Beauty

Budget beauty tip | Catrice Generation Plump & Shine lip gloss

13 juni 2019

Catrice Generation Plump & Shine gloss Nude Sapphire review
De matte lippentrend lijkt zijn hoogtepunt gehad te hebben en de lipgloss komt weer helemaal terug. En eerlijk? Ik vind lippen met een glansje er toch net even wat vrouwelijker en verzorgder uit zien. De nieuwe Catrice Generation Plump & Shine lip gloss is een vegan make-upproduct wat voor een paar euro te koop is en een mooi resultaat geeft en ook nog eens je lippen voller laat lijken. En het is ook nog eens bijna een exacte kopie van één van mijn favoriete lipproducten van een duur merk.. Dupe alert! 

‘Lees ook: Mijn dagelijkse make-up.’

Catrice Generation Plump & Shine gloss Nude Sapphire review Catrice Generation Plump & Shine gloss Nude Sapphire review

Catrice Generation Plump & Shine lip gloss

Een lipgloss die zichtbaar vollere lippen, een prachtige kleur, een romige textuur en een hoogglans finish belooft zónder te plakken. Dat klinkt als een ideale lipgloss. Laat ik beginnen met de verpakking. Persoonlijk vind ik de huls heel mooi vormgegeven en het geheel ligt stevig in de hand. De combinatie van een dikke transparante laag om de kleur van de gloss die je zo heel handig kan zien met een zwarte dop en zilveren accenten past gewoonweg goed bij het merk. Je brengt de gloss aan door middel van een sponsapplicator die heel zacht aanvoelt op de lippen en zo vormgegeven is dat je in één keer voldoende product oppakt om beide lippen mee in te kunnen smeren.

In de gloss zit onder andere vitamine E en kokosextract wat zorgt voor een lichte hydratatie. Ondanks dat het een gloss is met een ‘plump’-effect, zit er niks in van bijvoorbeeld menthol of kaneel. Deze gloss geeft dan ook geen tintelend gevoel op de lippen zoals veel plumping lipgloss-soorten wel doen. Het plumping effect in deze gloss komt door de combinatie van de glans en heel subtiele shimmertjes die in deze kleur amper zichtbaar zijn maar wel zorgen voor die lichtweerkaatsing en daarmee optisch de lippen voller laat lijken.

Catrice Generation Plump & Shine gloss Nude Sapphire review

Ik heb deze lipgloss in de kleur Nude Sapphire, die het beste te omschrijven is als een medium nude tint met een koelere ondertoon. Ik vind het echt een perfecte ‘iedere dag kleur’ en stopte hem al snel in mijn handtas om ook onderweg altijd een fijn lipproduct bij me te hebben. Jep, zeker een goede budget beauty tip als je het mij vraagt!

Catrice Generation Plump & Shine gloss Nude Sapphire review

Catrice vs Bobbi Brown
Ja, dat lees je goed. Deze Catrice lipgloss is qua resultaat op de lippen bijna een exacte kopie van één van mijn favoriete lipproducten van de afgelopen maanden, namelijk de Bobbi Brown Crushed Liquid Lip.

Catrice Generation Plump & Shine lip gloss 070 Nude Sapphire, €3,99 voor 4,3ml
Bobbi Brown Crushed Liquid Lip Hippy Shake, €26,50 voor 6ml

Okee, eerlijk is eerlijk: in de Bobbi Brown variant zitten duidelijk meer verzorgende ingrediënten, deze bevat iets meer pigment én blijft langer op je lippen zitten. De pro’s aan de andere kant: die van Catrice geeft net iets meer glans en laat je lippen duidelijk wat voller lijken. De kleur van de Bobbi Brown gloss is net iets koeler. Maak op basis van deze feiten zelf je afweging maar ;)

Leuk trouwens om zo per toeval een ouderwetse dupe te vinden. Ik gebruikte vroeger best regelmatig producten van Catrice en ben door deze lipgloss zeker benieuwd geworden naar meer van het merk in het huidige assortiment. Daar gaan jullie vast meer van meekrijgen!

–> Wat is jouw laatste budgetvriendelijke ontdekking op beautygebied?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 14 juni 2019 at 07:13

  Dit staat jou zo mooi!
  Prachtige en zeer fijn geprijsde dupe van de B.B. lipgloss.
  Ik zal deze goedkope lipgloss zeker kopen om het het zelf te ervaren…..

  Xoxo

 • Avatar van teddy
  Reply teddy 13 juni 2019 at 21:09

  Wat een leuke vondst zeg! Er kunnen echt wel wat pareltjes tussen die budgetmerken zitten!

 • Avatar van Corrie
  Reply Corrie 13 juni 2019 at 18:46

  Ik zal eens bij Kruidvat kijken in het Catrice schap :) Inmiddels ben ik verslaafd aan de ootpotloden van de DM, Trend It Up, heet het huismerk. De oogpotloden zijn ca. 2 euro en net zo goed als de oogpotloden van Chanel a 27 euro. Hetzelfde geldt voor de lippotloden en de wenkbrauw mascara van Alverde.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 juni 2019 at 20:22

   Bedankt voor het delen van je aanraders en tips, ik ga er eens naar kijken!

 • Avatar van Eveline Fleur
  Reply Eveline Fleur 13 juni 2019 at 10:36

  Wauw wat een prachtige lipgloss zeg!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.