Beauty

Tips tegen droge velletjes op je gezicht

19 april 2019

velletjes op je gezicht tips
Zo met de wisseling van de seizoenen, de zon waar je huid weer even aan moet wennen en na een winterperiode waarin de verwarming aan gestaan heeft herken je het vast wel: die droge plekjes op je gezicht waar eeuwige velletjes zitten. Vaak terug te vinden op je voorhoofd en bij je wenkbrauwen. Het kan je huid doffer laten ogen dan deze is en make-up pakt er niet mooi overheen. Met deze tips ben je in no time van die eeuwige velletjes op je gezicht af! 

Tips tegen die eeuwige velletjes op je gezicht

Exfoliëren
By far de beste tip tegen een drogere en doffere huid die wel een oppepper kan gebruiken is exfoliëren. Laat die scrub met harde deeltjes erin maar opzij staan, want daar kan je je huid zelfs mee beschadigen. Met de zuren die in een exfoliant zitten verwijder je dode huidcellen, reinig je je huid diep én maak je deze zachter en gladder. Let er wel even op dat je de juiste exfoliant voor jouw huidtype gebruikt. Eentje met alpha hydroxy acids (AHA) is meer geschikt voor de normale tot droge huid en eentje met beta hydroxy acids (BHA) is meer geschikt voor de onzuivere en vettigere huidjes. Daarnaast werkt een BHA beter tegen eczeem, mee-eters en roodheid en een AHA richt zich meer tegen zonschade, pigmentvlekken, rimpels, lijntjes en droogtelijntjes. Natuurlijk zou je ook een combinatie van beide kunnen doen; de één in de ochtend en de ander in de avond. Zo heb je het beste uit twee werelden.

Let wel op: ben je allergisch voor aspirine, gebruik dan geen BHA. Daarnaast maakt het exfoliëren je huid gevoeliger voor de zon dus is het zeker aan te raden om iedere dag je gezicht in te smeren met een zonbeschermingsproduct met minimaal SPF30.

velletjes op je gezicht tips

Huidolie
Zeker als je aanleg hebt voor een drogere huid, veel last hebt van droogtelijntjes, een trekkerig gevoel van de huid en last hebt van die eeuwige velletjes op je gezicht dan ga je verliefd worden op het gebruiken van een huidolie. Laat je niet afschrikken, want er is voor ieder huidtype een passende olie. Zo zijn er zelfs huidoliën verkrijgbaar waar een vettige huid heel blij van wordt (zoals squalaan bijvoorbeeld) en gaan ze van extreem voedend tot aan de meer ‘drogere’ oliën die snel intrekken.

In de avond kan je dan je huid reinigen en ontdoen van make-up, dan exfoliëren en vervolgens een paar druppels huidolie inmasseren. Ik weet het zeker: als je eenmaal de juiste olie voor jouw huidtype hebt gevonden dan ga je het niet meer weg willen hebben uit je routine ♥

Selfcare
En als laatste een tip die meer vanuit jezelf, het innerlijk, moet komen. Dat je huid uit balans is en daardoor reageert met droge plekjes, velletjes, een jeukend en trekkerig gevoel komt vaak voort vanuit een disbalans. Tijd dus om even extra goed voor jezelf te zorgen! Zorg voor een goed ritme waarin je voldoende slaap en rust krijgt, kom regelmatig in beweging – het liefst in de frisse buitenlucht – en probeer goed op het drinken van voldoende water en de inname van je groente en fruit te letten. Dan zal je merken dat je je niet alleen lekkerder gaat voelen en meer energie krijgt, maar ook je huid er van opknapt.

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Karla
  Reply Karla 20 oktober 2019 at 14:19

  Wat mij het beste helpt is: met een schone elektrische tandenborstel je huid zachtjes masseren. Resultaat? Alle velletjes weg. Vervolgens mijn eigen ritueel met reinigingslotion, toner en dagcrème (want een aparte nachtcrème is onzin volgens Dr. Jetske Ultee).

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 oktober 2019 at 17:05

   Hi Karla, fijn dat je voor jou een werkende routine hebt gevonden. Ik ben alleen bang dat een elektrische tandenborstel voor veel huidjes te hard/grof zijn werk doet, waardoor de huid op den duur beschadigd zal raken. Ik ben het met je eens dat er in principe niet echt een afzonderlijke dag- en nachtcrème gebruikt hoeft te worden, echter: in de nacht heb je de SPF uit een dagcrème niet nodig en in de nacht is vaak een rijkere crème wel fijn. Zeker nu in de herfst! :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 20 april 2019 at 11:24

  Fijne tips.
  Mooie producten.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.