Mama & Kind

Baby musthave | Tutti Bambini CoZee bedside crib

25 april 2019

tutti bambini cozee bedside crib
Al vroeg in de zwangerschap hadden we besloten dat we op zoek wilden gaan naar een co-sleeper, omdat het samen slapen ons heel erg aanspreekt. Zeker voor die eerste periode als je baby nog klein is is het gewoon heel fijn je kleintje zo dichtbij je te hebben, maar het heeft ook nog eens voordelen voor zowel moeder als kind. Wij hebben het Tutti Bambini CoZee bedje en vinden het een enorme aanrader, ook in verband met Cate’s verborgen reflux. In dit artikel lees je meer over de voordelen van co-sleepen en onze ervaring met dit bedje! 

‘Lees ook: Een betere nachtrust dankzij Fedde&Kees.’

Tutti Bambini CoZee bedside crib

In onze zoektocht naar een co-sleeper kwam deze al heel erg snel bovenaan ons lijstje te staan. Niet alleen ziet hij er heel erg mooi uit, hij is ook gewoonweg heel slim qua design.

– Je kan hem als los wiegje neerzetten maar ook aan je bed vastzetten als cosleeper,
– één kant is door middel van ritsjes eenvoudig te openen
– je kan beide kanten afzonderlijk van elkaar in hoogte aanpassen zodat je het hoofdeinde schuin omhoog kan zetten . Dat is ideaal bij kindjes met (verborgen) reflux en je kan hem zo qua hoogte perfect aan laten sluiten met de hoogte van je eigen bed
– de zijkanten hebben een netvenster wat zorgt voor een goede circulatie van lucht
– de complete bekleding is afneembaar en wasbaar
– het foammatrasje geeft een fijne drukverdeling
– er zit een handige opbergplank/mand onder om wat spulletjes in op te bergen
– het bedje is in nog geen minuut in- en uitgeklapt en kan in de meegeleverde draagtas ook als reiswiegje meegenomen worden.

Het filmpje laat heel duidelijk zien hoe je dit bedje kan gebruiken en je ziet gelijk dat het een 3-in-1 functie heeft: los als wiegje/ledikantje/bedje, als reiswieg voor bij opa en oma en mee te nemen als tripje en als co-sleeper naast/aan je eigen bed. Ideaal! De Tutti Bambini CoZee is te gebruiken tot je kindje 10 kilo weegt en verkrijgbaar bij onder andere MamaLoes Babysjop.

tutti bambini cozee bedside cribtutti bambini cozee bedside cribtutti bambini cozee bedside cribtutti bambini cozee bedside cribtutti bambini cozee bedside crib

De voordelen van co-sleeping
Het samen slapen met je kleintje voelt niet alleen heel natuurlijk, het is ook nog eens bewezen dat het voordelen heeft voor de gezondheid van zowel het kind als de ouders. Doordat je als ouder(s) zo dichtbij bent voelt je kindje zich veilig en geborgen. Dit is goed voor de hechting met je pasgeboren baby en helpt bij de emotionele, cognitieve en sociale ontwikkeling. Daarnaast ben je er met nachtvoedingen minder lang uit omdat je kleintje al zo dichtbij is, voelt je kleintje zich beschermd en geborgen wat helpt bij een betere nachtrust en het samen slapen helpt de ademhaling en hartslag te reguleren.

Het samen slapen moet echter wel veilig gebeuren en daar komt een co-sleeper als meest veilige optie uit de bus. Met de Tutti Bambini CoZee bedside crib is dat ook nog eens heel gemakkelijk. Gewoon naast je bed zetten, op de juiste hoogte instellen, bevestigen met de banden, de zijkant open ritsen en samen slapen maar!

Fedde&Kees ervaring Bundi en Nunki

Persoonlijk vond ik het heerlijk om Cate al direct vanaf de geboorte zo dichtbij me te hebben tijdens de nachten. Zo konden we goed op elkaar ingespeeld raken, waren de nachtelijke (borst)voedingsmomenten een stukje relaxter, kon ik haar direct zien bij een geluidje wat ik nog niet direct kon plaatsen én bleek het ook nog eens heel nuttig bij haar verborgen reflux omdat ik het hoofdeinde goed schuin omhoog kon zetten. En zeg nou zelf: in de ochtend wakker worden en gelijk je kleintje kunnen zien is ook gewoonweg heel erg fijn ♥

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Michelle
  Reply Michelle 27 april 2019 at 19:19

  In mijn zwangerschap leek mij dit ideaal, helaas toen het bedje bij ons op de kamer stond kon ik zelf niet slapen. Maar een co sleeper vind ik nog steeds een heel mooi idee.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 26 april 2019 at 07:33

  Als ik geweten had dat ze dit jaren geleden zouden verkopen dan had ik zeker gekocht…..

  Xoxo

 • Avatar van VWillemse
  Reply VWillemse 25 april 2019 at 10:27

  Echt ideaal! Hadden ze dit maar toen mijn kinderen klein waren.
  Ik had een gewoon ledikantje naast bed staan, want had ze ook liever dicht bij me.
  Maar dit is wel vele malen handiger, en mooier.

 • Avatar van RG
  Reply RG 25 april 2019 at 09:21

  Toevallig deze gisteren besteld. 😀

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 april 2019 at 09:34

   Dat is toevallig! Daar ga je vast geen spijt van krijgen :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Mama & Kind
Disney Doorables
Kidstalk | Disney Doorables

Ohhh, dit is er wel echt eentje voor de Disney-fans hoor. Kijk nou hoe schattig! De Disney Doorables zijn kleine...

Sluiten