Mama & Kind

Baby musthave | De Stokke Tripp Trapp kinderstoel

23 mei 2019

Stokke Tripp Trapp Serene Pink
Dat ik een groot fan ben van Stokke is vast en zeker geen nieuws meer. We hadden er voor Shae al een aantal producten van en nog steeds heeft ze zowel aan de keukentafel als aan haar bureau op haar kamer een Stokke Tripp Trapp kinderstoel staan. Qua kinderstoel voor Cate was het dan ook al snel duidelijk dat we ook voor haar dezelfde wilden, ook omdat deze al vanaf de geboorte te gebruiken is en lekker met haar mee kan groeien. Duidelijk een musthave voor op je uitzetlijstje wat mij betreft! 

‘Lees ook: De Stokke Tripp Trapp vs de Stokke Steps kinderstoel.’

Stokke Tripp Trapp Serene Pink

De Stokke Tripp Trapp kinderstoel
Het is misschien wel de meest bekende kinderstoel die er bestaat en heeft eigenlijk maar weinig introductie nodig. Maar toch wil ik er graag wat over schrijven, aangezien we er gewoonweg zo enorm enthousiast over zijn. Je kan hem namelijk met de newborn set al vanaf de geboorte gebruiken groeit met je kindje mee totdat hij of zij groot is. Ja, dat lees je goed: je kan hem namelijk steeds aanpassen naar wens totdat zelfs volwassenen erop kunnen zitten.

De Tripp Trapp werd in 1972 gelanceerd en is inmiddels niet meer weg te denken uit veel huizen. Echt zo’n stoel die van generatie op generatie meegegeven kan worden aangezien ze lekker stevig zijn en met een kind mee groeit. Als basis heb je de stoel met ergonomisch ontwerp waarvan beide plankjes versteld kunnen worden en dit kan je aanvullen met verwisselbare accessoires die aansluiten bij de leeftijd van je kind. Zo is er een newborn set, babyset, kussenset, tuigje en/of tafelblad bij te koop. Nieuw is ook de Storage opbergbak die je aan de achterkant erin klikt. Je ziet hem ook op de foto’s. Heb je slabbetjes, speeltjes voor aan tafel om wat af te leiden en dergelijke altijd bij de hand. Handig!

De Stokke Tripp Trapp stoel is verkrijgbaar in 3 houtsoorten en in totaal in 18 verschillende kleuren vanaf €199,00. De newborn set is verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren voor €99,00. Op de foto’s zie je de stoel in de beukenhout Serene Pink variant en de newborn set in Grey. Neem een kijkje op de website van Stokke voor meer informatie en de verkooppunten.

Stokke Tripp Trapp Serene Pink Stokke Tripp Trapp Serene Pink Stokke Tripp Trapp Serene Pink

De Stokke Tripp Trapp newborn set
Deze set komt kant-en-klaar in een doos en is heel eenvoudig op de stoel vast te klikken. Vervolgens kan hij in een ligstand voor gebruik vanaf de geboorte en in een schuinere stand zodat je kindje goed ondersteunt iets omhoog zit. Je kindje kan er in totdat hij of zij zelf rechtop kan zitten en tot een gewicht van 9 kilo. Door het vijfpunts-veiligheidstuigje met zachte schouderbanden zit je kleintje er zowel veilig als comfortabel in en wordt er een boog bij geleverd waar je een speeltje aan kan hangen. Ook handig: de zachte bekleding is gemakkelijk te verwijderen en in de wasmachine te wassen.

Ik ben heel dankbaar dat we deze stoel een paar weken na de geboorte van Cate van Stokke cadeau kregen om zowel de lancering van deze nieuwe kleur als de geboorte van Cate te vieren :) Zoals je ziet ligt Cate hier heerlijk zichzelf te vermaken in de newborn set waar kindjes al vanaf de geboorte in mogen. Zo leuk dat ze dus ook al echt vanaf die eerste dagen er gezellig aan tafel bij kan ‘zitten’.

Waarom ik zo’n fan van dit merk ben? Om te beginnen vind ik het minimalistische, maar altijd nét even anders dan anders, design gewoonweg heel erg mooi. Het past heel goed bij onze persoonlijke smaak en het interieur. Maar vooral omdat de producten erom bekend staan de interactie tussen ouder en kind al vanaf de geboorte te stimuleren. En dat merk je ook met de newborn set zo goed. Als we aan het eten zijn of als ik even achter de laptop aan tafel zit, hoef ik haar niet in de box te leggen maar kan ze er gewoon gezellig bij zijn. Zo is ze echt al vanaf dag één onderdeel van het gezinsleven ♥

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van VWillemse
  Reply VWillemse 23 mei 2019 at 13:50

  Wat een scheetje om te zien, Cate :)
  Stokke is niet heel goedkoop, maar geen seconde spijt van gehad.
  26 jaar geleden gekocht en daarna 3 kids mee groot gebracht.
  Nu heb je wel mooiere kleur varianten en een new born set was ook wel heeeeeel handig geweest hahaha dat was echt aan lummelen in het begin hoor vroeger

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 mei 2019 at 13:57

   Hoe snel die hele babymarkt veranderd ook he? Zelfs het verschil met ‘slechts’ 5 jaar geleden met Shae is al enorm. Maar superhandig wel, zeker zo’n newborn set :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 23 mei 2019 at 09:14

  Zo mooi en heel handig!
  Ze lijkt sprekend op jou ;-)

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 mei 2019 at 13:11

   Ja, het is wel echt een mini-me he?! <3

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.