Fashion

On trend | Dit zijn de horlogetrends van dit moment

3 juli 2019

horlogetrends 2019
Ik heb echt een flinke horlogetic en heb door de jaren heen best een mooie verzameling bij elkaar gespaard. Voor mij is een horloge dan ook duidelijk meer dan enkel een item om de tijd op af te kunnen lezen. Ik wissel ze graag af en pas het model en kleur graag aan naar mijn outfit, wat ik die dag ga doen of aan een bepaalde gelegenheid waar ik naartoe ga. In dit artikel vertel ik je graag wat meer over de horlogetrends van dit moment en waar mijn voorkeur naar uit gaat! 

‘Lees ook: Gadgetliefde | Aftershokz Trekz Air koptelefoon (review).’

HAY rainbow serving tray dienblad

Horlogetrends 2019

Vintage
Een horloge dat eruitziet alsof het van je opa of oma geweest kon zijn. Het vintage stijltje is weer helemaal terug! En het grappige daaraan is dat dat juist heel veel kanten op kan gaan. Van retro chique, hoekige designs, goudkleurige details, analoge wijzers, bruin tot bleekroze lederen bandjes.. het woord elegant is toch wel de beste omschrijving van deze trend.

De smartwatch
Een aantal jaar geleden kwamen er steeds meer horloges met extra functies en nu kan je er bijna niet meer omheen. De smartwatch. Oftewel een horloge waarin verschillende snufjes en handigheidjes verwerkt zitten, die vaak samenwerken met een app op je smartphone. Zo kan een horloge in dit segment je hartslag meten, zit er vaak een ingebouwde GPS in wat dan weer enorm handig is bij onder andere hardlopen, meet het (de kwaliteit van) je slaap, kan je er inkomende berichtjes en mailtjes mee lezen, houdt het bij hoeveel calorieën je door de dag heen verbrandt..

Waar de smartwatches er eerder heel sportief of duidelijk als een gadget uit zagen, is dat tegenwoordig niet meer zo en kan je het bij sommige modellen nauwelijks meer direct zien. Als gadgetliefhebber heb ik hier een zwak voor en ik hem mijzelf dan ook recent een heel mooi exemplaar gegeven. Ik twijfelde nog even over een mooie smartwatch van Michael Kors of Fossil maar ben uiteindelijk toch uitgekomen op het iets minder bekende merk Misfit, maar in de review die ik binnenkort online zal zetten zal ik uitleggen waarom ik voor deze gevallen ben ♥

Coral
Je kan er niet omheen, de trendkleur van 2019 is koraal. Een tintje tussen roze en oranje in en vooral superzomers. Het is heel erg leuk te combineren met veel verschillende stijlen en frist iedere outfit op. Persoonlijk vind ik de combinatie van een denim met witte outfit met koraalkleurige accenten echt heel erg mooi.

Wist je trouwens dat er ieder jaar officieel een ‘kleur van het jaar’ wordt gekozen? Het gerenommeerde Pantone Color Insitute zorgt hiervoor en trendwatchers kijken ieder najaar weer uit naar het nieuwtje om erachter te komen wat dé kleur voor het nieuwe jaar zal gaan worden. Officieel is de kleur van 2019 Living Coral te omschrijven als een levendige koraaltint met een gouden ondertoon.

Simplicity
Nog een trend waar ik persoonlijk heel erg blij van wordt: een minimalistisch design. Dat een horloge juist opvalt door een bepaalde eenvoud die het uitstraalt. Love it! Vroeger droeg ik nog wel eens wat grovere horloges met veel details, maar de laatste jaren merk ik dat mijn persoonlijke stijl meer en meer terug gaat naar de basics. Gelukkig is het assortiment hierin ook steeds groter aan het worden, al maakt dat het kiezen niet al te gemakkelijk..

–> Heb jij ook zo’n horlogetic en wissel je er ook graag mee af? Welke van deze horlogetrends 2019 spreekt jou het meest aan?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 7 juli 2019 at 20:53

    De smarthwatch staat al geruime tijd op mijn wishlist ;-)

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.