Beauty

Geef je huid een boost met Vitamine C

26 april 2019

vitamine c huid 2 - Geef je huid een boost met Vitamine C
Vitamine C is een ingrediënt wat je in veel beautyproducten terug ziet komen waarbij wordt aangegeven dat het vooral goed werkt om een doffe huid weer te laten stralen. Maar Vitamine C is voor nog veel meer in je huid goed. Ik vertel je er graag wat meer over én deel enkele producttips met je die vooral in kuurvorm je huid redelijk vlot een boost kunnen geven!

‘Lees ook: Tips tegen droge velletjes op je gezicht.’

Vitamine C
Ik ben van mening dat een zo mooi mogelijke huid een combinatie is van zowel van binnenuit eraan werken als van buitenaf zodat je het maximale resultaat kan bereiken. Vitamine C is een antioxidant die je zeker nodig hebt aangezien het voor veel processen in je lijf goed is. Het zorgt voor gezonde spieren, bloedvaten, botten, huid, tanden, draagt bij aan de energievoorziening, een goed functionerend zenuwstelsel en beschermt het lichaam tegen vrije radicalen. Een tekort ervan draagt dan ook bij aan bijvoorbeeld een verminderde weerstand, een verminderde opbouw van bindweefsel en een slechte wondgenezing.

Vitamine C uit voeding
Gelukkig is vitamine C in veel voeding terug te vinden. Vooral paprika, witlof, broccoli, spruitjes, acerolabessen en kiwi’s leveren een flinke dosis vitamine C. Maar om aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 70mg te komen zou je eventueel een voedingssupplement ernaast kunnen slikken. Een teveel aan vitamine C zal je lichaam via je urine verlaten.

vitamine c huid 1 - Geef je huid een boost met Vitamine C

Vitamine C in skincare
Ook je huid wordt heel blij van vitamine C. Zeker als je merkt dat je huid wat dof is kan ik je aanraden om eens een kuurproduct uit te proberen. Het zorgt al heel snel voor een egalere en zachtere huid met een frisse gloed. Het zet namelijk je huid aan het werk om meer collageen te produceren waardoor de huid soepel en veerkrachtig wordt, het werkt tegen droogtelijntjes, beschermt tegen vrije radicalen, zorgt voor een gezonde en sterke huidbarrière en helpt wondjes sneller te genezen.

Er is echter een heel groot nadeel aan vitamine C in een cosmeticaproduct: het is heel instabiel. In combinatie met bijvoorbeeld zuurstof en warmte gaat de werking ervan al snel verloren. Er zijn veel merken die graag meegaan in de hype rondom vitamine C producten omdat ze er gewoonweg goed geld in zien, maar probeer er op te letten dat je kiest voor minstens een product dat zowel licht- als luchtdicht verpakt zit.

Vitamine C als kuur voor je huid
Natuurlijk kan je voor een dagelijkse crème gaan waar onder andere vitamine C in verwerkt zit, maar wil je dat het écht wat doet voor je huid dan kan je beter kiezen voor een kuurproduct. Deze zijn vaak heel hoog gedoseerd met een stabiele variant van vitamine C waardoor je ook zeker resultaat zal behalen. Enkele producttips hiervoor zijn:

Clinique Fresh Pressed daily booster with pure vitamin C 10%, €22,18
Indeed Labs Vitamin C24 crème, €30,55
The Ordinary Ascorbyl Glucoside Solution 12% serum, €12,90
Philosophy turbo booster C powder, €30,78
PIXI Beauty Vitamin C kit, € 23,00

Let op
Zeker als je huid geen vitamine C in hogere dosering gewend is kan je bij het aanbrengen een lichte tinteling en een verwarmend gevoel ervaren. Dit wordt met het gebruik minder omdat je huid eraan went. Is het te erg, begin je kuurtje dan door het om de andere dag op te bouwen. En vergeet niet: bescherm je huid overdag goed tegen de schadelijke effecten van de zon door een crème met minimaal SPF30 te smeren.

–> Gebruik jij graag vitamine C voor je huid? Spreekt dit ingrediënt in kuurvorm jou aan?

Liefs,
Desirée

* Af en toe maak ik gebruik van affiliate danwel gesponsorde links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk van mijn passie mijn werk te kunnen maken en de website draaiende te kunnen houden. Dankjewel!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Adam
  Reply Adam 18 november 2020 at 07:51

  Tof artikel om te lezen. Ik gebruik ook al jaren vitamine C supplementen en mijn dochter haar acne is helemaal verdwenen sinds zij vitamine C supplementen neemt. Wij nemen allebei supplementen van Flinndal en zijn hier zeer tevreden over.

 • Avatar van Bernhard
  Reply Bernhard 19 november 2019 at 13:51

  Ik heb net willekeurig deze blog post gevonden en daar ben ik blij mee! Ik ben echt onder de indruk van al die informatie. Blijf alstublieft posten, want u heeft nog een trouwe lezer!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 26 april 2019 at 07:24

  Goed artikel….
  Fijne tips.
  Vitamine C gebruik ik net als vitamine D graag….
  Het geeft mij zoveel energie en voel me niet meer futloos…..
  Dat het in zoveel beautyproducten is verwerkt wist ik niet.
  Dit zal zeker in nog heel veel meer beautyproducten verwerkt zijn.

  Een hele fijne dag ;-)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.