Huis & interieur

Interieurtrends herfst en winter 2019

15 juli 2019

interieurtrends herfst winter 2019/2020
Het blijft leuk om de trends te volgen en met de trendwatchers mee te kijken naar wat er allemaal up and coming is voor de aankomende seizoenen. Eén van mijn grote passies naast beauty/skincare is toch wel interieur en ik ben blij dat jullie de artikelen hierover dan ook zo lekker lezen. Vandaag een artikel over de interieurtrends voor de herfst en winter van 2019/2020. Ik krijg er alvast zin van om weer even het één en ander een update te gaan geven! 

 ‘Lees ook: Zo maak je zelf een toffe fotowand in huis.’

interieurtrends herfst winter 2019/2020

Interieurtrends herfst en winter 2019/2020

Natuurlijke elementen
Een blijvertje! Want ook voor de aankomende seizoenen blijven de natuurlijke elementen een grote rol spelen in het interieur. Denk hierbij aan het gebruik van natuurlijke materialen zoals leer, linnen, veel planten, hout en riet. Dit zien we terugkomen voor zowel meubels als accessoires. En waar er voor de lente en zomer voor frissere en lichte tinten gekozen werd, mogen de kleuren voor de herfst en winter juist weer wat warmer en rijker om je huis een warmere touch mee te geven. Kijk bijvoorbeeld eens bij de Meubels van Goossens Wonen en Slapen.

interieurtrends herfst winter 2019/2020

Stoere accenten
Als het gaat om accessoires gaan we de stoere materialen terugzien. Denk hierbij aan denim, bakstenen muren (of behang), lederen meubels, glas, marmer en hout. Vooral de zwartmetalen wandrekken blijven trendy en zijn perfect om je mooiste spullen, meest dierbare foto’s en favoriete boeken in uit te stallen en aan te kleden met opvallende planten.

Kleur op de muur
Pak je verfspullen maar uit de kast, tape je wanden af en durf te kiezen voor kleur! Voorgaande jaren waren vooral de geverfde lambriseringen met onder kleur en boven wit of één accentmuur in een ruimte een trend, maar dit verandert. De kleuren gaan we meer terugzien door hele kamers in een warme tint te schilderen, tot aan het plafond, en daarbij ton-sur-ton kleuraccenten aan te brengen. Een rechte streep over het midden, een grote ronde behangsticker met mooie print als eyecatcher en mooie accessoires in dezelfde warme tinten om het af te maken.

De trendkleuren voor de herfst en winter van 2019/2020? Curry geel, zacht brons, wijnrood en diepe groentinten.

interieurtrends herfst winter 2019/2020

Marie Kondo? Weg ermee!
Heel fijn hoor, zo’n lekker opgeruimd en ‘ontspult’ huis, maar echt heel erg gezellig en warm wordt het er niet van. We lijken terug te gaan komen op de minimalistische stijl en dat zie je terug aan mooie accessoires met een meer opvallende vormgeving en in aanwezige kleuren, een tikje kitcherige en uitbundigere accenten in goud en brons en veel verschillende texturen (wol, breisels, velours) om meer leven en warmte in huis te creëren.

Maak het persoonlijk
Net zoals in de mode- en beautywereld merk je dat er trends worden uitgesproken, maar dat eigenlijk alles weer mag en kan. Maak je interieur daarom zo persoonlijk mogelijk zodat jij je er helemaal lekker in voelt. Mix en match je eigen stijl samen met de opkomende trends en zoek naar de combinatie die jouw persoonlijkheid weerspiegelt.

Mijn voorkeur? Ik ben heel erg van een lekker opgeruimd huis hebben, maar vind het ook zeker belangrijk dat het een leefbaar huis is en persoonlijkheid uitstraalt. Wij durven in huis zeker voor kleur te kiezen, maar dan wel gecombineerd op een wat zachtere manier. Gewoonweg omdat dat meer bij ons past. Ook de natuurlijke elementen en stoere accenten komen bij ons duidelijk terug. Kortom: ik krijg van de interieurtrends herfst en winter 2019/2020 zeker jeukende vingers om de boel weer even een update te geven en ik denk dat we ook voor een wat stoerdere touch gaan, waarvoor ik al een kleur in gedachten heb om in de woonkamer op de wand te gaan zetten. Daar ga ik binnenkort zeker meer van laten zien!

–> Welke van de opkomende trends voor het interieur spreekt jou het meest aan?

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.