Eten & drinken

Pasta met courgetteroom en rivierkreeftjes

4 mei 2019

pasta met gourgetteroom en rivierkreeftjes recept
Ik heb een zwak voor snelle pastamaaltijden, maar vind het wel leuk om hier mee af te wisselen. Dus niet de eeuwige macaroni of spaghetti en het liefst wel met echt wat groente erin verwerkt. Dit recept voor pasta met courgetteroom en rivierkreeftjes staat met een minuutje of tien op tafel en is me toch lekker! Perfect dus voor die dagen dat je geen tijd en/of zin hebt om lang in de keuken te staan en toch eens wat anders op tafel wil zetten. 

‘Lees ook: Recept voor cake met skyr en blauwe bessen.’

pasta met gourgetteroom en rivierkreeftjes recept

Recept | Pasta met courgetteroom en rivierkreeftjes

Ingrediënten voor 2 personen
– 160 gram farfalle
– 100 gram rivierkreeftjes
– 1 flinke courgette
– een rode ui
– 3 teentjes knoflook
– verse basilicum naar smaak
– rucola naar smaak
– 50 gram ricotta
– 3 snufjes piment d’Espelette
– peper naar smaak
– zout naar smaak
– Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze
1. Zet een pan op met ruim water totdat dit gaat koken en voeg de farfalle toe
2. Was de courgette, snijd de kapjes eraf en snijd de rest in plakjes. Pel de rode ui en snijd deze in ringen en hak de knoflook fijn. Bak dit in een koekenpan met olijfolie, peper en zout. In ongeveer tien minuten is de courgette gaar
3. Haal de plakken courgette uit de pan en pureer dit met een staafmixer samen met de ricotta en basilicum tot een glad geheel
4. Laat de farfalle koken volgens de aangegeven tijd op de verpakking, giet deze af en spoel kort af met koud water
5. Meng de rucola, pasta en courgetteroom met elkaar
6. Schep een portie op een port, bestrooi met Parmezaanse kaas en het smullen kan beginnen!

pasta met gourgetteroom en rivierkreeftjes recept

Dit recept komt uit het nieuwe 7 minuten in de keuken – Pasta kookboek van Soizic Chomel de Varagnes. Er staan 30 recepten in die allemaal zo’n 7 minuten aan voorbereiding nodig hebben en je in no time op tafel hebt staan. ISBN 9789022335987, €14,99 en onder andere te koop via Bol.com. Wat mij betreft zeker een aanrader!

Aangezien de hoeveelheden voor het oorspronkelijke recept voor vier personen waren heb ik deze wat aangepast. Ik verving de sjalot voor een rode ui in halve ringen en gebruikte iets meer knoflook dan aangegeven omdat we hier gewoonweg fan van zijn. Het stond echt zo op tafel en we hebben er allemaal lekker van gesmuld. Leuk ook dat je op deze manier flink wat groente weg kan smokkelen in de saus waardoor je kind er ook wat gemakkelijker van mee eet :)

–> Ben jij ook zo’n pastaliefhebber? Wat is jouw favoriete pastagerecht?

Liefs,
Desirée

* Af en toe maak ik gebruik van affiliate danwel gesponsorde links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk van mijn passie mijn werk te kunnen maken en de website draaiende te kunnen houden. Dankjewel!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van frenk de tenk henk
  Reply frenk de tenk henk 1 oktober 2021 at 18:23

  LEKKER HOOR. MAAR ECHT

 • Avatar van Jessica J.
  Reply Jessica J. 7 mei 2019 at 10:50

  Hoe slim om courgette te pureren?! Daar had ik eerlijk gezegd nog nooit aan gedacht. Dat ga ik binnenkort ook eens proberen. Ik maak weleens pastasaus van avocado, dat vind ik ook heerlijk en vult bovendien erg goed.

 • Avatar van Merin Veronique
  Reply Merin Veronique 4 mei 2019 at 10:22

  Ziet er echt heerlijk uit. Ik hou ook van makkelijk & snel en deze is fijn om eens mee af te wisselen. Ik heb laatst zelf een recept gevonden van spaghetti met spinazie en garnalen. Ook echt heerlijk.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 4 mei 2019 at 06:06

  Het ziet er gezond uit.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.