Beauty Carrière & Geld

Girlboss interview met Astrid van ME&MATS

10 juni 2019

ME&MATS interview Astrid van der Hoeven
Ruim een derde van alle ondernemers in Nederland is vrouw en er zijn heel veel vrouwen die eraan denken om een eigen bedrijf te gaan starten. Wellicht heb jij hier ook al eens over nagedacht? Of ben je al onderweg maar heb je nog net dat duwtje in de goede richting nodig om er helemaal voor te kunnen/durven gaan? Deze inspirerende vrouwelijke ondernemers gingen je voor! Vandaag in de Girlboss Interview serie: Astrid van der Hoeven van ME&MATS

GIRLBOSS

“A woman in control, taking charge of her own circumstances in work & life. Someone who knowns her worth and won’t accept anything less. She is empowering and inspiring to those around her & kicks ass!” – Urban Dictionary

‘Lees ook: Interview met Linda Bot van cosmeticamerk Loveli.’

ME&MATS interview Astrid van der Hoeven

Interview met Astrid van der Hoeven van ME&MATS

1. Omschrijf je bedrijf, hoe lang het bestaat en wat je doet.
Bij ME&MATS zijn we een sucker for smiles :-) Groot, klein het maakt ons niet uit dus vandaar maken wij fijne feel-good gifts! Ik ben in 2014 met ME&MATS begonnen vanuit een klein kantoor in Amsterdam met 7 kaarsen. Inmiddels hebben we ook chocolade, thee, kleine kaarsen, diffusers en handzeep toegevoegd.

2. Waar komt jouw ondernemersdrang vandaan en wat gaf de doorslag je eigen productlijn te ontwikkelen en te lanceren?
Het was aanvankelijk helemaal niet het idee om van ME&MATS een bedrijf te maken. Mijn zoon Mats overleed na een half uur en ik vond het achteraf gek dat we juist niet veel vaker zeggen dat we trots zijn, blij zijn tegen degene die er nog wel zijn. Het leek mij heel fijn om iets samen met Mats te doen waar we samen wel konden groeien en enkel op een hele positieve manier. Wat nu mooier, fijner, leuker dan met een kaars. Dus zodoende… Ik ben met 7 kaarsen in mijn eentje begonnen en nu zitten we met meer dan 8 man hier in Amsterdam en leveren we aan meer dan 25 landen.

3. Op welk punt besloot jij om er helemaal voor te gaan en begon je fulltime te ondernemen?
Toen ik had besloten er voor te gaan ben ik direct fulltime gaan ondernemen. Na een jaar was er ineens tractie ,vooral internationaal, dus ik was heel blij dat ik was voorbereid was.
Na twee jaar groeiden we zo hard en kwam ik Helene tegen en zijn we samen verder het avontuur zijn aangegaan.

4. Wat is volgens jou de sleutel van jouw succes?
In alle eerlijkheid is het niet alleen mijn sleutel tot succes maar ik deel die erg met mijn partner Helene en ons team. Maar als ik ze op moet sommen; durven dromen, veel enthousiasme, groot doorzettingsvermogen en een top team die samen met ons willen blijven leren en uiteraard waar mee gelachen kan worden.

5. Waar zie jij jezelf en je bedrijf over vijf jaar?
Groots en meeslepend hahaha. Ik vind het een voorrecht om zo met Mats te groeien en ga dan ook voor world domination :-) Wat nu gaver als we vaker het momenten nemen en voelen om elkaar even te complimenteren of te zeggen dat je gewoon iemand heel Magique vindt.

ME&MATS interview Astrid van der Hoeven

6. Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?
Het is een cliché maar geen dag is hetzelfde bij ME&MATS. Ik begin elke dag met mijn doelen neer te zetten zodat ik een fijn houvast heb en zeker weet dat de dingen gedaan worden die echt belangrijk zijn. Momenteel zijn we druk met de nieuwe collectie en alle productie voor de aankomende winter periode.

7. Wat is het grootste leerpunt uit jouw carrière?
Kill your darlings. Zaken die makkelijk leken bleken moeilijk en vice versa. Het vraagt flexibiliteit en geloof blijven houden. Daarnaast heb ik heb het moeilijk gehad om Mats en ME&MATS los van elkaar te zien. ME&MATS was aanvankelijke niet bedoeld als een bedrijf, ik ben er in gerold en het was voor mij de manier om invulling te geven aan mijn verlangen. In het begin mocht het van mij alleen maar leuk zijn en er vooral niets mis gaan. Maar zoals bij elk bedrijf zijn er uitdagingen, gaan er zaken mis en moet je keuzes maken (makkelijke en moeilijke). Inmiddels heb ik geleerd dat deze twee dingen heel goed naast elkaar kunnen staan maar vond dat wel heel moeilijk.

8. Waar kan jij als ondernemer echt niet zonder?
Mijn laptop en ‘evernote’ mijn digitale notebook! Wat zou ik zonder moeten :-)

9. Wat is het beste advies wat je aan andere (vrouwelijke) ondernemers kan geven?
Vaar op je intuïtie en stoot zo snel mogelijk activiteiten af waar je niet zo goed in bent. Dus focus focus focus op de zaken waar je in kunt excelleren :-)

–> Neem zeker een kijkje op de website van ME&MATS om het assortiment te bekijken. Maar pas op: je zal er vast heel hebberig van worden..

Reacties op dit artikel

    Antwoorden

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.