net als loslaten. Bij mij helpt het om te sporten, maar ook om te koken en je verstand op ‘0’ te zetten.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 april 2019 at 11:28

   Loslaten is ook echt heel lastig.. <3

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 11 april 2019 at 06:25

  Fijne tips!
  Ik schrijf regelmatig op een schrijfblok maar daar lijkt nooit een einde aan te komen….

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.