Beauty

Getest | Eucerin Anti-Pigment #2 (met voor- en nafoto’s)

9 mei 2019

Eucerin Anti-Pigment review
Alweer even geleden vertelde ik je wat meer over mijn pigmentvlekken waar ik wat onzeker over ben en dat ik de nieuwe Eucerin Anti-Pigment productlijn uitgebreid ging testen. We zijn inmiddels een paar weken verder en het is tijd voor het tweede deel van de review. Deze keer ga ik wat dieper in op de afzonderlijke producten en laat ik het resultaat zien van twee weken gebruik. Aangezien ze al vanaf 14 dagen verbetering beloven leek het me leuk deze test aan te gaan!

–> Als je achtergrondinformatie wil lezen over pigmentvlekken, hoe ze ontstaan, een ‘zwangerschapsmasker’, wat je kan doen aan deze hyperpigmentatie en meer informatie over deze producten, lees dan het eerste deel van de Eucerin Anti-Pigment producten test nog eens door.

Eucerin Anti-Pigment review

Eucerin Anti-Pigment

Deze nieuwe lijn van Eucerin belooft dat de eerste resultaten bij trouw gebruik al met twee weken zichtbaar moeten zijn. Dit door onder andere het ontwikkelde ingrediënt Thiamidol dat heel effectief is tegen zowel oude als nieuwe pigmentvlekken. Ik was hier heel benieuwd naar en heb de producten heel trouw twee keer per dag gebruikt.

Ochtendroutine
In de ochtend zorgde ik ervoor dat ik mijn gezicht reinigde, bracht hierna een oogcrème, de Eucerin Anti-Pigment spot corrector aan en daarna de Eucerin Anti-Pigment dagcrème SPF 30. De spot corrector werkt heel erg fijn door middel van de applicator waardoor je heel gericht bestaande pigmentvlekken aan kan stippen. Het trekt snel in de huid en voelt daarna niet plakkerig of vettig aan waardoor je gelijk door kan met de volgende stap. De dagcrème smeert lekker uit, laat ondanks de hogere beschermingsfactor geen witte waas achter en laat een iets glanzend laagje achter op de huid. Helaas werkt dit wel iets minder met een foundation – aangezien die hiervoor sneller gaat ‘glijden’ – maar het aanbrengen van een foundationprimer ná de dagcrème verhelpt dit al heel erg.

Avondroutine
In de avond verwijder ik mijn make-up, gebruik ik een tonic en/of exfoliant, breng ik een oogcrème aan, gebruik ik wederom de spot corrector en daarna het serum duo. Als laatste stap breng ik vervolgens de nachtcrème aan. Het is een wat rijkere crème die lekker aanvoelt op de huid en ervoor zorgt dat deze in de ochtend zacht en soepel aanvoelt.

De complete Eucerin Anti-Pigment lijn bestaat uit de volgende vier producten:

– Eucerin Anti-Pigment Serum Duo, een anti-pigment en anti-age product in één (30ml, €37,49)
– Eucerin Anti-Pigment Spot Corrector, een doelgerichte en intensieve oplichting van bestaande pigmentvlekken (5ml, €17,99)
– Eucerin Anti-Pigment Dagcrème SPF 30 (50ml, €27,99)
– Eucerin Anti-Pigment Nachtcrème voor een intensieve celvernieuwing (50ml, €28,49).

–> Neem een kijkje op de website van Eucerin voor meer informatie. Good to know: mocht je last hebben van een zwangerschapsmasker of heb je pigmentvlekken en ben je in verwachting? Dan zijn deze producten geheel veilig te gebruiken.

Eucerin Anti-Pigment review

Ingrediënten & verpakking
Qua ingrediënten ben ik best wel te spreken over de producten. Eerlijk is eerlijk vind ik het jammer dat er hier en daar wat ‘harde’ alcohol en parfum in terug te vinden is, maar gelukkig staan hier een heel aantal voedende, verzorgende, beschermende en hydraterende ingrediënten tegenover zoals glycerine, squalaan, panthenol, shea boter, vitamine E en hyaluronzuur. Mijn drogere en iets gevoeligere huid reageerde er in ieder geval goed op, zoals ook op de na-foto van mijn huid goed te zien is.

Ook de hygiënische verpakkingen van het serum en beide crèmes spreekt me heel erg aan. Ze zorgen ervoor dat de ingrediënten afgesloten blijven van huid, licht en lucht en door de pompjes kan je heel gericht doseren waardoor je niet snel teveel product verbruikt. Ik ben vooral fan van de sport corrector en het serum duo!

Eucerin Anti-Pigment review

Het resultaat na twee weken
Ik heb beide bovenstaande foto’s niet bewerkt zodat je goed het resultaat kan zien van twee weken smeren. Nee, de pigmentvlekken zijn niet als sneeuw voor de zon verdwenen maar je ziet toch duidelijk een verschil. Mijn gehele huid oogt minder vlekkerig, wat rustiger en zelfs minder rood en de pigmentvlekken zien er minder intens van kleur en daardoor minder opvallend uit. Zeker als ik foundation en concealer draag merk ik dat ik minder kan gebruiken en krijg ik een frissere oogopslag doordat die vlekken onder mijn ogen minder aanwezig zijn. En dat geeft dan toch echt wel een boostje aan mijn zelfvertrouwen :)

Ik krijg zo door de jaren heen heel wat beautyproducten door mijn handen en ik heb ook al heel wat producten tegen pigmentvlekken geprobeerd, maar dit resultaat heb ik nog niet eerder behaald. Ik ben oprecht onder de indruk. Bedenk je dat dit pas na twee weekjes smeren is, laat staan als ik de producten langer trouw blijf gebruiken. Ik verwacht dan zeker nog meer resultaat en ga dan ook zeker nog even door. Ik ben alvast heel benieuwd!

–> Heb jij last van pigmentvlekken? Spreken deze producten jou aan om eens te gaan proberen?

Liefs,
Desirée

* Af en toe maak ik gebruik van affiliate danwel gesponsorde links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk van mijn passie mijn werk te kunnen maken en de website draaiende te kunnen houden. Dankjewel!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Corrie
  Reply Corrie 2 april 2022 at 17:44

  Gebruik het nu 4weken jammer genoeg geen enkel resultaat

 • Avatar van SuusGro
  Reply SuusGro 26 augustus 2020 at 02:04

  Ik gebruik het nu zelf sinds 1,5 week en merk ook dat het werkt. Ik ben benieuwd of je het nog steeds gebruikt en wat het resultaat nu is. Wat me wel opvalt in jou recensie is dat je de spotcorrector zowel in de ochtend als de avond gebruikt waardoor je uitkomt op 5 x per dag een product te gebruiken die Thiamidol bevat en op de verpakking van de producten staat dat het maximaal 4x per dag mag.

  Ik ben in elk geval benieuwd hoe het nu gaat

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 september 2020 at 13:44

   Hi Suus, leuk om te horen dat jij ook al vermindering van de pigmentvlekken merkt na een tijdje gebruik. Ik ben van de kleinere pigmentvlekjes zo goed als af, maar heb wel echt twee opvallende op mijn jukbeenderen die door de zomerzon weer net wat meer zijn gaan opvallen. Wellicht toch weer met de spotcorrector gaan beginnen, die kan ik makkelijk toevoegen aan mijn huidige verzorgingsroutine :)

 • Avatar van Marloes
  Reply Marloes 11 mei 2019 at 08:53

  Wat een mooi, zichtbaar (of eigenlijk niet meer zichtbaar, haha) resultaat! Heeft Eucerin in de loop der jaren de prijzen verhoogd? Ik dacht dat dit merk een tikkeltje goedkoper was.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 9 mei 2019 at 11:10

  Het resultaat is heel goed te zien.Fijn dat dit pigmentvlekken verminderd.
  Hier zal ik zeker naar kijken in de webshop….
  Heb nl. ook vele pigmentvlekken…..

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.