Persoonlijk

Photo-a-Day | Meivakantie, laserontharing & bruisende plannen

30 april 2019

photo a day
Het is echt heel erg lang geleden dat ik een vaste rubriek online had met daarin persoonlijke updates van wat er op dit moment allemaal speelt en wat ik zo allemaal doe in een week. Er wordt veel naar gevraagd en het is voor mijzelf ook erg leuk als terugblik telkens, dus ik heb besloten de rubriek nieuw leven in te blazen in de vorm van Photo-a-Day! 

photo a day
Meivakantie

Het is nu voor het eerst dat ik beide meiden hele dagen thuis heb, want het is meivakantie. Shae heeft twee weken lang vakantie en we zitten nu alweer in die tweede week. Alhoewel ik het aan de ene kant heerlijk vind om nu overdag zo met z’n drietjes samen te zijn, vind ik het toch ook best wel pittig. De combinatie van een pittige dame van 5 jaar, een baby van 3 maanden, het huishouden, sociale verplichtingen en een bedrijf – in een erg drukke periode vol deadlines – draaiende weten te houden is best een uitdaging. Aangezien ik overdag het liefst de volle 100% moeder wil zijn en lekker wil knuffelen, knutselen, bakken, samen filmpjes wil kijken, naar de speeltuin en kinderboerderij wil gaan en dergelijke betekent dat wel dat ik in de avonduren soms nog tot laat achter de computer zit te werken.. Nouja, laat ik het erop houden dat ik nog wel echt even m’n draai moet vinden met m’n after-pregnancy-brain en als ondernemende mama van twee kinderen.

Overbeharing aanpakken met laser
Ook heb ik besloten om mijn overbeharing in het gezicht aan te gaan pakken. Best wel spannend om hierover te schrijven, maar het is iets waar ik dagelijks mee bezig ben en één van mijn grootste onzekerheden is. Ik heb er jaren geleden al eens over geschreven en naar aanleiding van de vele mailtjes en berichtjes die ik hierover krijg, weet ik dat ik echt niet de enige ben die hier last van heeft. Ik heb in het verleden IPL, zowel thuis met een consumentenapparaat als in een salon, geprobeerd maar dit had echt te weinig effect en al helemaal niet langdurig. Waxxen, epileren, scheren.. voor nu is het dagelijks elektrisch scheren er helaas iets wat erbij hoort. Ik was altijd bang voor laserontharing in verband met brandwonden of iets dergelijks en de angst dat ook dit niks zal doen, maar heb toch de knoop doorgehakt. Ik heb inmiddels mijn eerste lasersessie bij Triaderm in Arnhem erop zitten. En ja, ik ga jullie hierin meenemen door middel van Instagram Stories en over een tijdje ook een artikel met informatie, foto’s en hopelijk een mooi ‘eind’resultaat. Mocht je hier vragen over hebben dan hoor ik het graag zodat ik deze in een afzonderlijk artikel hierover mee kan nemen.

photo a day

Uitjes
Een vakantie vraagt om leuke uitjes en samen dingen ondernemen en daar zit het wel goed mee! Zo hadden we een Paasweekend waarin we naar mijn ouders gingen waar de (klein)kinderen eieren gingen zoeken in de tuin en we erna heel gezellig met z’n allen uitgebreid hebben ontbeten. Daarna was het voor Paul en mij samen met Cate tijd om naar de ouders van Paul te gaan voor een Paasborrel waar ook zijn andere broers, de aanhang en alle andere kids bij waren. Shae hebben we op de weg daarnaartoe afgezet bij een vriendinnetje, want die had een heus zeemeerminnen kinderfeestje georganiseerd. We kregen tijdens het borrelen met de familie leuke foto’s doorgestuurd van een stralende Shae die zelf een glitter-emmertje mocht versieren, op het springkussen los ging en lekker zat te smikkelen van allerlei lekkers :)

Ik kreeg van Duinrell toegangskaartjes om het pretpark te komen bezoeken in de meivakantie. We besloten Cate een dagje naar opa en oma te brengen en Shae mocht van ons een vriendinnetje meenemen. Het was de eerste keer dat we naar Duinrell gingen en het was leuk even alle aandacht voor Shae te hebben en haar samen met haar beste vriendinnetje zoveel plezier te zien hebben. We waren van tevoren een beetje bang dat er misschien niet voldoende te doen zou zijn voor twee meiden van 5 jaar die nog onder de 1.20m zijn, maar we hebben ons zonder moeite de hele dag weten te vermaken en dan nog hadden we niet alles gedaan wat ze konden en wilden doen. Er waren verschillende achtbanen waar ze in mochten, de watersplash, monorail, carrousel, een reuzenrad, wandelen door Wonderland vol sprookjes en legendes, een indoorspeeltuin, botsauto’s, een treinritje, speeltuinen, trampolines.. en dan hebben we nog niet eens een show meegenomen wegens tijdgebrek. Zoals je leest: het was echt een topdag! Nu nog maar eens terug gaan als de meiden hun zwemdiploma’s hebben zodat we ook het Tikibad eens kunnen gaan ontdekken.

photo a day photo a dayBruisende plannen
Ohhh, ondanks dat het dus best een drukke periode is merk ik dat er weer van alles aan het bruisen is. Zo ben ik voor mijn bedrijf steeds meer duidelijk aan het maken welke richting ik op wil, zowel met de blog als met de andere werkzaamheden met betrekking tot het ondersteunen van andere vrouwelijke ondernemers. Er gaat voor de blog dit jaar een rebranding aan komen (spannend!!) en ook heb ik voor de andere werkzaamheden een nieuwe bedrijfsnaam ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Het is even kijkt hoe het één en ander loopt, maar ik ga jullie zeker meenemen in deze processen van het ondernemerschap. Wat is het toch heerlijk om hiermee bezig te zijn ♥

Shae & Cate
Er wordt heel veel gevraagd naar een update omtrent de verborgen reflux van Cate, hoe het nu gaat en of we ervoor kiezen om Cate naar de opvang te doen. Qua reflux gaat het op dit moment al echt een heel stuk beter. De combinatie van bepaalde leefregels, de medicijnen en haar zoveel mogelijk regelmaat proberen te bieden doet het heel goed. Het hele panische huilen en de onrust is zo goed als verdwenen *afkloppennnn* en het lijkt nu echt een lekker tevreden meisje te zijn vol met lachjes en eerste brabbeltjes. En we hebben zelfs al een tijdje nachten waarin we door kunnen slapen. Heerlijk!

Bij Shae hadden we pas na anderhalf jaar gekozen voor kinderopvang, toen eerst in de vorm van een gastouder en later naar de kinderdagopvang. Voor Cate hebben we besloten er binnenkort al mee te gaan beginnen omdat het gewoonweg nodig is. Ze zal twee dagen per week naar een heel fijne kinderopvang gaan. Zo kan ik op die dagen ongestoord knallen voor mijn werk zodat ik de andere dagen een heel stukje meer ontspannen moeder kan zijn. Daarnaast heb ik zo twee middagjes per week met Shae. Ze is natuurlijk 5 jaar lang enig kind geweest met alle aandacht voor haar alleen! Nu kan ik op die twee middagen haar om kwart voor drie van school gaan ophalen en hebben we totdat Paul uit werk komt en Cate uit de opvang meeneemt ‘grote meiden middagjes’. Samen naar de bios, naar de kinderboerderij/speeltuin, Lego-bouwsels maken, op de bank een film kijken, knutselen.. Jep. Ik denk dat we hiermee een heel fijne win-win situatie voor iedereen gaan krijgen. Al ga ik het toch ook wel heel spannend vinden om ons kleinste meisje strakjes voor het eerst weg te gaan brengen en bij een ander achter te moeten laten.. *slik*

Voor nu ga ik de eerste Photo-a-Day afronden. Ik hoop dat je het leuk vindt dat er een nieuwe persoonlijke rubriek online staat waarin ik jullie een kijkje achter de schermen kan geven :)

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Ingrid
  Reply Ingrid 2 mei 2019 at 20:19

  Ik zou heel graag een artikel willen lezen over je ervaring met laserontharing.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 mei 2019 at 23:09

   Deze gaat er met de tijd ook zeker aankomen! Heb je nog specifieke vragen erover, dan hoor ik het graag zodat ik deze erin mee kan nemen :)

 • Avatar van Brenda
  Reply Brenda 2 mei 2019 at 14:35

  Wat zijn jullie toch een pracht gezin en dapper dat je over je gezichtsbeharing openlijk durft te bloggen.
  Heel veel vrouwen hebben er last van en het is fijn dat er aandacht aan besteed wordt door iemand die er persoonlijk last van heeft. Dank je wel voor je openheid en het mogen meegenieten van je dagelijks leven en beslommeringen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 mei 2019 at 23:12

   Wow, dankjewel voor je lieve woorden. Heel fijn om te horen!

 • Avatar van Nynke B
  Reply Nynke B 30 april 2019 at 15:57

  Ik ben heel benieuwd naar je nieuwe ontharingservaringen straks. Ik probeer ook al jaren vanalles. Voor nu werkt een pincet toch het beste. Wel heel veel werk en niet alles is even makkelijk te ‘pakken’.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 30 april 2019 at 15:55

  Ja, zo goed van jou dat jij de overbeharing dmv laseren aan het aanpakken bent,…
  Dan volg ik je blog al heel lang…
  Ik kan me zeker nog goed herinneren dat jij hierover voor het eerst aan de volgers van je blog verteld had.
  Ik hoop voor jou dat het voorgoed zal verdwijnen…..
  spannend hoor dat je met een nieuwe naam voor jouw bedrijf etc….. ;goed bezig bent.
  Jullie kiezen de goede weg zodat je ook zelf tijd vrij hebt om samen met jullie oudste dochter ook dingen te kunnen doen die geschikt zijn voor haar leeftijd.
  Dat de jongste naar de opvang zal gaan daar is niets mis mee.
  Leuk dat jullie naar Duinrell waren geweest.
  Ik kwam er als kind regelmatig omdat ik er niet erg ver vandaan had gewoond.
  Een tip ernaast zit een chinees restaurant waar men heerlijk kan eten.
  Prachtige foto’s.

  Good luck met alles Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.