Mama & Kind

Baby musthave | BabyBjörn One Air draagzak

12 juni 2019

BabyBjörn One Air draagzak review
Met een kindje met een flinke verborgen reflux is een wandeling maken helaas niet zo vanzelfsprekend. Plat leggen in een wandelwagenbak met een hobbeltje hier en daar kan dan namelijk al snel zorgen voor een vervelende situatie.. Al snel had ik door dat een draagzak hierbij een enorme uitkomst biedt omdat je zo je kindje rechtop houdt. En daarnaast is het gewoonweg heel erg fijn: je kleintje zo lekker dicht tegen je aan ♥ Sinds kort heb ik een nieuwe draagzak en ik ben er helemaal weg van! In dit artikel deel ik mijn ervaring met de BabyBjörn One Air ergonomische draagzak met je. 

‘Lees ook: Baby musthave | Tutti Bambini CoZee co-sleeper.’

BabyBjörn One Air review

De BabyBjörn One Air draagzak
Deze ergonomische draagzak is ontwikkeld in samenwerking met kinderartsen, orthopeden en verloskundigen. Dit vind ik een belangrijk punt, want je wil wel dat je kindje goed ondersteunt wordt en een gezonde houding aanneemt in een draagzak zodat je hem of haar veilig kan vervoeren.

De BabyBjörn One Air kan je al vanaf de geboorte (minimaal 3,5 kilo) gebruiken en heeft hiervoor een ‘insert’ en bandjes zodat ook de allerkleinsten al goed ondersteund gedragen kunnen worden. Hij is te gebruiken tot je kind ongeveer drie jaar (maximaal 15 kilo) is in zowel de houding naar je toe, van je af en als rugdrager. Verder vind ik de volgende punten ook heel erg fijn:

– de draagzak heeft een stevige hoofd- en neksteun voor een goede ondersteuning en ontwikkeling van de wervelkolom en nekspieren van je kleintje
– hij is heel eenvoudig te verstellen en daarna gemakkelijk om te doen; je kindje zit in nog geen minuut goed in de draagzak waardoor je lekker vlot de deur uit kan (of je kindje snel bij je kan pakken om hem of haar te troosten)
– doordat je deze draagzak kan verstellen groeit hij met je kind mee en heeft hij of zij altijd een goede ondersteuning voor zowel de heupjes, wervelkolom en nek
– het gewicht van je kindje wordt goed verdeeld waardoor deze draagzak voor jou als ouder ook prettig draagt zonder te knellen of onprettige druk te veroorzaken. Ook na een lange wandeling heb ik nergens last van
– de Air-variant zoals je op de foto’s ziet is gemaakt van superzachte en luchtige 3D mesh/netstof, waardoor je je kindje ook in de lente en zomer redelijk koel kan dragen.

De BabyBjörn One Air is verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren voor €189,90. Ik heb de kleur Pearly Pink. Lees zeker ook de website van BabyBjörn door voor meer informatie en alle verkooppunten.

BabyBjörn One Air draagzak review

Mijn ervaring
Ook al is het niet de reden waarom je een draagzak uit zou moeten zoeken, maar ik vind de BabyBjörn One Air draagzak er mooi uit zien. En aangezien het oog ook wat wil scoort deze daar zeker punten mee. Eerlijk is eerlijk: in vergelijking met mijn andere draagdoek is dit wel even een iets omvangrijker product. Maar qua gebruiksgemak wint de BabyBjörn het gemakkelijk. Je trekt hem als een trui aan over je hoofd, maakt de tailleband vast met een simpele klik, tilt je kindje erin, met enkele snelle en soepele klikken sluit je de draagzak en je bent klaar. Geen lappen over je schouders te gooien, uit de knoop te houden, over je rug te kruisen en vast te maken en daarna weer even goed te moeten verstellen en is dus lekker snel klaar voor gebruik.

Hoe vaak er wel niet panische momenten waren waarin Cate het vanwege de verborgen reflux niet meer uit hield en echt de troost nodig had. En dan vooral op momenten tijdens bijvoorbeeld de ochtendspits waarbij de oudste ook klaargemaakt moet worden voor school en ik zelf ook nog graag enigszins fatsoenlijk op het schoolplein wilde staan. Wát een uitkomst is een draagzak dan! Cate wordt er bijna direct rustig in en ik heb haar dan fijn dichtbij me zodat ik haar kan sussen en kusjes op haar hoofdje kan geven. Ondertussen heb ik mijn handen vrij om Shae klaar te maken voor school, brood te smeren, zelf te ontbijten en ook nog even een make-upje op te doen. Multitasking for the win!

BabyBjörn One Air draagzak review

Zoals je kan begrijpen ben ik echt heel erg blij met de draagzak want het helpt ons door flink pittige momenten heen te komen. Er zijn dan ook al heel wat uurtjes wandelen, in huis dragen, zelfs computerwerk met slapend meisje in de draagzak en huishoudelijke taakjes doen terwijl ik haar droeg doorgebracht. Maar ook als je kindje geen verborgen reflux heeft kan ik een draagzak aanraden. Je kleintje zo lekker dicht tegen je aan dragen is niet alleen voor jezelf heel fijn, maar ook voor je kindje en draagt zeker bij aan een goede hechting tussen ouder en kind. Elkaars ademhaling zo dichtbij elkaar, elkaars stem en geluidjes goed leren kennen, elkaars warmte voelen.. ♥ Tel daarbij op dat je met een draagzak ook nog eens gemakkelijk wendbaar bent in bijvoorbeeld winkels, je zonder moeite je kleintje overal mee naartoe kan nemen zonder last te hebben van bijvoorbeeld trappen, bospaden en zand op het strand en dan ook nog eens je handen vrij hebt maakt dit wat mij betreft zeker een musthave voor iedere ouder.

–> Heb jij je kleintje(s) gedragen in een draagzak? Of als je in verwachting bent: staat er een draagzak op jouw wishlist?

Liefs,
Desirée

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met BabyBjörn.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Fien
  Reply Fien 29 december 2020 at 20:42

  Was je echt tevreden of enkel omdat babybjorn je sponserde?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 december 2020 at 20:20

   Hi Fien, wij waren echt tevreden over deze draagzak en hebben er ontiegelijk veel kilometers mee gemaakt met onze Cate erin. We hebben hem zelfs een aantal keer uitgeleend vanaf het moment dat Cate liever zelf wilde stappen en telkens enthousiaste reacties terug :) Blijkt maar weer hoe mooi een samenwerking ook echt een oprechte match kan zijn!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 12 juni 2019 at 22:19

  Zo mooi en heel handig.
  Waar had jij die mooie rok geshopt?

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 juni 2019 at 22:52

   Ja, heel handig en ook nog eens zo fijn <3 De rok is van Anna Field en shopte ik bij Zalando!

 • Avatar van Patricia Lubbertje
  Reply Patricia Lubbertje 12 juni 2019 at 08:11

  Een draagzak staat zeker op ons verlanglijstje. Aangezien we een bovenwoning hebben is een kinderwagen niet direct bij de hand, die staat in de schuur. Een draagzak lijkt ons daarom een uitkomst. Bedankt voor het duidelijke review.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 juni 2019 at 10:29

   Ik kan me voorstellen dat in zo’n situatie een draagzak/draagdoek zeker een perfecte uitkomst is. Dankjewel voor je compliment!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.