Beauty

Kiehl’s Calendula serum infused water cream

29 juni 2019

Kiehl's Calendula serum infused water cream review
De nieuwe Kiehl’s Calendula Serum Infused Water Cream is de combinatie van een lichte crème en een serum dat is geïnspireerd op één van Kiehl’s bestsellers, de Calendula Herbal-Extract Toner. De belofte? Een lichte moisturizer die zorgt voor een boost van hydratatie voor een frisse en stralende huid. Ik vertel je graag wat meer over dit product inclusief review! 

‘Lees ook: Mijn favoriete parfums van dit moment.’

Kiehl's Calendula serum infused water cream review

Kiehl’s Calendula Serum Infused Water Cream

In de warmere seizoenen, zeker met de tropische temperaturen die we de afgelopen periode regelmatig aan hebben getikt, zullen de meeste dagcrèmes al snel te vol zijn. Dit herken je aan een wat verstikkend gevoel op de huid en dat je huid blijft glimmen, waardoor ook je make-up niet meer echt mooi aan te brengen is en kan gaan ‘glijden’. Tijd om over te stappen op een luchtigere textuur en daar is deze crème perfect voor.

De belofte
De belofte van de Kiehl’s Calendula Serum Infused Water Cream is om de huid tot rust te laten komen waardoor deze egaler oogt, een natuurlijke glow krijgt, roodheid, droge lijntjes en een doffe huid vermindert en de huid voorziet van een heerlijke dosis hydratatie.

Kiehl's Calendula serum infused water cream review

Ingrediënten
Aqua/Water, Dimethicone, Glycerin, Propylene Glycol, Propanediol, Panthenol, Dimethicone/ PEG-10/15 Crosspolymer, Bisabolol, Diisopropyl Sebacate, Sodium Chloride, Phenoxyethanol, Polymethylsilsesquioxane, Chlorphenesin, Citrus Limon Peel Oil/Lemon Peel Oil, Sodium Citrate, Calendula Officinalis Flower Extract, Limonene, PEG-10 Dimethicone, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Calendula Officinalis Flower, Citric Acid, Dipropylene Glycol, Geranium Maculatum Oil, Chamomilla Recutita Flower Oil/Matricaria Flower Oil, Citral, Citronellol, Geraniol, Farnesol, Linalool, Tocopherol, Cymbopogon Schoenanthus Oil, Artemisia Absinthium Extract.

In elke pot zitten volgens de website honderden gemicroniseerde Calendula bloemblaadjes. Calendula, ook wel goudsbloem genoemd, heeft een ontsmettende en ontstekingsremmende werking en helpt goed tegen littekentjes, schaafjes en krabjes om de huid sneller te herstellen. Daarnaast wordt het huidherstellend vermogen erdoor ondersteund en helpt het de huid te versterken en te beschermen.

Naast calendula zit er onder andere glycerine, panthenol, kamille olie en vitamine E in om de huid te hydrateren, verzachten, beschermen en te voeden. Wel is het een crème waar meerdere siliconen in verwerkt zitten. Dit heeft als voordeel dat het de huid heerlijk zacht laat aanvoelen en vocht ‘vast’ te laten houden zodat de huid minder snel droog aanvoelt, maar het staat ook bekend als ingrediënt wat bij sommige mensen zorgt voor irritatie zoals bultjes. Gelukkig kan ik er met mijn gevoeligere en drogere huid wel tegen en ervaar ik een bepaalde hoeveelheid juist als voordeel omdat make-up er prettig over aanbrengt.

Kiehl's Calendula serum infused water cream review

Mijn ervaring
Het wordt aangeraden om de Kiehl’s Calendula Serum Infused Water Cream zowel in de ochtend als in de avond op een schone en droge huid aan te brengen. Zelf vind ik het met mijn huidtype meer een product voor overdag, omdat ik ’s avonds wel wat meer voeding in een crème kan gebruiken. Maar voor overdag vind ik het – zeker met echt warm weer – een heerlijke crème. De gelcrème trekt snel in, de geur is heerlijk fris, hydrateert als een malle zónder dat rijke/volle gevoel, geeft een mooie glow, werkt prettig in combinatie met mijn zonnecrème én make-up pakt er ook nog eens goed over. Nog een fijne bijkomstigheid: mijn huid reageert best snel op bepaalde ingrediënten, warmte, kruidig voedsel en dergelijke met roodheid, maar sinds ik deze crème gebruik lijkt deze roodheid echt een stukje minder aanwezig te zijn. Fijn!

Prijs & Verkrijgbaarheid
De Kiehl’s Calendula Serum Infused Water Cream is verkrijgbaar vanaf 28ml/€33,00. De producten van Kiehl’s zijn in de winkels en verkooppunten in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam te koop en online bij onder andere De Bijenkorf, Parfumerie Douglas en de officiële Nederlandse Kiehl’s webwinkel. Tip: op de website van Kiehl’s loopt tot en met 30 juni 2019 een actie waarbij je 20% korting op alles krijgt :)

–> Gebruik jij producten van Kiehl’s? Spreekt deze nieuwe crème jou aan?

Liefs,
Desirée

* Af en toe maak ik gebruik van affiliate danwel gesponsorde links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk van mijn passie mijn werk te kunnen maken en de website draaiende te kunnen houden. Dankjewel!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Linda Smeets
  Reply Linda Smeets 17 oktober 2020 at 10:22

  Van deze creme krijg ik een branderig gevoel in mijn gezicht .niet fijn bah

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 1 juli 2019 at 23:01

  Zo mooi.
  Ik ken dit merk niet…..

  Xoxo

 • Avatar van VWillemse
  Reply VWillemse 29 juni 2019 at 10:53

  Wat een fijn merk Khiels.
  Deze SIWcream lijkt mj wel fijn om eens te proberen.
  Hoewel ik zelf vrij snel reageer op siliconen (ligt aan welke en de hoeveelheid) wil ik toch eens gaan kijken.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.