Eten & drinken

Limburgs Zoervleisch met kip

24 juni 2019

zoervleisch met kip recept
Met twee Limburgse ouders is friet met zoervleisch er nog net niet met de paplepel ingeschept ;) Het zal me dan ook vast niet helemaal in dank worden afgenomen dat ik besloot om een eigen draai aan mijn moeders’ recept te geven. Ik wilde namelijk wél die lekkere intense en specifieke smaak, maar dan in een wat lichtere en meer zomerse variant. Zie hier mijn recept voor Limburgs Zoervleisch met kip uit de slowcooker! 

‘Lees ook: Homemade polenta frietjes.’

zoervleisch met kip recept

Limburgs Zoervleisch met kip

Ingrediënten
– 1 kilo kip
– ongeveer 400 gram uien in halve ringen
– een flesje wit bier
– een flinke scheut azijn
– 3 plakken ontbijtkoek
– 2 eetlepels appelstroop
– 6 kruidnagels
– 3 laurierblaadjes
– peper en zout naar smaak

Ik gebruikte als biertje een Chouffe Soleil. Dit is een Belgisch wat zoeter witbier met een zomerse touch van sinaasappelschil erin verwerkt. Dit combineert heerlijk met zowel kruidnagel als kip!

Bereidingswijze
1. Snijd de kip in stukken van ongeveer 3 tot 5 centimeter en snijd de uien in halve ringen
2. Meng de kip en de uien samen met een scheut azijn, kruidnagels, de appelstroop, ontbijtkoet in stukken, peper en zout in de slowcooker
3. Stop de 3 laurierblaadjes ergens tussen de kip
4. Schenk het flesje bier eroverheen
5. Laat het geheel op de lage stand voor zo’n 6 uurtjes stoven in de slowcooker
6. Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels en je bent klaar! De kip is nu supermals en heeft alle smaakjes in zich opgenomen. Je kan dit zo in stukjes laten met een wat meer transparante saus of..
7. Schep alle kip uit de slowcooker, trek deze met behulp van twee vorken los, bindt de saus in de slowcooker met een maïzenapapje, voeg de kip weer toe en laat nog een uurtje staan tot het een meer gebonden variant wordt met de textuur van pulled chicken. Zoals je ook op de foto’s in dit artikel ziet.

zoervleisch met kip recept

Heerlijk om te serveren over frietjes met een frisse komkommersalade en grove appelcompote ernaast. En echt perfect met dit warme weer omdat je er in de koele ochtend alle voorbereidingen voor treft, je ’s avonds enkel frietjes hoeft te halen/bakken en een snelle komkommersalade voor erbij kan maken om erbij te serveren.

Good to know: de hoeveelheid van dit recept maakt voor zeker twee keer voor een gezin een royale portie voor over de frietjes heen.

Enjoy!

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.