Huis & interieur

Home | Tips voor een industrieel interieur

7 juli 2019

industrieel interieur tips
Het blijft een heel erg geliefde interieurstijl, het industrieel wonen. En dat snap ik wel! Het heeft wat stoers, geeft een ruimte echt een bepaalde sfeer mee en ondanks de populariteit ervan zijn niet veel woonkamers zo ingericht. Het zal dus zeker ook om complimentjes vragen als je kiest voor een industrieel interieur. In dit artikel deel ik enkele tips met je hoe je dit zelf mooi kan creëren. 

‘Lees ook: Tips om je kledingkast op te ruimen.’

industrieel interieur tips industrieel interieur tips industrieel interieur tips industrieel interieur tips industrieel interieur tips

Tips om zelf een industrieel interieur te creëren

Materiaal
Qua meubels kom je er bijna niet onderuit om te kiezen voor leder, hout en zwart metalen accenten. En zorg er dan vooral voor dat het wel stoer blijft door bijvoorbeeld voor meubels met een onafgewerkte uitstraling te kiezen. Een minimalistische lederen stoel met een gewatteerd rugpand bijvoorbeeld, een tv meubel van hout waarbij de noesten stoer en zichtbaar zijn in een wat donkerdere afwerking. En.. durf het aan om een wand in je woonkamer naturel te laten waardoor de bakstenen of het beton (deels) zichtbaar zijn. Of ga aan de slag met behang om ditzelfde effect te kunnen krijgen. Geeft het helemaal een stoere touch!

Verlichting
Of je nu kiest voor een tafellamp, een hanglamp of juist een vloerlamp met driepoot: ga voor de robuuste exemplaren waarbij het lijkt alsof ze van oude materialen gemaakt zijn. Of struin verschillende rommelmarkten en tweedehandsmeubelzaken af om te zoeken naar originele oude items. De fabriekslampen doen het goed in een industrieel interieur, waarbij je kiest voor een combinatie van ijzer, donker hout en zwart. Of ga voor de opengewerkte lampen en kies hierbij voor een lichtbron met een opvallend draad erin verwerkt, want dat geeft een heel mooi effect en kan echt een eyecatcher worden boven je eettafel.

Kleurkeuze
Eigenlijk zie je het al heel erg duidelijk op de foto’s in dit artikel. De industriële inrichting kenmerkt zich door kleuren als grijs, zwart, (donker) hout, cognackleurig leer en hier en daar wat witte accenten als frisse tegenhanger. Het mag misschien wat donker ogen, maar het heeft tegelijkertijd ook duidelijk wat stijlvols, klassieks en ‘cleans’. Minder vaak te zien, maar verrassend stoer en mooi te combineren met een industrieel interieur, is de keuze voor blauwe tinten als navy en denim. Dit zorgt ervoor dat een inrichting als deze duidelijk minder kil oogt.

Pas op!
Een industrieel interieur kan nogal snel wat kil ogen en heeft echt wel wat tegenhangers nodig om er meer ‘leven’ in te krijgen. Doe dit door middel van veel groene planten, ronde sierverlichting en door kussens en plaids neer te leggen in zachtere materialen zoals nepbont, fluweel en gebreide varianten. Met al deze tips krijg je al snel een mooi ingerichte en stoere woning in een industriële stijl.

–> Welke woonstijl spreekt jou het meest aan? Past een industrieel interieur bij jou?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.