Fashion Lifestyle

How to | Je witte sneakers wit houden

3 april 2019

witte sneakers wit houden tips
Een nieuwe lente met lekker zonnig weer voor de deur betekent een fris paar witte sneakers! Ik heb er in ieder geval een zwak voor en vind dat een mooi paar met zo’n beetje iedere outfit gecombineerd kan worden. Maar.. hoe houd je je witte sneaker wit? In dit artikel lees je hier enkele handige tips voor! 

‘Lees ook: Tips voor het ontwikkelen van een eigen stijl.’

Tips om je witte sneakers wit te houden

Babybillendoekjesliefde
Iets dat ik zo’n beetje iedere dag nadat ik mijn witte sneakers gedragen heb doe, is er even een babybillendoekje overheen te halen. Die doekjes zijn mild qua ingrediënten en je krijgt er zonder moeite eventuele zwarte strepen en vuil aan de zijkant van de zool en op de schoen zo mee weggepoetst. Natuurlijk kan je dit ook doen met een vaatdoekje dat je nat maakt met lauwwarm water want eerlijk is eerlijk: dat is wel wat vriendelijker voor het milieu.

In de was
Als het om een paar canvas sneakers of van ander textiel dan kan je ze vaak gewoon simpelweg in de wasmachine stoppen. Een kort programma op 30 of 40 graden is al voldoende om ze weer stralend wit te krijgen. Tegenwoordig zijn er trouwens ook al veel wasmachines op de markt die een speciaal sneakerprogramma erop hebben zitten. Dit zou ik trouwens niet aanraden met leren sneakers, aangezien het leer daardoor uitdroogt en dit eerder gaat barsten of scheuren. Zonde!

Zijn alleen de veters van je witte sportschoenen vies, was deze dan gewoon in een waszakje in de wasmachine met je witte was mee. Als je dit regelmatig doet blijven ook deze lekker clean.

Voorbehandelen
Maak het vuil niet makkelijk en behandel je schoenen regelmatig met een vuil- en waterafstotende spray. Dit aangebrachte laagje zorgt ervoor dat je schoenen beschermd worden waardoor je er langer van kan genieten én dat je vuil er makkelijker vanaf kan vegen. Let er bij aanschaf van de spray wel even op of deze ook echt voor schoenen geschikt is en voor het materiaal waarvan je schoenen gemaakt zijn.

Gummen maar!
De zijkant van de zolen heeft het vaak het zwaarst te verduren en al snel komen er zwarte vegen en strepen op die zo’n fris wit paar gympen al snel niet meer zo clean maakt als dat je zou willen. Daarnaast kan dit rubber door zonlicht en vuil wat gaan vergelen. Het klinkt heel gek, maar door er zachtjes met een softgum overheen te gaan geef je de zool een opfrisbeurt.

Vaseline
Dat vaseline voor heel veel gebruikt kan worden weten we inmiddels vast wel, maar dat het ook gebruikt kan worden om je witte sneakers wit te houden misschien niet. Haal het ergste vuil met een vochtige doek van je schoenen af, vet ze hierna met een dun laagje pure vaseline in, laat dit een nachtje intrekken en veeg de overgebleven vaseline de volgende ochtend met een droge doek weg. Je zal zien dat je hiermee ook wat hardnekkiger vuil wegpoetst en je geeft ze gelijk een beschermend laagje mee. Let op: dit kan wel enkel bij sneakers gemaakt van glad materiaal zoals leder.

Ik heb voor dit nieuwe seizoen in ieder geval al een nieuw paar witte sneakers in huis. Je ziet ze op de foto bovenaan dit artikel! Ik heb gekozen voor een heel clean model met als vrouwelijke touch de subtiele platformzool en de brede lint-veters. Ze kunnen zowel onder een jeans, onder een rok (zeker onder de midirok heel erg leuk) maar doen het ook goed onder bijvoorbeeld een pantalon. Het zijn deze GANT sneakers trouwens, voor er vragen over komen ♥ Ik zal ze binnenkort ook nog in een outfit of the day meenemen zodat je ook ziet hoe ze ‘aan’ staan.

–> Heb jij ook zo’n zwak voor witte sneakers? Mocht je nog een aanvullende (huis, tuin & keuken) tip hebben om witte sneakers wit te houden dan mag je die altijd in de comments onder het artikel achterlaten :)

Liefs,
Desirée

* Af en toe maak ik gebruik van affiliate danwel gesponsorde links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk van mijn passie mijn werk te kunnen maken en de website draaiende te kunnen houden. Dankjewel!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Will
  Reply Will 14 april 2019 at 23:20

  Ik heb witte katoenen gympen, die houd ik wit, door ze om de twee maanden in de wasmachine te draaien op een half wasje van 30 graden.
  Stralend wit komen ze er al jaren uit.
  Wat ik fijn vind, want het zijn mijn lievelingsgympen, waar ik maar geen afscheid van kan nemen.
  Worden ze op sommige plekken een beetje geel, dan kun je een soort busje met een sponsje kopen, waarmee je ze plaatselijk weer wit kunt maken Dat koop ik bij de schoenmaker.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 april 2019 at 10:03

   Gelukkig kan je canvas/stoffen sneakers heel makkelijk in de wasmachine doen inderdaad. En goede top voor het product van de schoenmaker, ik ga er eens voor kijken!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 3 april 2019 at 10:14

  Fijne en zeer handige tips
  Ik heb ook witte sneakers die bijna zwart zijn en ik zal dan ook zeker goed gebruik maken van jou tips….

  Xoxo

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.