Persoonlijk

Photo-a-Day | Moederdag, slowcooker & Cate naar de opvang

16 mei 2019

photo-a-day mei
Met een gat van 5 jaar tussen beide kinderen, merk ik dat ik regelmatig vergeet hoe het was met zo’n kleintje in huis. Zoals hoe bizar snel de weken (maanden) voorblij vliegen. Niet normaal! Deze week vierde ik m’n eerste Moederdag als moeder van twee kinderen, ging Shae op schoolreisje, had ik een vrijgezellenfeestje en is Cate voor het eerst naar de opvang geweest. Ik praat je in dit artikel weer even bij over van alles en nog wat! 

photo-a-day mei

Moederdag
Nu we ruim drie maanden na de geboorte van Cate zitten merk ik dat het pas echt goed tot me door dringt dat we nu een gezinnetje van vier zijn. Het was gewoon nog echt even een hele omschakeling voor me. Maar aan de andere kant voelt het nu met z’n viertjes ook wel echt heel erg fijn en alsof het al jaren zo is ♥

Ik werd met Moederdag verwend met een prachtig knutselwerk, lieve woordjes en knuffels van Shae, lekkere kwijllachjes van Cate, een uitgebreid ontbijt én van Paul kreeg ik ook nog een cadeau. Volgens sommigen zou je op Moederdag geen huishoudelijke cadeaus mógen geven, maar ik ben er enorm blij mee. Ik kreeg namelijk een slowcooker. Ohhhh, ik kan niet wachten hem uit te gaan proberen en er van alles lekkers in te kunnen maken. Mocht iemand nog tips voor recepten hebben??

Na een rustig ochtend thuis zijn we op Moederdag ook nog even langs zowel mijn moeder als die van Paul op de koffie gegaan. Het was een gezellige dag!

photo-a-day mei

De kids
Het blijft genieten om te merken hoe enorm Shae het naar haar zin heeft op school. Helemaal met het schoolreisje liep ze over van enthousiasme, plannen om met wie in welke attractie te gaan, ondeugd uithalen.. en als dan ook nog haar lievelingsjuf meegaat is het feest helemaal compleet. We hebben in de ochtend samen Shae in de grote touringbus uitgezwaaid en haar halverwege de middag weer opgehaald. Vol praatjes die van de hak op de tak gaan vanwege het enthousiasme en de vermoeidheid. Heerlijk om haar zo te zien stralen en te merken dat ze het zo lekker doet met alle andere kindjes om haar heen.

Cate heeft haar eerste wen-ochtend en inmiddels ook haar eerste echte opvangdag achter de rug. Ja, dat vond ik toch best wel even spannend! Bij Shae zijn we pas na anderhalf jaar begonnen met opvang, dus zo klein hebben we haar nooit ergens ‘achter’ gelaten. Maar gelukkig gingen de wen-uurtjes en haar eerste echte opvangdag helemaal goed. En man, wat heb ik veel voor elkaar kunnen krijgen in de uurtjes dat Shae naar school was. Lekker geknald met werk en de badkamer eens even flink uitgesopt. Toen het eenmaal tijd was om Shae uit school te halen was het zo’n lekker weer dat we met z’n tweetjes naar de kinderboerderij zijn gewandeld. Diertjes kijken, aaien, de speeltuin onveilig maken, een ijsje eten.. Ja, toch ook wel weer heel erg lekker om zo af en toe een paar uurtjes volledige tijd samen met m’n oudste meisje te hebben. Ik kon merken dat ook zij er enorm van genoot. Heel fijn dat er op deze manier meer rust in de keet (en vooral in mijn donder) komt en het – volgens mij – aan alle kanten goed uitpakt dat Cate nu al naar de opvang gaat voor 2 dagen per week.

photo-a-day mei

Vrijgezellenfeestje
Nog maar twee weekjes en dan gaat mijn broer trouwen! Vanwege traditie en vooral om de gezelligheid hebben we zijn toekomstige vrouw met een groepje meiden verrast met een dagje uit. We begonnen met een pubquiz, champagne, taart en foute kleding en accessoires voor ons allemaal en daarna vertrokken we naar de stad. Tijd voor een escaperoom, op het terrasje zitten, lekker uitgebreid uit eten en daarna nog drankjes doen en dansjes maken tot laat. Zo laat dat ik zelfs de laatste trein terug vergeten was. Ach, met de taxi kwam ik ook thuis :) Ik kijk zo uit naar de bruiloft eind van de maand, hoe ze eruit zullen zien! Paul en ik zijn al helemaal geslaagd voor onze outfits, nu nog iets voor de meisjes zien te vinden..

Deze week wordt het gelukkig weer een beetje rustiger allemaal. We hebben zelfs een weekend voor de boeg waarin we helemaal niks op de planning hebben staan. Heerlijk, daar gaan we maar eens goed van genieten met z’n viertjes!

–> Heb jij nog wat spannends op de planning staan de komende tijd? En.. als je slowcooker recepten tips hebt dan hoor ik het graag :)

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Tineke
  Reply Tineke 16 mei 2019 at 12:01

  Van huishoudelijke producten zoals wasmiddel zou ik niet blij worden nee. Maar een slowcooker is geweldig!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 16 mei 2019 at 06:08

  Zo een leuk kado had je gehad voor moederdag.
  Tip…. kijk een op het blog van Bonnie OneHandInMyPocket….
  Daar staan diverse recepten waardoor men heerlijke recepten kan maken in de slowcooker…

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 mei 2019 at 09:10

   Ik zal eens snuffelen bij Bonnie’s recepten, leuk!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.