Persoonlijk Reizen & vrije tijd

Personal | Een weekendje weg @ TopParken Landgoed de Scheleberg

18 april 2019

TopParken Landgoed de Scheleberg ervaring
Als je mij op social media volgt dan heb je het vast en zeker wel meegekregen: wij waren voor het eerst met z’n viertjes eropuit. We brachten op uitnodiging een weekendje door in TopParken Landgoed de Scheleberg in Lunteren. Praktisch om de hoek van thuis maar toch een echt vakantiegevoel. Ik vertel je in dit artikel graag meer over het park, onze ervaring en wat we zo allemaal gedaan hebben dat weekend! 

TopParken Landgoed de Scheleberg
Midden op de Veluwe, aan de rand van het bos in Lunteren ligt het prachtig aangelegde TopParken Landgoed de Scheleberg. Een vakantiepark waar je je geen moment hoeft te vervelen, al is het alleen maar omdat je direct de prachtige natuur in kan om te wandelen en te fietsen. Op het park zelf is er ook nog eens van alles te doen. Van een tennisbaan, voetbalveld, tafeltennistafel, volleybalveld en speeltuintje tot aan een verwarmd buitenzwembad en kinderbad met ligweide, in het hoogseizoen een entertainmentprogramma, kidsclub en animatieteam en een heel goed restaurant met terras.

Vanaf het moment dat je het landgoed – door een prachtige poort en lange bomenlaan – in komt rijden waan je je er echt ‘even uit’. Het is duidelijk dat er heel veel aandacht is gestoken in de aanleg van de harde wegen, de receptie en het restaurant, maar ook zeker de accommodaties en het groen eromheen zien er heel erg goed onderhouden uit. Oh, en petje af voor al het personeel! Want wat een warm welkom, vriendelijkheid en service als je incheckt en/of vragen hebt.

–> Klik hier voor de website voor alle informatie over dit park.

TopParken Landgoed de Scheleberg ervaring TopParken Landgoed de Scheleberg ervaring TopParken Landgoed de Scheleberg ervaring

De accommodatie
Wij verbleven zelf in het type comfort voor 5 personen met een open keuken voorzien van alles wat je nodig hebt, een ruime living, badkamer met inloopdouche, een slaapkamer met stapelbed en een eenpersoonsbed, een slaapkamer met een ruim tweepersoonsbed en een fijn terras ernaast. Het is duidelijk dat er ook aan de binnenkant met veel oog voor detail gewerkt is. Het voelt namelijk heel erg huiselijk en ‘af’ aan doordat er gewerkt is met mooie materialen en leuke details qua inrichting en styling. Lederen stoelen, mooie designmeubels, accessoires, planten, standaard opgemaakte bedden bij aankomst, een erg goede Wifi en zelfs een kleedje op de bank. Heel erg fijn om zo’n mooi plekje middenin de natuur als thuisbasis te hebben!

TopParken Landgoed de Scheleberg ervaring TopParken Landgoed de Scheleberg ervaring
TopParken Landgoed de Scheleberg ervaring TopParken Landgoed de Scheleberg ervaring TopParken Landgoed de Scheleberg ervaring

De omgeving
Als natuurliefhebber wordt je echt heel erg blij van deze omgeving. Je zit namelijk midden op de Veluwe in de bossen van Lunteren. Je kan er heerlijk wandelen en/of fietsen en je zit zo in Nationaal Park De Hoge Veluwe met bijvoorbeeld het Kröller-Müller Museum en het Museonder. Wij hebben hier een heerlijke wandeling gemaakt (zo fijn met Cate in de draagdoek dus geen gedoe met hobbelige bospaden en een kinderwagen) en hebben zelfs een fietsritje gemaakt op de bekende witte fietsen in dit mooie stukje natuur.

Natuurlijk liggen er veel dorpen en steden in de directe omgeving zoals Ede, Otterlo, Bennekom om te bezoeken maar wij kozen ervoor om naar Ouwehands Dierenpark toe te gaan. Dit is één van onze favoriete dierentuinen in Nederland en we komen er ieder jaar wel een paar keer. De reuzenpanda’s blijven imposant om te zien, er waren hier en daar jongen te spotten, de zeeleeuwenshow is erg leuk, meekijken met voedermomenten blijft Shae’s favoriet (zeker bij de apen!), spelen in RavotAapia – de grootste overdekte speeljungle van Europa – en poffertjes eten bij het berenbos maken het uitje helemaal af.

TopParken Landgoed de Scheleberg ervaring TopParken Landgoed de Scheleberg ervaring TopParken Landgoed de Scheleberg ervaring TopParken Landgoed de Scheleberg ervaring

Restaurant @ The Park Asia
In het weekend dat wij er verbleven werd het nieuwe restaurant in Landgoed de Scheleberg geopend: @ The Park Asia. Zoals je kan verwachten aan de naam kan je er een vooral Aziatische menukaart vinden. Paul en ik zijn hier beide enorme liefhebbers van en hebben er dan ook flink van genoten! Van superverse sushi, dry-aged beef, smaakvolle gerechten van de tipan plaat.. en een heerlijke dessertkaart met vers fruit, verschillende ijs-smaken of je sluit het af met één van de vele koffievarianten. Wij hebben hier heerlijk geluncht met sashimi salades en vers brood en op zondagochtend ontbeten (liefde voor uitgebreide ontbijtbuffetjes!) en beide avonden echt meer dan heerlijk gedineerd. De ene avond gingen we voor het verrassingsmenu (zo, zo, zó fingerlicking good!) en de andere avond voor een gerecht van de kaart. Beide keren was het heerlijk en we kunnen het dan ook zeker aanraden dit restaurant te bezoeken als je in (de buurt van) het park verblijft.

Te fijn trouwens ook dat er tijd werd genomen om wat meer te vertellen over bepaalde gerechten, de herkomst van ingrediënten en te vragen naar persoonlijke wensen bij bereiding van een stukje vlees of vis. En dan daarnaast ook nog eens liefdevolle aandacht voor onze kinderen. De een kreeg extra aaitjes en lachjes toegeworpen en voor de ander was er tekenmateriaal, mocht ze even mee de keuken in en kreeg ze hier en daar wat lekkers toegeschoven :)

TopParken Landgoed de Scheleberg ervaring

Bij de highlights op Instagram kan je onder het kopje De Scheleberg nog wat meer persoonlijke foto’s en filmpjes van het weekendje weg bekijken.

Natuurlijk was het even spannend om zo’n eerste keer een weekendje eropuit te gaan als gezin van vier. Vanwege de verborgen reflux en daardoor onrust bij Cate is er nog steeds niet heel veel ritme te vinden in de dagen en dat bezorgde me vooraf wel wat kopzorgen. Maar het is uiteindelijk een heel fijn weekend geworden vol quality time voor elkaar, leuke dingen ondernemen en lekker de natuur in. We besloten de boel de boel te laten, zoveel mogelijk dingen tussen Cate’s slaapjes door te plannen en gewoonweg mee te gaan met de flow van de dag. En dat pakte dus echt heel erg fijn uit. Onze meiden hebben het beide heel erg goed gedaan en we hadden na het weekend zelfs het gevoel echt tot rust te zijn gekomen alsof we er langer tussenuit waren geweest. Ja, zulke tripjes als gezin zijn goud waard! ♥

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Sonja
    Reply Sonja 18 april 2019 at 18:14

    Wat een mooi park. Ik had er nog nooit van gehoord.

  • Avatar van Tineke
    Reply Tineke 18 april 2019 at 07:23

    Weekendjes weg met het gezin zijn altijd heerlijk. Chalet waar jullie verbleven ziet er ook mooi uit!
    Liefs

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 18 april 2019 at 06:58

    Zo leuk dat jullie voor het eerst met het hele gezin er tussenuit geweest waren.
    Ik kan als moeder goed begrijpen dat het even wat onrust bracht omdat het nog niet helemaal goed gaat net de jongste dochter.
    Je hebt dan zoveel aan je hoofd….
    Fijn dat alles goed verlopen was.
    Leuk om de mooie foto’s te zien en wat men er zoal allemaal kan gaan doen.
    Het is zo een mooie vakantie woning dat prachtig ingericht is.
    Het eten in het nieuwe restaurant ziet er zo heerlijk uit.

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.