Beauty

Lush Magical Moringa primer

27 juli 2019

Lush Magical Moringa review
Een voedend product voor je huid, zónder een vettig huidgevoel en zelfs een matterende finish die het ook nog eens goed doet onder je make-up? Dat klinkt perfect voor de zomer! Ik kwam tijdens het snuffelen in de webshop Lush Magical Moringa tegen, bekeek de ingrediënten en was zo nieuwsgierig dat ik hem bestelde. Ik deel vandaag mijn enthousiasme over dit product graag met je in deze review. 

‘Lees ook: Lush Ultrabland review.’

Lush Magical Moringa review

Lush Magical Moringa primer

“De mooie vrouwen uit Zuid-Afrika fluisterden over rozenbottelolie, we vingen geruchten op over argan-olie uit Marokko en dan hoorden we ook nog iets over moringa uit Ghana… We geloven niet in wondermiddeltjes die je de eeuwige jeugd geven, maar we geloven wel in de magie die ontstaat als je ’s werelds beste huidverzorgende ingrediënten bij elkaar voegt. Magical Moringa verzorgt en fungeert tegelijkertijd als primer.”

Lush Magical Moringa review

Ingrediënten
Maïsmeel, arganolie, cacaoboter, moringa-olie, rozenbottelolie, shea boter, rozenhoutolie, ylang ylang olie, Madagaskische vetiverolie, sandelhoutolie en een klein beetje parfum. Zoals je kan begrijpen word ik van bovenstaand ingrediëntenlijstje heel erg vrolijk met mijn drogere huid! Arganolie, cacaoboter, moringa-olie en shea boter zijn dan namelijk een match made in heaven vanwege de kalmerende, voedende, beschermende en hydraterende eigenschappen ervan.

Gebruik
Lush raad aan om Magical Moringa aan te brengen óver je gebruikelijke dagcrème door een klein beetje tussen je vingertoppen warm te maken en over je gezicht te verdelen. Het matterende effect geeft zo een mooie finish – ook als je er geen make-up overheen draagt – en is een mooie basis voor onder je foundation.

Lush Magical Moringa review

Mijn ervaring
Wat mij betreft doet de benaming ‘primer’ dit product echt te weinig eer aan. Ik vind het eerder een voedende crème met een matte finish die het óók goed doet als primer. Zeker met het warme weer van afgelopen week doet dit product het op zichzelf als crème en primer in één meer dan voldoende. Je hebt er vanwege alle heerlijk rijke ingrediënten niet per se een losse moisturizer onder nodig. Gewoon je huid reinigen, een klein beetje product tussen je vingertoppen verwarmen en aanbrengen. Je voelt direct dat het een verzorgend product is, maar door het maïsmeel krijgt het een zijde-achtige finish. Mocht je nou een dagje naar buiten gaan, dan wel een SPF eronder dragen om je huid tegen de schadelijke effecten van de zon te beschermen. Foundation brengt er heel erg prettig over aan, zonder op te hopen, in lijntjes/rimpeltjes te trekken of weg te glijden. Dus dit is   zeker een aanrader voor mensen met een drogere huid die op zoek zijn naar een primer zónder siliconen.

Laat ik vooral niet vergeten te vertellen hoe enorm lekker Magical Moringa ruikt. De geur is aan de ene kant fris en bloemig en aan de andere kant heeft het duidelijk wat ‘warms’ in zich. Een tikkeltje tropisch/zomers is het ook zeker te noemen. Wat mij betreft zouden ze hier een parfum van uit mogen brengen. Ik smeer er gerust ook wat van op mijn polsen en snuffel er dan de hele tijd aan. Love it! ♥

O, een kleine tip voor als de temperatuur een stuk boven de 20 graden uitkomt.. Zet producten van Lush zoals deze in de koelkast! Massagebars, serumbars, oliereinigers en dergelijke smelten anders en dat is niet alleen zonde, het geeft ook nog eens een rommeltje :(

Prijs & verkrijgbaarheid
Lush Magical Moringa is in de Lush winkels, via de Nederlandse Lush webwinkel en via de Engelse Lush webwinkel verkrijgbaar. In Nederland betaal je er €39,00 (55 gram) voor en bestel je hem via de Engelse webshop dan komt het neer op omgerekend een kleine €29,00 voor dezelfde hoeveelheid. Dat scheelt behoorlijk, zeker als je er ook nog andere producten tegelijkertijd bij aanschaft zodat je de iets hogere verzendkosten er ook nog eens gemakkelijk uithaalt. Ook fijn: als je vanuit de UK bestelt heb je niet te maken met invoerkosten.

–> Spreekt dit product van Lush jou aan om eens uit te proberen?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Michelle
  Reply Michelle 30 juli 2019 at 20:17

  Klinkt als een erg fijn product! Ik bestel momenteel regelmatig bij Lush, maar wist niet dat de UK site zoveel malen goedkoper was..

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 28 juli 2019 at 15:13

  Wow, ik wist niet eens dat Lush deze ‘primer’ verkocht! Wat tof. Hij klinkt echt heel erg fijn. Wel echt bizar he dat prijsverschil tussen NL en de UK! Ik ga in ieder geval hier een sample van vragen de eerst volgende keer dat ik bij Lush shop!

 • Avatar van Mayo
  Reply Mayo 28 juli 2019 at 13:43

  Klinkt interessant. Wist niet dat Lush UK goedkoper is dan Nederland, goede tip!
  Die serumbars van Lush smelten niet hoor, bij heel warm weer. Ik heb afgelopen week met dat hete weer evenveel ‘moeite’ moeten doen als normaal.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.