Beauty

Budget Beauty Tip | Primark x Alex Steinherr

9 april 2019

Primark x Alex Steinherr beautylijn review/ervaring
Eens in de zoveel tijd loop ik de Primark winkel in voor een lading aan basics zoals ondergoed voor Shae en pyjama’s en sokken voor het hele gezin. Verder lijk ik er nooit echt lekker te kunnen slagen en pak ik dus wat ik nodig heb en reken ik af. Tot ik de laatste keer langs het beautyschap kwam en mijn ogen bleven hangen bij een nieuwe beautylijn. De Primark x Alex Steinherr producten zien er namelijk heel mooi uit, de tekst op de verpakking klinkt goed én het is – zoals je kan verwachten – lekker betaalbaar. Ik besloot een paar producten mee te nemen! 

‘Lees ook: Fijne SPF crèmes voor je gezicht.’

Primark x Alessandra (Alex) Steinherr
“We hebben onze krachten gebundeld met die van beauty-expert Alessandra Steinherr. Het resultaat: een huidverzorgingscollectie die alle andere collecties overtreft. Met boordevol must haves voor in de badkamer en voor elk(e) huidtype en -kwestie mag je deze niet missen!”

Primark x Alex Steinherr beautylijn review/ervaring

Primark Pollution exfoliating pads (60 stuks, €6,00)
Dat ik een groot liefhebber ben van exfoliëren kan je door de jaren heen in veel artikelen terug vinden. Ik kon dan ook niet anders dan dit product mee te nemen om uit te proberen. Ze zijn in ieder geval heel gemakkelijk in gebruik: nadat je in de avond je gezicht gereinigd hebt veeg je zachtjes een pad over je gezicht waarbij je je oogcontouren overslaat. Eerst met de ruwere kant voor een lichte scrubervaring en daarna met de zachte kant na. Vervolgens breng je je normale nachtcrème aan. Klaar! De ingrediënten in de pads helpen dode huidcellen en onzuiverheden te verwijderen en de huid zachter en gladder te maken. Naast dat de pads exfoliëren zit er ook glycerine, niacinamide en panthenol in om de huid te verzachten, te beschermen en te hydrateren.

Natuurlijk kan je van een beautyproduct in deze prijsklasse geen wonderen verwachten, maar ik ben aangenaam verrast door deze pads. Ze zijn perfect voor de jongere huidjes en als je een milde peeling zoekt. Verwacht geen schokkende peeling-ervaring, maar ze maken wél zachter en laten de huid er overnight frisser uitzien. Zéker eens het proberen waard!

Let op: exfoliëren maakt je huid gevoeliger voor de zon. Smeer daarom altijd overdag een verzorgingsproduct met minimaal SPF30. Ga je gelijk ook vroegtijdige huidveroudering mee tegen. Win-win :)

Primark x Alex Steinherr beautylijn review/ervaring

Primark Plump & Glow serum-in-cream moisturiser (50ml, €6,00)
Dit product sprak me aan omdat ik de combinatie van een serum-in-crème heel origineel vind. Daarnaast staan er beloftes op als ‘one second skin transformer’ en zijn er mooie werkzame bestanddelen aan toegevoegd zoals hyaluronzuur, glycerine, shea boter, plantenextracten, urea en allantoïne. Een hydraterende, verzachtende, verzorgende en beschermende combinatie die wat meer geschikt is voor de normale tot drogere huidtypes.

Dat de crème in een tube met pompje komt vind ik al heel erg fijn. Zo kan je goed doseren en het werkt hygiënisch. De crème is wat dikker van textuur, voelt lekker fris aan op de huid en trekt redelijk vlot in. Binnen no time voelt de huid lekker zacht en soepel aan en dat gevoel houdt gedurende de dag ook redelijk goed. Er zit iets siliconen in verwerkt wat een zijdezacht huidgevoel geeft en ervoor zorgt dat deze crème ook goed ónder je make-up gebruikt kan worden. Wederom: verwacht geen wonderen, maar het is serieus een heel fijne basiscrème. Perfect voor ’s nachts om na het exfoliëren te gebruiken en/of te mengen met een huidolie en voor overdag.

Primark x Alex Steinherr beautylijn review/ervaring Primark x Alex Steinherr beautylijn review/ervaring Primark x Alex Steinherr beautylijn review/ervaring

Niet uit deze lijn, maar ook een aanrader zijn deze Primark cleansing mitts (2 stuks, €3,50). Het is van microvezel waardoor je met enkel lauwwarm water je make-up kan verwijderen, maar ik gebruik ze in combinatie met een reinigingsolie. Die masseer ik zachtjes met ronddraaiende bewegingen in op mijn huid, vervolgens maak ik het washandje nat met lauwwarm water en zonder te hoeven boenen krijg ik er zo zelfs waterproof make-up mee verwijderd. De ruwe kant kan je gebruiken voor een subtiele scrub-ervaring, maar ik gebruik eigenlijk alleen de zachte kant. Zachter dan menig normaal washandje en door het materiaal snel droog.

De Primark x Alex Steinherr beautycollectie is te koop bij de Primark filialen in Amsterdam (Damrak), Arnhem, Eindhoven, Groningen, Rotterdam (Zuidplein) en Den Haag. De volledige collectie bestaat uit meer dan 20 producten voor verschillende huidtypes, huidproblemen en huidwensen en je betaalt maximaal €6,00 per product. Ook fijn: de producten zijn parfumvrij, dierproefvrij en vegan!

–> Kende jij deze beautylijn van Primark al? Spreken de producten jou aan om eens te proberen?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Yvon
  Reply Yvon 10 april 2019 at 18:05

  En hoe is de geur?

 • Avatar van Ling
  Reply Ling 9 april 2019 at 08:16

  Mooie producten en heel betaalbaar. Normaal gesproken koop ik nooit beauty producten bij Primark. Ik ga liever voor kwaliteit en bekende merken.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 9 april 2019 at 06:11

  Mooie beautyproducten van deze huidverzorgingslij, kleine lettertjes er0p zou ik nooit kunnen lezen……

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.