Persoonlijk

Photo-a-Day | Vaderdag, bewust offline zijn & gebroken nachten

19 juni 2019

photo a day juni 2019
Whoops! Zo schoten de persoonlijke updates er even bij in, maar vandaag is het tijd om je lekker bij te kletsen. Het waren zowel privé als zakelijk behoorlijk drukke weken en ik merkte dat ik mijzelf voorbij begon te lopen dus werd er even bewust offline tijd ingepland. Zeker met de gebroken nachten van de afgelopen tijd erbij was dat hard nodig.. 

‘Lees ook: Tips voor een positieve mindset.’

photo a day juni 2019

Ohhh, wat waren we verwend met het lekkere doorslapen wat Cate ineens deed. Want sinds een aantal weken komt ze ineens én in de laten avond én halverwege de nacht weer een keertje. Haar ritme was dan ook even ver te zoeken en het werd een rommeltje met de flessen en hoeveel we konden geven om niet aan de max te komen maar haar toch een verzadigd gevoel te kunnen geven. Terug naar 150ml flesjes dus zodat ze er meer mocht hebben. Het blijft soms echt even zoeken naar wat te doen, zeker als ze zo rommelt met haar slaapritme.

Ook hadden we er stille hoop op dat we konden afbouwen met haar medicijnen tegen de verborgen reflux, maar helaas. Na een aantal dagen begon ze weer te piepen met ademhalen, kreeg ze een raspje in haar keel en kwam er weer onrust in haar lijfje vanwege de zurigheid van de voeding die heen en weer blijft gaan in haar slokdarm. Terug op de medicijnen dus en gelukkig ging het na een aantal dagen weer stukken beter! We wachten het maar af tot wanneer ze er overheen groeit.

Gelukkig doet ze het verder wel heel erg goed! We hadden weer een bezoekje aan het consultatiebureau waarbij ze twee prikjes met trillip, traanogen en een diepe frons naar de arts in ontvangst nam en ze ontwikkelt zich goed. Qua lengte en gewicht zit ze met haar 4 maanden op de gemiddeldes van een baby van 6/7 maanden en dat merken we: ze past namelijk niet echt meer in de wandelwagenbak. Ze kan nog niet goed genoeg zitten om al echt over te gaan op het buggydeel van de wandelwagen. Maar.. deze kan gelukkig wel zo goed als plat, dus ik denk dat we er niet onderuit komen? En dan vind ik de hele babyperiode met Cate al zo hard gaan. Slik.

Ons dametje is inmiddels ruim vier maanden en we hebben het eerste hapje ook al geprobeerd. Een beetje groente, een beetje fruit en we hebben ook informatie vanuit het consultatiebureau gekregen om met ei en pindakaas te gaan beginnen om juist eventuele allergieën voor te kunnen zijn. Iemand hier ervaring mee bij zo’n kleintje?..

photo a day juni 2019

Lieve grote zus Shae doet het verder echt heel erg goed. Ondanks dat ze duidelijk in een fase zit waarin ze ons als ouders aan het testen is en haar grenzen probeert te verleggen, ontwikkelt ze zich tot een zorgzame, behulpzame en vrolijke meid. Ze maakt graag grapjes, we kunnen heerlijke gesprekken hebben onderling, begint echt een eigen smaak te ontwikkelen, we kunnen urenlang bordspelletjes spelen en samen de keuken induiken om wat lekkers te bakken. Nog even en dan begint de zomervakantie alweer!

Het was de afgelopen maanden best even pittig om in een nieuw ritme te komen zo met een baby erbij, maar het soms een stapje terug doen, de telefoon er weinig bij pakken en echt van ‘het moment’ genieten (waardoor wel minder foto’s gemaakt, maar ach: de herinneringen zijn er!), Cate sinds kort twee dagen in de week naar de opvang zodat ik minder avonden hoef te werken, bewust één-op-één tijd met Shae en veel ons eigen gevoel volgen in de opvoeding doet ons duidelijk goed. We raken inmiddels fijn op elkaar ingespeeld in deze nieuwe formatie als gezin van vier en de rust begint weer terug te keren ♥

Ik krijg via social media regelmatig de vraag hoe onze dagindeling nu is met z’n viertjes en hoe ik de dagen als zelfstandig ondernemer inplan met zo’n kleintje. Zal ik anders eens een dagje van ‘s ochtends tot ’s avonds bijhouden met foto’s erbij?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Judith
  Reply Judith 19 juni 2019 at 12:49

  Jaa wat wordt ze snel groot. Leuk om zo’n trotse zus te zien. Wij gaven soms een puntje pindakaas op een lepeltje. Lekker sabbelen. Ze vond het heerlijk. Ei is ze niet zo gek op. Klein stukje eiwit in de mond doen. Maar ze reageerde er goed op.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 19 juni 2019 at 07:28

  Prachtige foto’s.
  Leuk artikel om aan je volgers en lezers van je blog te vertellen hoe het gaat met het gezinsleven naast je werk…..
  Sommigen snappen dit niet of doen alsof ze het niet weten dat als ouders gebroken nachten heeft waar het vandaan komt.

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 juni 2019 at 09:48

   Ja, die gebroken nachten hakken er flink in zullen we maar zeggen. Maar goed: ze zal vanzelf wel door gaan slapen en voor nu is het niet anders, dus maak er maar het beste van :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.