Huis & interieur

Zo blijft je bos bloemen langer vers

2 mei 2019

bloemen langer vers tips
Ik kan er echt enorm van genieten als er een mooie bos bloemen op tafel staat en het komt dan ook niet vaak voor dat er géén bos staat. De kleuren, het groen, het stukje leven, de geur.. het geeft me een heerlijk huiselijk gevoel! Ik ben groot fan van bloemen laten bezorgen zodat er ook echt een mooie unieke bos op tafel staat. Wel wil ik dan natuurlijk zolang mogelijk van de bloemen genieten. Gelukkig zijn er enkele tips om je bloemen langer vers te kunnen houden. In samenwerking met Bloomon deel ik deze tips met je zodat ook jij zolang mogelijk van je bos bloemen kan genieten! 

bloemen langer vers tips bloemen langer vers tips

3 tips om je bloemen langer vers te houden

1. Een schone vaas is een heerlijk “thuis” voor jouw bloemen
Naast jijzelf houden bloemen ook van een heerlijk “thuis” en daar horen geen bacteriën bij. Die zorgen er namelijk voor dat ze als het ware ziek worden en sneller bederven, precies wat jij niet wil. Een schone vaas is daarom enorm belangrijk. Met een sopje van een beetje groene zeep en warm water is dat zo gepiept. Even goed schrobben!

2. Blijf het water verversen
Om jouw bloemen happy te houden zet je ze direct na het afsnijden in het water. Vul de vaas altijd voor 1/3 deel met lauw water, samen met de bloemenvoeding. Vervolgens ververs je het water elke drie dagen om die bacteriën geen kans te geven. En als je dan toch bezig bent, maak dan direct de vaas even opnieuw schoon met groene zeep. Het is net wat meer werk, maar dan is het “thuis” van de bloemen weer fris.

3. Plaats de vaas op een slimme plek
Het liefste plaats ik mijn bos bloemen op de meest zichtbare plek in huis. Want ik wil eigenlijk dat iedereen hem continue ziet. Maar helaas houden bloemen niet van veel warmte of tocht. Dat zorgt er namelijk voor dat ze eerder uitdrogen en verwelken. Daarom zet ik de vaas nooit in de volle zon, bij de verwarming of op de tocht. Ook al betekent dat dat de bos niet altijd prominent in zicht is. Een concessie die het waard is!

Een laatste bonustip: zet de bloemen nooit in de buurt van fruit. Fruit produceert namelijk ethyleengas, een stofje wat ervoor zorgt dat de bloemen snel verouderen!

Natuurlijk zijn er meer manieren om je bloemen langer vers te houden, maar met deze drie tips kom je een heel eind :) Bij mij staat een bos op deze manier met gemak ruim een week tot twee weken ♥

–> Ben jij ook zo’n bloemenliefhebber met altijd een bos op tafel?

Liefs,
Desirée

* Af en toe maak ik gebruik van affiliate danwel gesponsorde links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk van mijn passie mijn werk te kunnen maken en de website draaiende te kunnen houden. Dankjewel!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Marloes
  Reply Marloes 6 mei 2020 at 12:26

  Handig! En mochten ze nou écht niet meer bloeien, dan kun je ze altijd nog drogen ;-)

  Groetjes Marloes

 • Avatar van Tuin Liefde
  Reply Tuin Liefde 29 mei 2019 at 13:20

  Heel erg fijn dat je deze tips hebt willen delen, ik ga het toepassen! :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 2 mei 2019 at 06:53

  Dank je voor deze fijne tips!
  Hier heb ik iets aan….
  Had een bos bloemen gehad voor mijn verjaardag….

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.