Carrière & Geld Lifestyle

Geldzaken | De ultieme lijst met bespaartips

19 mei 2019

bespaartips geld besparen
Zo door de jaren heen heb ik wel vaker tips gedeeld waar je op kan besparen, maar de lijst in dit artikel gaat misschien wel de beste bespaartips bevatten voor zo’n beetje alles dat je maar kan bedenken. Ik werd namelijk door veel van jullie geholpen! Ik plaatste een oproepje op Facebook of jullie aanvullende tips hadden en hier kwamen enorm veel reacties op. In dit artikel bundel ik alle beste, meest slimme en ultieme bespaartips op een rij! 

Met deze bespaartips kan je flink geld besparen

Boodschappen
– De tip met betrekking tot boodschappen doen die regelmatig voorbij komt, is toch wel door koopzegels te gaan sparen. Je maakt er meer winst mee dan je als rente van de bank krijgt en dat terwijl je het aan de kassa niet eens echt merkt dat je zegeltjes aan het sparen bent. Veel mensen sparen zo het hele jaar door zegeltjes bij elkaar en leveren deze boekjes in voor de vakantie als leuk extraatje
– deelnemen aan geld-terug-acties en acties via bijvoorbeeld Scoupy. Zo heb je zelfs gratis boodschappen om je wekelijkse boodschappenlijstje mee aan te kunnen vullen zodat je ook echt gebruik maakt van die gratis producten en probeer je eens wat anders dan je vaste producen
– door je boodschappen te bestellen kan je volgens enkele van jullie ook duidelijk geld besparen. Je wordt op deze manier namelijk niet verleid door het meenemen van producten waar je in de gangpaden langs zou lopen en je ziet direct waar je op uit komt waardoor je beter een budget aan kan houden
– door te werken met een weekmenu en een boodschappenlijstje voor ‘weekboodschappen’ ben je minder vaak in de winkel te vinden, waardoor je minder vaak extraatjes meeneemt én vaak ook nog minder boodschappen verspilt omdat je gerichter naar avondmaaltijden toewerkt. Zeker als je voor je weekmenu ook nog eens uit gaat van de aanbiedingen kan het echt flink schelen
– kook bepaalde gerechten in een grotere hoeveelheid en vries een deel in. Zo kan je wat groter inkopen wat geld bespaard en heb je voor die dagen dat je geen zin en/of tijd hebt om te koken alvast een maaltijd klaar liggen. En daarmee bespaar je weer een afhaal- of bezorgmaaltijd
– heb je deodorant, bepaalde schoonmaakproducten die duurder zijn of bijvoorbeeld toiletpapier nodig? Dan kan het zeker lonen de aanbiedingen in de gaten te houden. Er zijn namelijk vaak 1 + 1 acties te vinden en dat kan behoorlijk aantikken!
– eet minder of geen vlees. Dit bespaart je niet alleen in je portemonnee, maar is ook voor het milieu een stuk beter
– snuffel eens het internet rond naar budgetvriendelijke recepten. Zo deed ik eens mee aan een €3,00 food challenge en maakte ik deze pasta met spinazie en tonijn waar het hele gezin van mee kan eten, voor nog geen paar euro
– om je huis schoon te maken zou je met veel minder producten af kunnen. Met schoonmaakazijn en baking soda kan je namelijk zo’n beetje alles schoon krijgen. Scheelt je niet alleen in de portemonnee, maar ook nog eens ruimte in je keukenkastje
– neem een eigen kop koffie mee in een thermosmok voor onderweg, in plaats van koffie te halen bij een kiosk of koffiezaak
– als laatste in deze categorie nog een tip om geld te besparen op boodschappen, waarbij je je ook nog eens leuk kan laten verrassen: meld je aan bij de app Too Good To Go. Je kan hiermee bij winkels en restaurants in de buurt kijken waar er ‘wat over’ is en dit tegen een lage(re) prijs aanschaffen. Zelf heb ik dit wel eens gedaan bij de bakker hier om de hoek en kreeg ik voor een paar euro een flinke doos aan brood, broodjes, koeken en dergelijke mee.

Vaste lasten
– Bespaar op je vaste lasten door te investeren in energiezuinigere apparaten, lampen te vervangen voor een LED variant en dergelijke
– nog een veelgehoorde tip: zet je energierekening wat hoger in. Zo kom je niet voor verrassingen te staan met de afrekening en krijg je vaak zelfs een lekker bedrag terug
– ga alle abonnementen eens door. Vaak hebben we uit luiheid nog een tijdschriftabonnement of een abonnement op een sportschool lopen zonder dat we er echt wat mee doen
– neem de tijd om je vaste lasten door te nemen. Geen leuk werkje, maar het wordt leuker als je ziet hoeveel je erop kan besparen. Vergelijk energie en stap over, want dit kan echt veel schelen. Daarnaast hebben sommige energieleveranciers ook nog eens leuke welkomstkortingen of handige cadeaus als je overstapt
– hetzelfde geldt voor je verzekeringen. Zijn er overlappende pakketten en zelfs dubbele verzekeringen? Zonde! Daarnaast zou je kunnen kijken of je meerdere verzekeringen bij één aanbieder kan laten lopen zodat je een x aantal procent pakketkorting krijgt
– en denk ook aan de ‘standaard’ bespaartips zoals stekkers uit het stopcontact halen, apparaten echt uitzetten in plaats van op stand-by, zet de verwarming een graadje lager en op tijd uit voordat je naar bed gaat, laat geen lampen aan in ruimtes waar het niet nodig is, kies voor dag- en nachtstroom en laat dan de vaatwasser en/of je wasmachine draaien, hang was uit op een droogrek in plaats van een droger te gebruiken, was op 30 of 40 graden, draai geen halflege vaatwasjes of wasmachines, gebruik een energiebesparende douchekop en douche korter, laad je telefoon in de avond op zodat je hem niet de hele nacht aan het stopcontact laat hangen en dergelijke. Scheelt je op jaarbasis een boel!

Overige
– Doe mee aan winacties! Volgens een aantal van jullie kan dit heel veel schelen en levert het echt leuke dingen op zoals uitjes, een compleet nieuw bankstel, shoptegoed, make-up, kleding, een reisje, een jaar lang gratis tanken.. Het kan soms wat tijd kosten om aan alles mee te doen, maar zoals je leest kan het dus zeker de moeite lonen
– bespaar veel geld op uitjes, weekendjes weg, uit eten, beautybehandelingen en dergelijke door rond te snuffelen op websites als Social Deal, Ticketveiling en Groupon
– neem een week de tijd om je uit te schrijven op nieuwsbrieven. Zo zie je geen acties en aanbiedingen van producten die je eigenlijk toch niet nodig had maar waar je je toch voor liet verleiden. Specifieke aanbiedingen op producten die je nodig hebt kan je via bijvoorbeeld Voordeelmuis heel gericht opzoeken
– maak vaker gebruik van de fiets en laat je auto voor kleine stukjes vaker staan
– woon je langs de grens, ga dan tanken in Duitsland of België
– neem bij een dagje uit je eigen flesjes drinken (is ook weer met water na te vullen!) en eigen lunch mee. Zelfs als je kiest voor luxere broodjes en beleg dan scheelt het nog flink op de kosten van een restaurant.

Zo, dit zijn wel echt heel erg veel bespaartips bij elkaar. Zelf vind ik het best wel leuk om hiermee bezig te zijn en ik merkte tijdens het schrijven van dit artikel dat er echt nog wel dingen zijn waar ik zelf meer mee aan de slag zou moeten om geld te besparen. Het moet wel leuk blijven vind ik, maar toch zie ik zo wel verschillende dingen die niet alleen voor mijn portemonnee maar ook voor het milieu beter zouden zijn. Tijd om daar weer even wat beter op te gaan letten!

–> Heb jij nog aanvullende bespaartips? Laat ze dan achter onder dit artikel :)

Liefs,
Desirée

* Af en toe maak ik gebruik van affiliate danwel links naar een bedrijf waarmee ik samenwerk. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk van mijn passie mijn werk te kunnen maken en de website draaiende te kunnen houden. Dankjewel!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Heidie van der Steeg
  Reply Heidie van der Steeg 7 november 2019 at 21:21

  Wat abonnementen betreft. Het is verstandig om dit niet jaren te laten lopen maar af en toe op te zeggen en dan even later weer lid te worden, dan krijg je (weer) een welkomstgeschenk of mooie korting. Mijn zus en ik wisselen abonnementen af, het ene jaar neemt zijn een abonnement op bv. Libelle en ik op Linda en het jaar daarna andersom.

  En als je in de buurt van Duitsland woont (bij een DM (drogisterijwinkel) dan loont het zich echt om daar je drogisterijartikelen te kopen, zeker de spullen van die van Duitse merken zijn, zijn daar veel goedkoper, soms goedkoper nog dan hier 1 + 1 gratis!

 • Avatar van Beauty Treasures
  Reply Beauty Treasures 29 mei 2019 at 08:28

  Ik durf niet te zeggen dat tanken in België goedkoper is. Duitsland zeer zeker, maar ik heb de indruk dat in Nederland diesel tegenwoordig goedkoper is dan in België. Omdat er heel wat taxen opgekomen zijn in België.

  Wij zijn gisteren een dagje met onze dochter naar Center Parcs geweest via social deal. Dat scheelde de helft in inkomprijs. Want je spendeert daar natuurlijk ook nog wel het een en ander. Een drankje, een frietje, .. .

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 19 mei 2019 at 15:48

  Boodschappen laten bezorgen is voor 1 alleenwonend persoon is verschikkelijk.
  Men moet boven een bepaald bedrag boodschappen gedaan.
  Daar zit ik ruim onder…..
  Handige tips.
  Ik denk erover na om zegels te gaan sparen….
  Levert behoorlijk veel op.

  Xoxo

 • Avatar van Didi
  Reply Didi 19 mei 2019 at 15:36

  In theorie is het beter om je energierekening zo laag mogelijk te zetten en het gedeelte dat je Waarschijnlijk later bij moet betalen te sparen want daar krijg je rente over. Bij faillissement inderdaad ook beter.
  Jaarpremie van een verzekering in een keer betalen levert ook vaak wat op.
  Daarnaast doe ik mee aan alle spaaracties van winkels waar ik regelmatig kom. Heeft me al veel gratis koffie en kortingsbonnen opgeleverd.
  Een nachtje slapen over iets dat ik wil kopen en het vervolgens toch niet te kopen, heeft me ook al veel bespaard!

 • Avatar van Betsie
  Reply Betsie 19 mei 2019 at 13:49

  Ik zou juist de nieuwsbrieven en dergelijke laten komen. Je moet alleen wel sterk in je schoenen staan. Je koopt alleen wat je nodig hebt, maar je hebt altijd de beste aanbieding. Ook moet je de folders altijd goed doorspitten. Aan de hand van de folders maak je je weekmenu.

 • Avatar van Ingrid
  Reply Ingrid 19 mei 2019 at 12:43

  Mag ik je 1 tip geven.
  Zet alsjeblieft je energierekening niet hoger in.
  Bij faillissement van de energiemaatschappij ben je al je geld kwijt.
  Bij ons is het meegevallen maar er zijn mensen die honderden of meer kwijt zijn.
  Dit hebben wij er wel van geleerd en de laatste jaren gaan er regelmatig energiebedrijven failliet .
  Je kunt beter iedere maand zelf wat opzij zetten.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.