Lifestyle

Met deze tips kan je snel je weerstand verhogen

15 juni 2019

weerstand verhogen tips
Het kwakkelende weer van de laatste tijd is niet echt bevorderlijk voor je weerstand. En dat merk je goed, want er zijn weer flink wat mensen aan het hoesten en niezen. Tijd om die weerstand wat omhoog te krikken! Gelukkig zijn er een aantal dingen die je heel goed zelf kan doen én tot je kan nemen om de weerstand te verhogen. Hierbij een aantal tips! 

De kracht van matcha
Tot een aantal jaar geleden was matcha nog amper verkrijgbaar in Nederland en hoorden we niet veel van deze ‘superthee’. Maar tegenwoordig is het in bijna iedere goede supermarkt of reformwinkel te koop. Matcha bevat zo’n 15 keer meer voedingsstoffen dan normale groene thee en zit bomvol antioxidanten en aminozuren. Het is onder andere goed voor je stofwisseling, vermindert tekenen van veroudering en ondersteunt het immuunsysteem. Oh, en het geeft ook nog eens een heerlijke boost aan je energielevel. Maak bijvoorbeeld eens je eigen matcha latte. Mijn favoriete drankje als ik merk dat ik wel wat extra ondersteuning en energie kan gebruiken!

Vitamine C
Vitamine C staat erom bekend om je weerstand een boost te geven en zorgt voor gezonde botten en bloedvaten, bevordert een goede energievoorziening, helpt om ijzer uit je voeding beter te laten opnemen en ondersteunt je weerstand en zelfs de hersenfunctie. (*bron) Vitamine C zit in veel soorten fruit en groente, maar je kan ook een supplement slikken om op een gemakkelijke manier een extra dosis binnen te krijgen. Er zijn veel multivitamine-tabletten waarin vitamine C verwerkt zit, of denk bijvoorbeeld aan een pure vorm ervan zoals de vitamine C van Flinndal. Snel teveel tot je nemen doe je hiermee niet: vitamine C is wateroplosbaar waardoor een eventueel overschot je lichaam verlaat via je urine.

Denk aan je hygiëne
Het klinkt heel logisch, maar wanneer veel mensen om je heen aan het snotteren, niezen en hoesten zijn denk dan aan wat extra hygiëne. Was je handen regelmatig, of gebruik een desinfecterende handgel en nies zelf in je elleboog of in een zakdoek in plaats van in je hand. Maar, lekker tegenstrijdig, sla hier niet teveel in door. Want je lichaam bouwt juist ook resistentie op als je in aanraking komt met bacillen, ziektekiemen virussen en bacteriën.

Zorg goed voor jezelf
Het mag logisch zijn dat het echt niet alleen aankomt op je voeding en een goede hygiëne, maar dat goed voor jezelf zorgen ook een boel doet voor je weerstand. Zorg dat je voldoende slaap krijgt, probeer zoveel mogelijk regelmaat in je dagen en nachten in te bouwen, laat sigaretten en alcohol links liggen, zorg voor voldoende lichaamsbeweging en laat de ongezonde en vette hap achterwege maar kies liever voor voeding met voldoende vitamines, mineralen, eiwitten en vezels. En heel belangrijk: plan meer bewuste momenten van ontspanning in om je stressniveau te verlagen. Stress heeft namelijk een enorme aanslag op je immuunsysteem.

Ik hoop dat je je met bovenstaande tips snel weer de oude voelt! Mocht je zelf nog een huis-tuin-en-keuken-middeltje willen delen wat bij jou goed helpt bij je weerstand verhogen, laat deze dan gerust achter via de reacties onder dit artikel :)

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 16 juni 2019 at 09:21

    Ik gebruik een aantal van deze tips.
    Ook gebruik ikxversgesneden gember en citroen in mijn thee…..

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.