Beauty

Beautytip | Parfums zonder alcohol

6 juli 2019

parfums zonder alcohol
Wist je dat je in de zomermaanden beter voorzichtig kan zijn met de meeste parfums? Hier zit namelijk alcohol in en in combinatie met de zon kan dat zorgen voor irritatie, jeuk en vlekken. Parfums zonder alcohol zijn dan een beter alternatief en gelukkig zijn daar een aantal heel lekkere van. Ik zet er een aantal op een rijtje voor je. Perfect voor de zomer of gewoon voor als je een gevoelige huid hebt! 

‘Lees ook: Zo kan je teveel zelfbruiner verwijderen.’

parfums zonder alcohol

Parfums zonder alcohol

Jil Sander SUN
Misschien wel één van de meest iconische zomerparfums en ook van mij persoonlijk jarenlang een favoriet geweest voor de zomermaanden. Qua geurnoten zit er bergamot, zwarte bes, jasmijn, lelietjes-van-dalen, oranjebloesem, viooltjes, patchouli, sandelhout, vanille en benzoë in. Maar de geur is toch echt het beste te omschrijven als de ultieme zomergeur; een combinatie van zon, zee, strand en zonnebrand. Love it! Tijdens het schrijven van dit artikel kwam ik trouwens deze leuke aanbieding ervan tegen bij Parfumerie Douglas: 75ml eau de toilette + 75ml showergel in een leuke geschenkverpakking voor €25,20.

Lancaster Summer Splash
Door middel van een handig stukje technologie heeft het bekende merk met heerlijke zonbeschermende producten deze zomergeur uitgebracht die zonder problemen in de zon gedragen kan worden. Je ruikt er natuurlijk de bekende Lancaster Sun-geur in terug (heerlijk!) en qua geurnoten laat zich dit omschrijven als een combinatie van oranjebloesem, bergamot, heliotroop, muskus en warme houtnoten.

Babyparfums
Okee, dit klinkt een beetje gek maar ik moest een omschrijving bedenken. Er zijn namelijk parfums/geuren op de markt die gericht zijn op baby’s en kinderen en hun tere huidjes. Deze geuren zijn vaak verrassend lekker! Wel zijn het vaak wat zachtere geuren die te omschrijven zijn als clean, zeperig en poederig. Denk hierbij aan Bvlgari Petits & Mamans, L’Occitane Karité Bébé, Eau de Zwitsal en Burberry Baby Touch.

Parfumbalsems
Ook wel solid perfumes genoemd, deze parfumbalsems in een potje die je met je vingers al smerend aan kan brengen. Je wrijft erover en door de warmte van je vinger smelt de substantie waardoor je het op je hals, je polsen en achter je oren aan kan brengen. Mijn favoriete merk hiervoor is toch wel Lush en dan vooral de parfumbalsems van Goddess, Lust, Vanillary en Sun vind ik aanraders.

Bodylotion
Van veel bekende parfums zijn er ook andere producten als douchegel en bodylotion te koop. Hier kan je ook naar uitwijken en dan vooral lekker ‘layeren’ (laagjes over elkaar aanbrengen). Dus eerst de douchegel gebruiken, daarna de bodylotion en eventueel nog de bijpassende deodorant. Zo hoef je niet eens specifiek een parfum te gebruiken om toch naar je favoriete geur te kunnen ruiken.

Ik zie regelmatig berichtjes voorbij komen van vrouwen die rondom hun hals na een middagje terras of een dagje strand ineens een soort uitslag lijken te hebben. Dit kan echt flink rood worden, zeker wanneer er ook nog gewreven of gekrabd wordt. Erg vaak blijkt dit te komen doordat er parfums met alcohol gebruikt zijn of door zonneallergie in reactie op bepaalde zonbeschermende producten. Over dit laatste kom ik binnenkort nog terug, want ook hier zijn handige tips voor te delen :)

–> Mocht je nog een fijne aanvulling hebben op bovenstaand rijtje dan hoor ik het graag ♥

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 7 juli 2019 at 20:43

  Fijne tips.
  Ik kan niet meer ruiken….
  Bodymists gebruik ik wel.

  Xoxo

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 6 juli 2019 at 22:41

  Ik gebruik graag een bodymist in de zomer en dan vooral de Karma van Rituals. Mijn favoriet!

 • Avatar van VWillemse
  Reply VWillemse 6 juli 2019 at 10:04

  Hmmm baby-parfum, heerlijk.
  Persoonlijk vind ik het ontiegelijke onzin om je kleine spruit te parfumeren, maar de geuren die hiervoor bedoeld zijn vind ik inderdaad wel heel lekker en een stuk huidvriendelijker dan de “volwassen” varianten.
  BVLGARI, BURBERRY en L’OCCITANNE zijn ook echt wel één van de lekkerste die ik tot nu toe tegen gekomen ben.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.