Lifestyle

How to | Zo houd je muggen op afstand!

2 juli 2019

tips tegen muggen
Dat je je in kan smeren met een anti-muggenspray met DEET erin verwerkt, horren voor je ramen plaatsen of onder een klamboe kan slapen zijn misschien wel de meest bekende tips tegen muggen. Maar, er zijn nog een aantal heel handige tips waar je niet zo snel aan denkt die toch heel effectief zijn. Ik deel deze tips graag met je! 

Tips tegen muggen

Vleesetende planten
Ja, dat lees je goed. Er bestaan vleesetende planten die je eenvoudig op je nachtkastje of op je vensterbank neer kan zetten. Ze eten vliegjes en muggen voor je op en zien er ook nog eens grappig uit. Ik snap dat het heel aantrekkelijk kan zijn om uit te proberen, maar laat een vleesetende plant niet in je vinger happen. Dit kost de plant teveel energie zonder er iets voor terug te krijgen..

Er zijn trouwens nog meer planten waar muggen liever bij uit de buurt blijven, zoals lavendel, rozemarijn, munt, Afrikaantjes, kattenkruid en goudsbloem.

Tea tree olie
Het is een geur waar je maar net tegen moet kunnen, maar persoonlijk kan ik het wel waarderen. Het heeft iets medicinaals, verfrissends en kruidigs tegelijk en ergens ook nog wel wat kalmerends. En muggen hebben er een hekel aan! Je kan een paar druppels van deze olie op een doekje aanbrengen en naast je hoofdkussen leggen, of doe een paar druppeltjes vermengd met water in een oliebrandertje en zet deze aan op je slaapkamer. Ook zou je een paar druppeltjes door je bodylotion heen kunnen mengen en op kunnen smeren.

Wierook
Muggen hebben een hekel aan rook en bepaalde geuren. Dubbel effectief dus als je deze weetjes met elkaar combineert. Zo heb je én een lekker ruikende slaapkamer waarbij je lekker tot rust kan komen zo voor het slapen gaan én houd je die zoemende en prikkende beestjes op afstand. Vooral citrus- en lavendelgeuren werken goed omdat muggen hier geen fan van zijn en er bestaat zelfs anti-mugen wierook wat goed zou helpen.

Water
Muggen hebben een grote liefde voor stilstaand water, ook om hun eitjes in kwijt te kunnen. Controleer dus bijvoorbeeld of je dakgoot niet verstopt is en een laagje water vast houdt, of de planten in huis niet in een laagje water staan en schenk anders het teveel aan water eruit en kiep door regen volgelopen bakjes en dergelijke in de tuin leeg.

Wind
Muggen hebben een hekel aan wind. Zet daarom ’s nachts lekker de ramen tegen elkaar open (sowieso lekker om de boel even te luchten, helemaal in de zomermaanden) of zet bijvoorbeeld een ventilator op een zachte stand op de slaapkamer.

–> Heb jij nog aanvullende tips tegen muggen die bij jou goed werken?

Liefs,
Desirée

* fotocredit: mooiwatplantendoen.nl

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.