Persoonlijk

Photo-a-Day | Waterpokken, deadlines & een heerlijk baksel

8 mei 2019

photo-a-day mei 1
Wow, wat is de eerste Photo-a-Day vorige week goed ontvangen zeg! Zo enorm leuk om te merken dat jullie zo’n persoonlijke update waarderen :) Afgelopen week was niet echt een heel spannende week en daarom ook eentje die voorbij gevlogen is, maar toch is er voldoende te vertellen en te laten zien. Ik neem je mee langs een week met waterpokken, deadlines, hoe het met de kids gaat en een lekkere tip om zelf te bakken. 

photo-a-day mei 1
Waterpokken

In die laatste week van de meivakantie was het tijd weer even goed in het ritme te komen qua bedtijden en dergelijke, zodat Shae er geen wennen meer aan had als ze weer naar school moest. En zul je zien: net wanneer je dat beslist wordt er roet in je planning gegooid. Shae kwam namelijk van de één op de andere dag naar beneden onder de vlekjes. Waterpokken! Zo sneu.. Gelijk haar nagels goed kort en rond gevijld en gezegd dat ze niet mocht krabben en de plekjes meerdere keren per dag zachtjes schoonmaken en aanstippen met Drs Leenarts waterpokken lotion die ik al ‘voor het geval dat’ in huis had gehaald. Ze kan er gelukkig heel goed vanaf blijven, maar geeft wel aan dat het flink jeukt. Na het aanstippen is de jeuk al snel weg en de vlekjes begonnen al snel in te drogen. Fijn! Zo werden het ineens een paar dagen rustig aan doen, extra dutjes op de bank en wat extra liefde. Voor mij geen straf hoor, als ze ziekjes is is het namelijk één van de weinige momenten dat ze nog wel echt lekker lang wil knuffelen en tegen me aan wil kruipen ♥

onmisbaar als ondernemer tips

Deadlines
Waar het qua uitstapjes buiten de deur dus even een heel rustig weekje was, was het voor mij een week met aanpoten. En dat zal ook nog wel even zo doorgaan.. Met dit werk is het namelijk vaak echt hollen of stil staan qua opdrachten. Deze periode is het in ieder geval een gekkenhuis met veel deadlines! Maar hey, je hoort me niet klagen want het blijft leuk om te doen. Die avonden doorwerken neem ik graag voor lief om er leuke content voor jullie door te kunnen maken en daarnaast ben ik er best wel trots op dat ik zónder contract bij een mediabureau heel toffe samenwerkingen met mooie merken binnen weet te halen. Dat hele onderhandelen, rond de tafel zitten om dingen uit te werken, concepten bedenken, uitvoeren.. Ja, dit vind ik toch wel de leukere dingen van het ondernemerschap. Lekker bezig zijn om er wat moois van te maken waar zowel jullie als lezers, het betreffende merk of bedrijf als ik blij van worden!

Mocht je het trouwens leuk vinden wat meer te weten over mijn werk maar dan behind the scenes, stel je vragen er dan gerust over. Ik beantwoord ze graag :)

photo-a-day mei 1

Cate
Met ons kleinste meisje gaat het heel erg lekker. De verborgen reflux hebben we nu echt onder controle waardoor de rust wedergekeerd is. Ze groeit als kool en tikt alweer de 64cm en 6,5 kilo aan, neemt prikjes bij het consultatiebureau met enkel een tril-lipje stoer in ontvangst en begint steeds meer te lachen en haar stem te ontdekken. We zitten nu alleen volgens mij wel in de bekende 3-maanden-sprong waardoor we ineens weer met een nachtvoeding ertussen zitten. Dan voel je je toch wel even verwend dat we een paar weken door mochten slapen.. Maar als je dan zulke grote lachjes van je ukje krijgt ben je die vermoeidheid al snel weer vergeten *smelt*

photo-a-day mei 1

Beter op mijn voeding letten
Ondanks dat ik niet eens echt aan begon te komen, merkte ik wel dat de klad er qua voeding een beetje inkroop door het zorgen voor een zieke dochter en daarnaast de gebroken nachten met de jongste. Ik vergeet dan gewoonweg te eten waardoor ik de hele tijd ga ‘grazen’ in plaats van echt even te gaan zitten voor een rustig eetmomentje. Tijd om de schouders er weer onder te zetten en dus weer wat beter op te letten. Drie keer per dag een hoofdmaaltijd, drie keer een tussendoortje en vooral opletten op mijn eiwitinname en voldoende vezels tot me nemen. Ik merk vooral dat die laatste twee het heel erg goed doen voor mij sinds de maagverkleining.

Ik zag dit recept van Waymadi voor Noors platbrood voorbij komen en besloot het te maken. Het zit namelijk bomvol goede vetten, eiwitten en vezels. Met één portie maak je genoeg om een hele week af en toe een stukje als tussendoortje of twee stukjes als ontbijt of lunch te hebben. Het vult als een malle, helpt duidelijk goed bij de darmwerking (jaja, misschien iets teveel informatie maar wat is het fijn als dat lekker werkt!) en smaakt vooral ook nog eens heel lekker.

Nou, dit was me het weekje wel weer denk ik zo! Hopen dat Shae van alle plekjes af kan blijven zodat er geen littekens komen en hopelijk krijgen we snel weer nachten waarin we door kunnen slapen :)

Fijne dag!

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Jessica J.
  Reply Jessica J. 9 mei 2019 at 10:58

  Ik vind persoonlijke artikels zó fijn! Tof om de mensen achter de blogs beter te leren kennen. 🙂 Arme Shae, hopelijk is ze er gauw van verlost! En wat goed dat je ook zónder contract bij een mediabureau of iets dergelijks zo’n mooie samenwerkingen binnen kan halen. Respect, Desirée!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 mei 2019 at 11:39

   Thanks! En gelukkig lijkt Shae alweer lekker aan de helende hand met de pokken :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 8 mei 2019 at 12:37

  Jeetje dat is vervelend….
  Hoop dat je oudste dochter weer snel beter is….

  Van harte beterschap Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.