Beauty

Rituals silky soft cleansing oil

13 mei 2019

Rituals silky soft cleansing oil review
Als je mij al wat langer volgt, dan weet je dat ik een enorm liefhebber ben van een reinigingsolie. Het is voor mijn huidtype echt de perfecte reiniger omdat het in een minuutje tijd niet alleen al mijn make-up compleet verwijderd, maar ook nog eens mijn huid lekker zacht en soepel maakt. Het was tijd voor een nieuwe, ik zag deze in de winkel staan en de verpakking sprak me zo erg aan dat ik hem besloot mee te nemen. Maar.. is het ook echt een aanrader? Ik vertel je er alles over in deze review.

‘Lees ook: Kneipp Be Happy & Clear Mind douchegel.’

Rituals silky soft cleansing oil
Deze reinigingsolie komt uit de Ritual of Namasté Purify collectie van Rituals. Deze huidverzorgingslijn ziet er in zijn geheel echt prachtig uit. Van de frisse witte verpakkingen, tot aan de goudkleurige details, heerlijke geuren en de veelbelovende omschrijvingen.. Ja, het complete plaatje klopt hierbij wel en eerlijk is eerlijk: ik ben daar een enorme sucker voor.

Daarnaast was het ook wel echt heel lang geleden dat ik een skincareproduct van Rituals gebruikt had. Dit in combinatie met mijn zwak voor het merk én de goede prijs liet me beslissen om deze keer eens voor deze cleansing oil te gaan.

Rituals silky soft cleansing oil review

De ingrediënten
Qua ingrediënten zitten er best een aantal in waarvan ik weet dat mijn huid er blij van wordt. Zoals olijfolie, sesamzaadolie, kokosextract, macadamia olie, zonnebloemolie, avocado olie, moringa olie, lotus-cel-extract en vitamine E. De ingrediënten waar mijn neus heel blij van word, de geurstoffen en het parfum, zijn er helaas die ik voor mijn gezicht liever probeer te vermijden. Het is namelijk al vaker gebleken dat mijn drogere en gevoeligere huid hier niet heel prettig op reageert.

Het gebruik
Qua gebruik is een reinigingsolie voor mij echt even een ontspanningsmomentje aan het eind van de dag. Gewoon een beetje tussen je handen warm wrijven, vervolgens met zachte ronddraaiende bewegingen óver je – droge – gezicht aanbrengen. Vergeet hierbij ook niet voorzichtig je oogleden mee te nemen. Daarna pak je een beetje water, dit spoel je over je gezicht en masseer je in totdat de olie verandert in een melkachtige substantie. Dit kan je afspoelen met water of met behulp van een washandje en.. Tadaa! Zo heb je supersnel al je (oog)make-up verwijdert. Ik ben al jaren fan van producten als deze!

Mijn mening
Werkt deze reinigingsolie zoals het hoort en komt het de belofte na? Ja hoor, deze cleansing oil ruikt als punt één echt heerlijk luxe en verzorgend, is zeker daarnaast meer dan prettig in gebruik en mijn huid reageert er ook nog eens goed op. Make-up lost door de oliën van je gezicht af en vervolgens spoel je het zo van je gezicht af. Tenminste: alles behalve je oogleden. Helaas! Een full face make-up inclusief longlasting foundation kan je er zo mee wegspoelen, maar met een oogmake-up inclusief een (niet waterproof) mascara is hij helaas niet zo goed opgewassen als de varianten die ik hiervoor heb gebruikt. Ik merk dat ik na gebruik dan echt nog met een watje met micellaire lotion alsnog een boel oogmake-up kan verwijderen en dat helaas mijn ogen er wat gevoelig op reageren.

Ahhhh, wat kan ik stom genoeg van zoiets als dit balen! Dat een product heerlijk ruikt, voor het grootste gedeelte zijn werk meer dan goed doet en dan tóch een paar minpuntjes heeft. Voor mijn gezicht blijf ik hem dus heel graag gebruiken, maar mijn ogen sla ik er toch maar mee over. Scheelt dat ik binnenkort weer mijn wimperextensions terug laat zetten, dan mag je toch niet meer met een oliereiniger je ogen schoonmaken :)

De Rituals silky soft cleansing oil is te koop bij Rituals voor €13,90 en komt in een verpakking van 150ml.

–> Heb jij dat ook wel eens dat je je door verpakking laat verleiden een product te kopen en het daarna toch alsnog wat tegenviel?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Marijke
  Reply Marijke 17 mei 2019 at 22:09

  Oh, hier ben ik heel benieuwd naar! Mijn reinigingsolie is bijna op, en ik denk dat ik deze maar is ga proberen!

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 17 mei 2019 at 19:02

  Voor de ogen kun je beter de oogmakeup remover gebruiken van Rituals of de micellar water. De andere purify producten zijn niet specifiek voor de ogen bedoeld inderdaad. Als je van een lekkere geur houdt, zou ik zeker eens de balsem testen. Ik vind die zo ontzettend lekker ruiken!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 13 mei 2019 at 06:54

  Zo mooi en ben er zeer benieuwd naar…

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.