Eten & drinken

Mijn food wishlist

1 april 2019

food wishlist
Dream big, zeggen ze toch? Normaal gesproken heb ik eigenlijk nooit heel grote of prijzige dingen op mijn wensenlijstje staan, maar toch zijn er door de jaren heen enkele items op komen te staan die ik maar niet uit mijn hoofd kan krijgen. Op het gebied van food zijn dat een paar dingen waar het hele gezin blij van zal worden. Ik vertel je graag waarom juist deze items op mijn wishlist staan! 

‘Lees ook: Recept voor bananenbrood met skyr en blauwe bessen.’

food wishlist

Voor mij | Kitchenaid keukenmachine
Dit merk ontstond in 1919 en is inmiddels bijna een iconische keukenmachine te noemen. Het bekendste product is duidelijk de Kitchenaid standmixer die inmiddels in meer dan 30 kleuren verkrijgbaar is. Veel mensen denken dat het een product is die je ‘enkel’ kan gebruiken om te mixen, mengen en kloppen, maar met de accessoires die verkrijgbaar zijn kan je er zelfs pasta mee rollen, raspen, pureren en zelfs ijs mee maken.

Kitchenaid bestaat dit jaar 100 jaar en dat vieren ze onder andere met deze limited edition variant. Kijk nou, wat een pláátje! Deze Kitchenaid Artisan Jubileumeditie is gemaakt van gegoten zink en komt in een prachtige tint die het hier op het aanrechtblad wel heel erg goed zou doen ♥ Er zit een keramische mengkom met noppenpatroon bij en 4 accessoires om lekker mee aan de slag te kunnen gaan. Er hangt helaas een flink prijskaartje aan, maar ohhhh wat zie ik mijzelf al met dit prachtexemplaar in de keuken staan voor lekkere baksels en gerechten..

food wishlist

Voor Paul | Big Green Egg
Het is alweer bijna drie jaar geleden dat we zijn verhuisd naar de nieuwbouwwoning waar we nu wonen. Hiervoor hebben we in een appartement gewoond met een balkon waarop wegens veiligheidsredenen niet op gebarbecued mocht worden. Maar nu hebben we dus een tuin en samen met de plannen om deze binnenkort aan te gaan pakken, kwam ook de wens voor een barbecue. En als je dan een beetje rond gaat kijken blijft de Big Green Egg toch wel vaak in ons opkomen.

Het is een barbecue die is geïnspireerd op het principe van de oud Aziatische klei-oven ‘kamado’. Ze zijn gemaakt van keramiek, gaan efficiënt met warmte om en je kan hierdoor heel goed de temperatuur regelen. Dit maakt het duidelijk meer dan een normale BBQ want je kan er op grillen, bakken, koken, slow cooken, stoven en zelfs roken. Oohlala, de heerlijke mogelijkheden die dag met zich meebrengt.. Daar loopt het water je toch spontaan van in de mond?

food wishlist

Voor de kinderen | Een foodprocessor
Nog maar een paar maandjes en dan mogen we bij Cate gaan beginnen met fruit- en groentehapjes en voor je het weet kunnen we haar normale maaltjes gaan voeren. Bij Shae vond ik het zelf vers maken van hapjes en prakjes toch best een gedoe waarbij je veel verschillende items nodig hebt, en daarom lijkt een foodprocessor me voor Cate echt heel erg handig.

Degene waar mijn voorkeur naar uit gaat is er eentje waarbij je in één apparaat smoothies kan maken én eten kan stomen en blenden, en dan het liefst ook nog in verschillende ‘vastheden’ zodat je eten van glad tot grof kan klaarmaken. Ook nog eens handig voor Shae, want die is een groot liefhebber van appelmoes en in sommige baby foodprocessors kan je dan ook nog heel gemakkelijk en snel een vers bakje appelmoes maken. Ik heb alleen geen enkel idee voor welke ik moet gaan en wat nou écht handig blijkt, dus mocht iemand tips hebben dan hoor ik het graag :)

–> Welke food-items heb jij op jouw wishlist staan?

Liefs,
Desirée

* Af en toe maak ik gebruik van affiliate danwel gesponsorde links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk van mijn passie mijn werk te kunnen maken en de website draaiende te kunnen houden. Dankjewel!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Jessica J.
  Reply Jessica J. 2 april 2019 at 09:05

  Ik wil ook zó graag een KitchenAid! Alleen is het inderdaad een behoorlijke uitgave en bovendien hebben we er nu in ons klein keukentje geen plaats voor. Ooit! 😊

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 2 april 2019 at 09:03

  Oh zo’n Kitchenaid is geweldig! Ik mocht er een uitzoeken als cadeau maar koos toen voor een handige koffer met allemaal tools zoals een staafmixer. Daar zitten tools bij waardoor je er nog veel meer mee kunt doen. Waarom niet zo’n mooie grote? Onze keuken is daar niet groot genoeg voor, vandaar. Komt nog wel een keer wanneer we groter gaan wonen. Leuke wishlist!

 • Avatar van Beautysome.nl
  Reply Beautysome.nl 1 april 2019 at 20:17

  Eigenlijk zou ik ook nog wel een keukenmachine willen en ja die prachtige uitgave is natuurlijk een hebbe hebbe item.
  Verder zou ik wel een buitenkeuken willen, beetje hele luxe BBQ.

  En mijn cake is mislukt, oven kapot 🤭

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 1 april 2019 at 15:16

  Hihihi…
  Hetzelfde keukenrobot staat bij mij op nummer 1 van mijn wishlist.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.