Beauty

Beauty | Haartips voor de zomer

31 juli 2019

haartips voor de zomer
De zomer is volop in gang en het is genieten geblazen! Maar al dat zonlicht, de zilte zeelucht en uitdrogend chloorwater is nou niet bepaald heel erg fijn voor onze haren. En dat merk je doordat de kleur vergaagt, het haar ineens droger aanvoelt, sneller vettig wordt en opkrult waar je het vooral niét wil. Tijd voor een paar handige haartips voor de zomer! Of als je, zoals ik, een tijdje extra lief voor je haar en hoofdhuid wil zijn. Ik probeer namelijk mijn haren te laten groeien. Alweer.. 

‘Lees ook: Mijn top 5 make-up palettes & wishlist.’

haartips voor de zomer

Mijn haren laten groeien..
Ik heb er in het verleden ook al meerdere keren over geschreven en nu ga ik het weer eens proberen: mijn haar laten groeien. Als jij ook langere tijd kort haar hebt gehad dan herken je het vast wel dat je regelmatig door fases heen gaat dat je het toch wil laten groeien. Ook ik ga er meerdere keren per jaar doorheen, kom dan telkens best een eindje op weg en zet er – door al die lelijke en irritante tussenlengtes – dan toch weer de schaar in. Om vervolgens weer blij te zijn met m’n korte koppie en een tijdje daarna tóch weer de kriebels en wens naar lang(er) haar te krijgen.

De voordelen van kort haar zijn voor mij dat het me 1. best goed staat (al zeg ik het zelf) en 2. dat het qua verzorging toch echt wel een stukje gemakkelijker is omdat het gewoonweg sneller gewassen en sneller droog is. Maar er zijn ook zeker nadelen! Zo groeit mijn haar best wel snel waardoor ik eigenlijk elke 3 weken wel bij de kapper moet zitten om het echt mooi in model te hebben, de doorkomende grijze haren rondom de oren zijn heel opvallend te zien waardoor ik vaker mijn haar moet verven en je moet er eigenlijk altijd wel iets van een stylingproduct in doen wil het echt leuk zitten. En zoals je wellicht weet heb ik een redelijk gevoelige hoofdhuid en dat gaat nou eenmaal niet goed samen met haren verven en stylingproducten. Ik ga het daarom deze keer écht vol proberen te houden om mijn haren te laten groeien en hierboven zie je het kapsel waar ik naartoe wil. Een langere bob, tot net op/onder de schouderlijn zodat ik het nog net in een staartje kan doen met bijvoorbeeld sporten of wanneer ik een dagje wassen wil skippen maar het ook lekker vlot en fris staat als ik het los wil dragen. Nou, wish me luck. En vooral veel geduld ;)

Omdat ik niet simpelweg lang(er) haar wil hebben, maar ook echt wel zo gezond mogelijk haar heb ik het internet af zitten pluizen naar zachte producten voor zowel mijn hoofdhuid en haar. Daarnaast kwamen er – alsof mijn gedachtes werden gelezen – ook een aantal producten binnen om uit te mogen proberen die hier heel erg goed bij aansluiten.

Deze producten en de bijbehorende tips zijn dus zeker aanraders als het gaat om wat liefde voor je haar en dat kunnen ze zo in de zomer ook wel goed gebruiken. Win-win!

haartips voor de zomer

Haartips voor de zomer

Shampoo en conditioner
Probeer een zo mild mogelijke shampoo en conditioner te vinden. Niet alleen wordt daar je haar maar ook je hoofdhuid een heel stuk blijer van! Na lang rondsnuffelen besloot ik de producten van Naïf eens te gaan proberen en met een mooie actie bij Holland & Barrett schafte ik ze aan. De shampoo bevat geen parabenen, geen SLS/SLES (‘harde’ reinigers) en is siliconenvrij. Wat er wel in zit? Onder andere vetzuren uit kokosolie, lijnzaadextract, panthenol, glycerine en vitamine E. De shampoo schuimt alsnog wel prettig, heeft een milde geur en je merkt met het uitspoelen direct dat het je haar niet stug maakt en toch lekker schoon aanvoelt. De conditioner is ook siliconenvrij en er zit onder andere glycerine, lijnzaadextract, panthenol, zonnebloemolie en vitamine E in. Een klein beetje is meer dan genoeg, het verdeelt prettig en heeft geen lange inwerktijd nodig om zijn werk te doen.

haartips voor de zomer

Iets extra’s voor hoofdhuid en haar
Jaren geleden gebruikte ik in tijden van stress een haar/hoofdhuid olie van Kiehl’s en ik vroeg me af of deze nog zou bestaan. Tijdens een shoppingdagje in Amsterdam liep ik de winkel in, zag hem staan en nam hem direct weer mee. Na slechts enkele keren gebruik merkte ik alweer duidelijk verschil. Er zit een mix in van verschillende oliën die je hoofdhuid beschermen en verzachten zónder deze extra snel vettig te laten worden en het helpt de haren te versterken.

De Olaplex No.3 Hair Perfector kreeg ik toegestuurd om uit te proberen en mijn haar lijkt hier ook heel goed op te reageren. Het is geen conditioner of haarmasker, maar echt een herstelbehandeling voor je haar om schade van zon, chloor, zee en bijvoorbeeld een föhn en/of stijltang te herstellen.

Voor deze twee producten heb ik een routine die ik één a twee keer per week toepas. Ik breng de Kiehl’s Magic Elixir dan aan op mijn hoofdhuid en masseer deze een paar minuutjes goed in en breng daarna de Olaplex No.3 aan op de lengtes van het haar en ga dan met een handdoek over mijn kussen heen slapen. De volgende ochtend stap ik onder de douche en gebruik ik shampoo en conditioner zoals normaal.

haartips voor de zomer

Aftercare
Nadat ik mijn haren droog heb gedept na het douchen breng ik een heel klein beetje van de Olaplex No.6 Bond Smoother aan. Dit is een leave-in-treatment en styling crème in één die de haren verzorgt, versterkt en beschermt en minder pluizig maakt. En dat zónder het vervelend te verzwaren waardoor het plat valt. Maar let wel op: je hebt maar heel weinig nodig voor het beste resultaat. Ook probeer ik mijn haren nu minder te drogen met behulp van de föhn omdat de warmte ervan gewoonweg niet goed is voor zowel haar als hoofdhuid én gebruik ik een Tangle Teezer haarborstel die zorgt voor minder haarbreuk.

Ik merk in de weken dat ik bovenstaande nieuwe haarroutine gebruik al een flink verschil. Het resultaat is een hoofdhuid die niet meer trekt, schilfert en jeukt en haren die lekker fris schoon zijn, een heel stuk minder droog aanvoelen, meer glanzen, de kleur van haarverf blijft er langer mooi in zitten en mijn haren en hoofdhuid worden er niet sneller vettig van dan normaal. Ook merk ik minder opspringende en statische haren. Een fijne routine dus om voorlopig nog even mee door te gaan :)

–> Mocht je nog tips hebben wat goed helpt om je haar sneller te laten groeien, dan hoor ik ze graag!

Liefs,
Desirée

* Af en toe maak ik gebruik van affiliate danwel gesponsorde links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk van mijn passie mijn werk te kunnen maken en de website draaiende te kunnen houden. Dankjewel!

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Michelle
    Reply Michelle 1 augustus 2019 at 20:31

    Wat een fijne tips! De meeste producten van dit artikel kende ik wel van naam, maar niet van ervaring. Leuk om jouw ervaring ermee te lezen! Ik vind het R&B haarmoisturizer van Lush ook super fijn om je haar wat extra’s mee te geven

  • Avatar van Marloes
    Reply Marloes 31 juli 2019 at 10:41

    Thnx voor de tips! Zoals je misschien wel weet, probeer ik mijn haren ook weer lang(er) te laten groeien. Geduld is een schone zaak, haha! Dat stukje is dan ook zéér herkenbaar ;-) Ik probeer ook wat liever voor mijn haren te zijn. Ik let niet alleen op (de ingrediënten van) haarverzorgingsproducten, maar ook op voeding (groente & fruit) en het voldoende drinken van water. Succes!!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.