Huis & interieur

Woonkamer make-over met Flexa Creations

24 juli 2019

flexa denim drift
Sinds een tijdje begon het bij ons te kriebelen om ‘iets’ anders te willen in de woonkamer, maar we konden er niet echt onze vinger op leggen. De afgelopen maanden hebben we al een nieuwe bank, de prachtige Zuiver fauteuil en een ander vloerkleed aan het interieur toegevoegd maar toch klopte het op de één of andere manier nog niet. Voor wat inspiratie struinden we verschillende winkels af en ineens wisten we het: tijd voor een andere kleur op de muur! Ik laat je graag het resultaat zien van deze make-over, want wat zíjn we er blij mee ♥ 

‘Lees ook: Interieur | Een kijkje in de babykamer van Cate.’

flexa denim drift flexa denim drift flexa denim drift flexa denim drift

Tijd voor wat anders
We kwamen op het idee voor een andere kleur op de wand door de Flexa Creations inspiratiebrochure die we zagen liggen. En als we eenmaal iets in ons hoofd hebben willen we er ook gelijk voor gaan, dus tijd om een kleur uit te zoeken! We hadden al wel een richting die we op wilden maar toch is het best lastig in te schatten hoe een kleur echt zal gaan staan in je huis.

Samen met de handige Visualizer App waarmee je letterlijk kan zien hoe een specifieke kleur op de muur in je huis zal staan kwamen we uit op nog drie kleuren. Met de Kleurtesters verfden we 3 vellen papier, hingen ze op de muur en bekeken door de dag heen met de verschillende lichtinvallen om de uiteindelijke kleur te gaan bepalen. We twijfelden tussen Urban Taupe, Celadon Mint en Denim Drift. Drie heel verschillende kleuren, maar allemaal passend bij het idee wat we in gedachten hadden. Al snel waren we eruit: Denim Drift ging het worden!

Good to know: Flexa Creations verf heeft niet alleen mooie intense kleuren en een hoge dekkracht, maar is ook stoot- en krasvast én reinigbaar. En dat is dan weer héél erg fijn met huisdieren en kinderen in huis :)

flexa denim drift flexa denim drift

Weg met het wit en lichtroze
Hoe we uiteindelijk op de kleur Denim Drift uitkwamen? We wilden heel erg graag een stoerder gevoel, een ‘mannelijke touch’ als tegenhanger tegenover de roze en lichte tinten in huis én een kleur waarbij natuurlijke elementen/accessoires meer tot hun recht zouden komen. Daarnaast wilden we op de specifieke wand achter de televisie een rustiger geheel krijgen, maar dan wel zonder dat het kil en kaal zou gaan worden. Een wat meer intense kleur zou dus zeker mogen. Het stoere Denim Drift, een mooie diepe vergrijsde blauwtint, past hier perfect bij!

Tijd om alle meubels aan de kant te zetten, de muren leeg te halen, stofvrij te maken en af te gaan plakken. We wilden het gevoel van een lambrisering behouden omdat dit het grote vlak mooi ‘breekt’ en de ruimte wat lengte meegeeft. Dit samen met de keuze om bij het bovenste deel net niet tot in de hoeken door te verven en bovenaan ook een rand over te houden geeft een heel strak maar tegelijkertijd speels effect. Het was best even spannend toen het tijd was om alle schilderstape te verwijderen (tip: doe dit als de verf nog nat is voor het mooiste resultaat!), maar het is heel mooi geworden en precies zoals we in gedachten hadden.

flexa denim drift flexa denim drift

Het eindresultaat
En dan het resultaat van slechts een paar uurtjes werk. Bizar om te zien wat kleur kan doen met je interieur, toch?! Natuurlijk was het wel even wennen zo’n donkerdere wand in een intensere kleur, maar we zijn echt heel erg blij met het resultaat. De kleur is duidelijker stoerder, combineert heel erg mooi met de meubels en accessoires die we hebben en het oogt ook allemaal duidelijk een stukje rustiger. En vooral meer als één geheel. Samen met wat dingen uit het zicht halen, het afstylen van de woonkamer en alles in bepaalde ‘lijnen’ zetten (ja, daar wordt de ocd-er in mij heel blij van) geeft het een heel fijn totaalplaatje.

Het is grappig hoe we ondanks een aantal nieuwe meubels en accessoires er eerder telkens net niet de vinger op konden leggen wat er nog miste. Maar nu we deze wand een andere kleur hebben gegeven komt alles helemaal samen. Love it!

flexa denim drift

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met Flexa.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 25 juli 2019 at 21:19

  Ja dat is wel een hele mooie kleur die blauwe! Heb nog getwijfeld om die ook te kopen voor de woonkamer.

 • Avatar van Corrie
  Reply Corrie 24 juli 2019 at 11:04

  Mooi! Inderdaad een stuk rustiger en meer een Bols statement, maar toch veel rustiger. Is Paul vast ook blij mee 😀

 • Avatar van Brenda
  Reply Brenda 24 juli 2019 at 09:57

  Grappig, wij hebben die kleur ook al een tijdje op onze muur, gave kleur is het!

 • Avatar van Romy
  Reply Romy 24 juli 2019 at 08:05

  Wat een mooie kleur! Jullie interieur krijgt er inderdaad meteen een heel andere uitstraling door, maar het staat prachtig. Sowieso is het echt een mooie woonkamer :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.