Beauty

Korean Beauty | Klairs gentle black deep cleansing oil & supple preparation facial toner

8 juni 2019

Klairs skincare review
Klairs
is een cruelty-free huidverzorgingsmerk uit Korea en is vooral onder mensen met een gevoelige huid zeer geliefd. Ze gebruiken namelijk geen ingrediënten als kleurstoffen, uitdrogende alcoholen, parabenen en synthetische geurstoffen. Ik maakte onlangs kennis met dit merk en deel mijn bevindingen over de Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil & Klairs Supple Preparation Facial Toner graag met je in deze review. 

‘Lees ook: Zo krijg je het mooiste resultaat met een zelfbruiner.’

Klairs skincare review

Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil 150ml, €23,95
Jep, weer een oliereiniger. Ik ben er dol op en vind het een uitdaging om op zoek te gaan naar heel fijne varianten om te delen met jullie. En deze van Klairs is zeker een aanrader! Er zit onder andere kokosextract, jojoba olie, soja olie, sesamzaadolie, zwarte bes olie, vitamine E, shea boter en cranberry olie in.

De geur van deze olie is heel zacht en licht kruidig, ik vind het persoonlijk een heel rustgevende geur. Perfect om mijn verzorgingsroutine mee te beginnen. De hygiënische en handige pompflacon zorgt ervoor dat je de olie goed kan doseren. En aangezien dit misschien wel één van de dunste oliereinigers is die ik ken, is dat heel erg fijn. Je hebt ongeveer twee pompjes nodig voor je gezicht en hals en masseert dit zachtjes met je vingertoppen in over je droge huid, óver make-up heen. Je zal merken dat make-up en vuil ‘oplost’ en daarna heel eenvoudig door middel van afspoelen met lauwwarm water of met hulp van een washandje van je gezicht te vegen is. Geen geboen en geen trekkerige huid maar een lekker fris, schoon en zacht gezicht. Ook al wordt er voor je oogmake-up een specifieke oogmake-upremover aangeraden, ik heb dit product natuurlijk ook op mijn oogleden gebruikt. Good to know: mascara, eyeliner en oogschaduw wordt er zonder problemen mee verwijdert en ik krijg er geen geïrriteerde ogen van.

Klairs Supple Preparation Facial Toner 180ml, €22,95
Een toner zoals deze is een product dat (laatste) restjes make-up en vuil van je huid verwijdert, je huid voorziet van hydratatie en voeding en voorbereidt op een serum, booster en/of crème die je erna gebruikt. Je kan het echt als een tussenstap zien tussen de reiniging en verzorging in, als extra layer waar je huid heel blij van zal worden.

De geur van deze toner is zacht en ik herken er rustgevende lavendel in. Qua ingrediënten zit het vol met bestanddelen waar mijn huid heel blij van wordt; kokosextract, hyaluronzuur, centella extract, zoethoutextract, vitamine E, panthenol, arginine, aloë vera, aminozuren, vitamine C en verschillende planten-oliën. De textuur is het beste te omschrijven als een waterige gel en voelt lekker fris aan op de huid.

Je kan deze toner als een lotion gebruiken door deze op een watje aan te brengen en over je huid heen te halen, of je gebruikt hem meer als een essence door een paar druppels over je vingertoppen te verdelen en zachtjes in de huid te ‘drukken’. Voor welke manier je ook kiest, je zal merken dat je huid het opslurpt als een malle en er heerlijk zacht van wordt en gehydrateerd aanvoelt. Nog een groot voordeel: door dit extra hydratatielaagje merk ik dat ik minder van mijn serum, booster en/of crème nodig heb én dat deze beter opgenomen worden door de huid. Zeker voor droge huidjes dus zeker een aanrader om die extra stap toe te voegen in je routine :)

Klairs skincare review

De producten van Klairs zijn verkrijgbaar via de Nederlandse webwinkel Dot Dot Skin. Elisa Lee, bekend van Instagramaccount Sokobeauty, is een groot liefhebber van Koreaanse beautyproducten. Met de webwinkel heeft ze een plek gecreëerd waar al haar favoriete merken en producten nu ook eenvoudig in Nederland te koop zijn. Denk hierbij aan merken als Klairs, A. By Bom, Neogen, Purito, Heimish en Jumiso.

Ik ben steeds meer fan aan het worden van Aziatische beautyproducten vanwege hun werking, ingrediënten en technologieën in de producten die nét even wat verder ontwikkeld lijken te zijn. Mooi ook hoe een Aziatische skincare routine met gemak uit 10 producten kan bestaan en echt een heel ritueel is in de ochtend en avond. Ik snap het wel! Niet alleen merk ik duidelijk een verbetering in mijn huid als ik ook echt goed de tijd neem voor mijn huidverzorging, ook is het heerlijk om er de dag mee af te sluiten en op te starten. Even een klein verwenmomentje voor mij(n huid) ♥

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.