Beauty

philosophy waterproof make-up remover & peeling mousse

18 mei 2019

philosophy skincare review
Ik krijg vaak de vraag welke merken ik als skincarejunkie aan kan raden die gewoon in de winkel verkrijgbaar zijn. Eén van de merken die ik dan bijna altijd wel benoem is philosophy. De producten bevatten gewoonweg mooie ingrediënten en interessante samenstellingen en het heeft mij nog nooit teleurgesteld qua werking. Ik was dan ook heel benieuwd naar de nieuwe philosophy waterproof make-up remover en de nieuwe philosophy peeling mousse. Ik review beide producten in dit artikel! 

‘Lees ook: Eucerin Anti-Pigment producten getest, inclusief voor- en nafoto’s!’

philosophy skincare review

Een mooie huid begint ten eerste bij een goede reiniging van de huid. In de avond om je make-up en vuil te verwijderen en in de ochtend om de huid op te frissen. Als je hier producten voor gebruikt die aansluiten bij jouw huidtype dan maakt het trouw 2 x per dag je huid reinigen echt een wereld van verschil.

philosophy skincare review

philosophy purity high-performance waterproof make-up remover 195ml, €25,00
Deze make-upremover belooft zelfs de meest langhoudende en waterproof make-up te verwijderen en dat zonder te boenen of de huid uit te drogen. De remover bevat een oliefase die de make-up als het ware oplost en de waterfase bevat onder andere korenbloem- en kamille-extract die de huid kalmeren. Dat moest ik natuurlijk uitgebreid testen!

Ik droeg mijn favoriete Estée Lauder Double Wear foundation, een waterproof eyeliner en flink wat mascara en ja hoor: dit is wel echt een héél erg goede make-upremover. Even het flesje schudden, wat op een watje aanbrengen, dit zachtjes over mijn huid en oogleden halen en ik veegde zonder enige moeite de make-up weg. Ik was nog even bang voor een oliewaasje over mijn ogen, maar gelukkig was dit niet het geval. Ook mijn huid voelde na gebruik lekker zacht en soepel, zonder een duidelijk olielaagje dat achter bleef.

philosophy skincare review philosophy skincare review

philosophy renewd hope in a jar peeling mousse 75ml, €29,95
Ik ben een enorm liefhebber van exfoliërende producten en was dan ook erg benieuwd naar deze peelingmousse. Hij belooft de huid stralend, meer egaal en met minder zichtbare lijntjes te maken in slechts één minuut tijd. Er zit een combinatie in van zowel fysische als op enzymen-gebaseerde exfolianten, die mild maar effectief werken. De chemische peeling van het ananascomplex verwijdert dode huidcellen en de fysische peeling van de cellulosevezels ‘lift’ het vuil en dode huidcellen van de huid waardoor je deze af kan spoelen. Daarnaast zitten er ook kalmerende en hydraterende ingrediënten in zoals korenbloemextract, glycerine en toverhazelaarwater.

De blauwe mousse voelt lekker fris aan op de huid en mijn iets gevoelige huid reageert er goed op. Het is bijzonder hoe de ‘rulletjes’ ontstaan door het inmasseren, maar wel even boven de wasbak doen om losse rulletjes op te vangen. Na het rullen spoel ik mijn gezicht af met lauwwarm water en voelde mijn huid lekker zacht en schoon aan en lijkt mijn huid net even wat fijner van textuur? Lastig te omschrijven, maar je merkt dus zeker dat het echt wat doet! Wel denk ik dat deze peeling meer geschikt is voor de normale tot vettere huidtypes, omdat mijn huid heel iets trekkerig aanvoelde na gebruik. Dit was wel gelijk weer weg nadat ik een crème of huidolie aan bracht trouwens. Ik denk dat ik er als wekelijks product in hou om mijn wat dieper te reinigen en gladder te maken :)

De producten van philosophy zijn bij ICI Paris XL te koop. Tip: er is op dit moment stapelkorting op huidverzorging wat oploopt tot wel 25% korting.

–> Heb jij ervaring met de producten van philosophy? Spreken deze nieuwe reinigers jou aan?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 18 mei 2019 at 15:38

    Fijne tip om dit te kopen voor skincare…..
    Altijd fijn zulke flinke kortingen bij de parfumerie shop ;-)

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.