Eten & drinken

Polenta frietjes met knoflook

7 juni 2019

polenta frietjes met knoflook recept
Dit keer eens even wat anders dan anders, namelijk een bijgerecht. Maar dan wel eentje om je vingers bij af te likken en die je ook koud als snack heerlijk op kan peuzelen. Het lijkt een boel werk, maar uiteindelijk hoef je er maar zo’n 20 minuutjes voor in de keuken te staan en kan je de batch ook groter maken zodat je ze de volgende keer enkel uit de vriezer in de oven hoeft te stoppen. Hierbij mijn recept van heerlijke polenta frietjes met knoflook. 

‘Lees ook: Recept voor een geweldig lekker noten- en vruchtenbrood.’

polenta frietjes met knoflook recept

Polenta frietjes met knoflook

Ingrediënten
– 500ml kippenbouillon
– 125 gram polenta
– 100ml halfvolle melk
– 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
– 3 tenen knoflook
– peper en zout naar smaak
– olijfolie

Bereidingswijze
– Breng de bouillon samen met de melk aan de kook in een pannetje en pers de teentjes knoflook fijn tot een moesje
– zet het vuur lager, voeg de polenta, knoflookpasta en peper en zout naar smaak toe en laat het in 10 minuutjes gaar koken
– zet het vuur uit en roer de Parmezaanse kaas door de polenta
– bekleed een ovenschaal of bakblik met wat folie, giet hier de polenta in en strijk dit plat tot een dikte van ongeveer een centimeter
– zet dit voor een aantal uurtjes opzij totdat het volledig opgestijfd en afgekoeld is
– verwarm de oven voor op 210C
– snijd de polenta in reepjes en maak er ‘frietjes’ van
– besmeer een vel bakpapier met wat olijfolie, leg er de polenta frietjes bovenop en bestrijk ook deze met wat olijfolie
– strooi een beetje peper en zout naar smaak over de frietjes en bak ze in zo’n 20-25 minuten tot ze goudbruin van kleur zijn.

polenta frietjes met knoflook recept polenta frietjes met knoflook recept

Tips
1. Maak de polentafrietjes in een grotere batch waarvan je een deel in de vriezer stopt. Deze hoef je de volgende keer enkel nog op een bakblik met olijfolie, peper en zout in de oven te stoppen.
2. De polenta frietjes zijn warm heerlijk als bijgerecht of als snack, maar zijn zelfs koud heel erg lekker.
3. Mijn favoriete dipjes voor deze frietjes zijn truffelmayonaise (maar echt, zooooo lekker hierbij!), mediterraanse salsadip of een goede pesto.

Ik weet zeker dat je deze polenta frietjes heerlijk zal vinden, en de rest van je huishouden ook. Enjoy!

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 7 juni 2019 at 10:17

    Dit ziet er zo heerlijk uit ;-)

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.