Beauty

Budget beauty tip | The Ordinary natural moisturizing factors + HA

3 juli 2019

the ordinary natural moisturizing factors + ha review
Zoals je weet heb ik qua skincare een grote voorkeur voor goede basisproducten aangevuld met specifieke serums en boosters die aansluiten bij jouw huidwensen en huidtype. Een goede moisturizer is daarbij een onmisbaar product in een huidverzorgingsroutine. En dat een goed product zéker niet duur hoeft te zijn laat ik je in dit artikel zien met The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA. Terecht een Budget Beauty Tip! 

‘Lees ook: Kiehl’s Calendula serum infused water cream (review).’

the ordinary natural moisturizing factors + ha reviewthe ordinary natural moisturizing factors + ha review

The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA

De belofte
Een niet-vette crème die de huid beschermt en hydrateert en vol zit met ingrediënten die van nature ook in de huid voorkomen (zogenaamde NMF’s) plús het superhydraterende hyaluronzuur (HA) om zo eventuele tekorten aan te kunnen vullen. Zo zal je huid na gebruik, zeker over wat langere periode, minder droog en dof worden, steviger, zachter en soepeler aanvoelen en haar natuurlijke glans terugkrijgen.

Ingrediënten
Aqua (Water), Caprylic/Capric Triglyceride, Cetyl Alcohol, Propanediol, Stearyl Alcohol, Glycerin, Sodium Hyaluronate, Arginine, Aspartic Acid, Glycine, Alanine, Serine, Valine, Isoleucine, Proline, Threonine, Histidine, Phenylalanine, Glucose, Maltose, Fructose, Trehalose, Sodium PCA, PCA, Sodium Lactate, Urea, Allantoin, Linoleic Acid, Oleic Acid, Phytosteryl Canola Glycerides, Palmitic Acid, Stearic Acid, Lecithin, Triolein, Tocopherol, Carbomer, Isoceteth-20, Polysorbate 60, Sodium Chloride, Citric Acid, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Pentylene Glycol, Triethanolamine, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol, Chlorphenesin.

Ik zie een mooi rijtje aan ingrediënten met onder andere kokosextract, glycerine, terugvettende alcoholen, hyaluronzuur, urea, allantoïne, vitamine E en aminozuren. Deze combinatie verpakt zo’n beetje het beste van alle werelden en zorgt voor hydratatie, voeding, bescherming, kalmering en het herstellen van de huid.

Gebruik
Aangeraden wordt om deze crème als laatste stap in je nachtverzorging te gebruiken, dus ná reinigen, toner/lotion, eventueel een exfoliant en serum en/of booster. Overdag gebruik je hem als één na laatste stap, namelijk voordat je een product met SPF aanbrengt.

the ordinary natural moisturizing factors + ha review

Mijn ervaring
Hydratatie is één van de belangrijkste dingen die je voor je huid kan doen om deze blij te maken. Maar de ene crème is al snel te vettig en de andere doet gewoonweg te weinig. Natuurlijk heeft dit te maken met mijn kieskeurigheid én mijn huidtype (wat droger en gevoeliger, maar in de zomer wat minder droog) maar er zijn weinig goede basiscrèmes die the whole package hebben. En dat lijkt met deze moisturizer verleden tijd. De combinatie van zowel hydraterende als voedende ingrediënten is mooi uitgebalanceerd waardoor mijn huid de hele dag door zacht en soepel aanvoelt zónder dat de huid gaat glimmen of make-up gaat ‘glijden’.

De textuur lijkt wat dik als hij uit de verpakking komt, maar zodra deze in contact komt met de warmte van de huid laat het zich heerlijk uitsmeren. De geur is zo goed als neutraal en de crème trekt snel in waardoor je lekker vlot door kan met je make-up of je bed in kan duiken zonder aan je hoofdkussen te plakken.

Een handige en hygiënische tube als verpakking, een mooi lijstje aan ingrediënten zonder uitdrogende alcoholen, siliconen en parfum en ook nog eens proefdiervrij en vegan. En dan hebben we nog niet eens de prijs meegenomen.. You can’t beat this!

Prijs & verkrijgbaarheid
De producten van The Ordinary zijn sinds kort in Nederland te bestellen bij Parfumerie Douglas en met een beetje geluk gaat het ook in de fysieke winkels van deze parfumerieketen neergezet worden. The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA is verkrijgbaar voor slechts €6,34/30ml en €8,40/100ml.

–> Ken jij dit skincaremerk al? Mocht je een aanrader hebben dan hoor ik het graag, of als je een review van een specifiek product wil zien dan ga ik er graag mee aan de slag :)

Liefs,
Desirée

* Af en toe maak ik gebruik van affiliate danwel gesponsorde links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk van mijn passie mijn werk te kunnen maken en de website draaiende te kunnen houden. Dankjewel!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Kirsten Ruiter
  Reply Kirsten Ruiter 19 april 2020 at 22:00

  Bedankt voor alle info! Welke creme met SPF zou je er overheen kunnen doen?

 • Avatar van Lori Rosa
  Reply Lori Rosa 3 juli 2019 at 21:31

  Ik heb deze creme ook en vind m fijn, maar vind het wel verveld dat hij zo mat wordt en een beetje een zweterig gevoel geeft op mijn bovenlip..

 • Avatar van VWillemse
  Reply VWillemse 3 juli 2019 at 09:30

  Ik gebruik deze creme regelmatig en vind ‘m echt heel fijn.

 • Avatar van Laura
  Reply Laura 3 juli 2019 at 08:46

  Ik heb al meerdere producten van the ordinary maar de crème nog niet. Super fijn dat het tegenwoordig ook bij Douglas verkrijgbaar is!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.