Lifestyle

On trend | De retrofiets

22 april 2019

retrofiets trend inspiratie
Toen we als gezin afgelopen weekend in Nationaal Park De Hoge Veluwe aan het fietsen waren bedacht ik me nog dat we dit echt vaker moeten doen. Het is lekker ontspannend, we vinden het leuk om te doen en het is ook nog eens goed voor je om lekker in beweging te zijn. Dé trend in de fietsenwereld is nog steeds duidelijk de retrofiets, maar dan wél in een modern jasje! 

‘Lees ook: Zo houd je je witte sneakers wit.’

retrofiets trend inspiratie

Liefde voor de retrofiets

Wat het meest opvalt bij de retrofiets is toch wel dat ze met oog voor detail gemaakt zijn. Stevige frames, passende accessoires in leer, een klassieke fietsbel, mooie kleurencombinaties en bijvoorbeeld een mooie voordrager waar een mand op past waar je spullen in kan vervoeren. Dat oud en nieuw goed samen kan zie je bij veel fietsen terug in de combinatie met bijvoorbeeld zwarte velgen wat het net een moderne touch geeft.

Zoals je op bovenstaande afbeeldingen van een transportfiets voor dames ziet, is de combinatie van een functioneel model in een retrojasje heel erg tof om te zien. Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren waarbij het goed te zien is dat er ook veel mogelijk is met de kleur van de band en dat dat zeker bijdraagt aan dat retrogevoel qua stijl. Mijn favoriet hiertussen is toch wel links onderin de crèmekleurige met lichte band en koper/roségoud gekleurde velgen en accenten ♥

Heb je met fietsen net wat extra’s nodig in de vorm van trapondersteuning maar wil je toch die retrolook, dan hoef je echt geen concessies meer te doen. Waar de e-bikes eerder toch duidelijk in meer sportievere modellen te vinden waren, zijn ze er nu zelfs in de vorm van een transportfiets te vinden zoals met de geweldig mooi vormgegeven Gazelle Miss Grace. Deze is verkrijgbaar met en zonder trapondersteuning in verschillende kleurencombinaties met mooie details.

Maak een fiets bij aanschaf helemaal eigen door een beetje met de accessoires te spelen en voor je het weet heb je een fiets die niet alleen heerlijk fietst maar er ook nog eens gezien mag worden!

–> Zit jij graag op de fiets? Mocht je nog een leuke tip hebben voor een route omgeving Arnhem/Elst dan hoor ik het graag :)

Liefs,
Desirée

* Af en toe maak ik gebruik van affiliate danwel gesponsorde links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk van mijn passie mijn werk te kunnen maken en de website draaiende te kunnen houden. Dankjewel!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van VWillemse
  Reply VWillemse 22 april 2019 at 09:49

  Met een jonge hond in ons gezin ben ik meer van het wandelen dan van het fietsen, al kan ik er echt van genieten om even de fiets te pakken voor de boodschappen ipv de auto.
  Super leuk die retro fietsen, vooral die grijzige rechts boven 💕

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 22 april 2019 at 07:56

  Hier in ons land is zoveel moois te zien als men fiets….
  Ik fiets heel graag en dan is een goede fiets heel erg belangrijk.
  Goed advies om een prachtige en zeer stevige fiets te kunnen kopen ;-)
  Ik hou ervan om veel versnellingen erop te hebben.
  Heb al een fiets die nog jarenlang meekan….

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.